Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTOGALERIE. A început reabilitarea Catedralei Romano-Catolice din centrul Sătmarului

A început reabilitarea Catedralei Romano-Catolice, iar curând vor fi vizibile primele schimbări pe una dintre cele mai importante clădiri din Satu Mare.

Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare se reabilitează printr-un proiect acceptat spre finanţare la Programul Operaţional Regional al Uniunii Europene, cu titlul “Reabilitarea Catedralei Romano-Catolice din Satu Mare, Judeţul Satu Mare”. Astfel, în următorii ani se va efectua reabilitarea exterioară-interioară: se va consolida şarpanta catedralei şi se va schimba învelitoarea în întregime, se vor renova faţadele, se vor restaura componentele artistice cum ar fi componentele de piatră, vitralii şi metal, în interiorul bisericii se vor îndepărta finisajele afectate de umezeală şi igrasie, se va schimba pardoseala cu excepţia sanctuarului, se va moderniza sistemul de încălzire.

În curtea Catedralei va fi construită o clădire anexă ce va găzdui funcţiunile de deservire ale catedralei cum ar fi centrala termică, grupuri sanitare şi un punct de informare-supraveghere. De asemenea, incinta catedralei va fi reabilitată prin amenajarea zonelor pietonale şi zonelor verzi.

De săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare prin decaparea finisajelor de pe faţade şi renovarea criptei din subsolul Catedralei. Dacă din cauza lucrărilor, programul Sfintelor Liturghii va suferi modificări, enoriaşii vor fi anunţaţi din timp în anunţurile din sfârşitul Sfintelor Liturghii. După programul din proiect, reabilitarea Catedralei trebuie să fie efectuată până în august 2020.

7 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Rodico draga unde esti ?? Se risipa banii si tu nu comentezi nimica ?? Sper sa nu fie vorba de neplata a facturilor de internet si / sau curent … :-)))

  2. Rodica Răspunde

    Crezi ca daca tu ai restante la plata utilitatilor ( si nu numai , ma refer la restante – stii , unii au restante la facultate , altii la educatie , )si altii au ? Stai flexi , ca nu-i musai sa semene lumea nici cu tine , nici cu ….altu ca tine ! Ce interesant , voi cand cititi o postare , auziti si vocea celui care posteaza ! Sunteti teribili ! Vad ca formati , asa , un parteneriat ….civil ; sariti unul pentru altul , si invers , da de fapt e unul si acelasi lucru ! Hai , ca nu-mi mai bat capul cu voi !

    • Altu Răspunde

      Miracol ,a înviat. Cred că a fost la Sfânta Parascheva și a venit cu forțe noi.

    • Norick Răspunde

      Eu nu am probleme si / sau restante cu nici una dintre cele enumerate de mai sus , in schimb Tu sigur ai cu una-alta… :-))) Nu stiu de unde ai tras concluzia asta geniala cu “sariti unul pentru altul ” , dar fata de parteneriatul tau cu marinarul este fix-pix .. :-)))
      Hai , pa si gateste ceva bun la sotu’ de weekend… 🙂 (un gulyás de pilda :-))) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.