Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

FOTO/VIDEO. Peste 150 de persoane, selectate pentru angajare la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Peste 150 de persoane au fost selectate în vederea angajării, la Bursa  Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată astăzi de Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare.

Bursa a permis celor două componente ale pieței muncii, cererea și oferta de forță de muncă, să se întâlnească într-un cadru organizat pentru a negocia în vederea încadrării în muncă a persoanelor inactive și a crește gradul de ocupare.

La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale, primărie și prefectură, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Satu Mare, reprezentați ai patronatelor și sindicatelor, reprezentanți ai instituțiilor publice, Centrul Militar, ISU și Poliție.

Din cei 145 de agenți economici contactați, 36 de agenți economici au fost prezenți la bursa și au oferit 689 de locuri de muncă din care 25 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă au fost:

Prelucrarea de echipamente electrice și electronice108 locuri de muncă: montator subansamble, economist,referent, controlor calitate ,reglor.

Industria mecanică178 locuri de muncă în următoarea structură: lăcătuș, electrician, presator metale, operator roboți industriali, mecanic auto, mașinist pod rulant, debitator gestionar

Industria textilă 19 locuri de muncă,  confectioner asamblor articole textile, tricotor, , confectioner prelucrător în industria textilă.

Industria lemnului –37 locuri de muncă: tâmplar, tapițer, ambalator.

Alte domenii – 347   locuri de muncă:lucrător comercial, bucătar, barman, vânzător, brutar, agent de asigurare, ospătar, etc.

La bursa au participat 520 de persoane in căutarea unui loc de muncă din care 250 absolvenți. Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că 165 de persoane au fost selectate in vederea participării la interviu pentru angajare.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.