Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTOGALERIE. O nouă creșă modernă, deschisă astăzi în municipiul Satu Mare

A fost veselie mare, joi, 4 octombrie, la creșa ”Degețica”situată pe Bulevardul Lucian Blaga, nr 121. Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare i-a cunoscut pe cei 32 de copii care frecventează creșa recent înființată, a vizitat spaţiile și grupele care au fost modernizate și reabilitate în așa fel încât să corespundă nevoilor celor mici și să le ofere tot confortul.

Astfel, prin Serviciului Public de Asistență Socială, din bugetul municipiului Satu Mare, au fost investiți peste 155.000 de lei pentru realizarea lucrărilor de interior și exteriror, precum și pentru dotarea sălilor de grupă, amenajarea oficiului și a băilor. De asemenea, au fost instalate aparate de joacă în curtea creșei, pe un covor cauciucat, investiția ridicându-se la peste 44.000 lei.

“Municipalitatea a investit masiv în viitorul copiilor noștri. Am reușit în ultimii 2 ani să înființăm peste 62 de locuri numai la creșe. Este o creșă dotată cu echipamente moderne și așa cum am observat încă de la intrarea în curte s-a pus un mare accent pe siguranța copiilor. Atunci când am demarat investițiile în amenajarea de noi creșe, respectiv modernizarea grădinițelor și a școlilor sătmărene mi-am dorit foarte mult să îi încurajăm pe tinerii sătmăreni să își întemeieze familii și să devină părinți. Familia reprezintă o valoare pentru societatea noastră și trebuie să avem grijă să promovăm, să susţinem şi să protejăm familia!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Creșa “Degețica” îi așteaptă pe copii într-o atmosferă caldă, familiară, săli de grupe spațioase, cu un personal calificat, respectiv asistente medicale și infirmiere, care se ocupă cu multă dedicare de cei mici, astfel încât aceștia să își însușească deprinderile de hrănire și de igienă.

”La creșe copiii sunt foarte mici, de la 1 an la 3 ani, motiv pentru care cei mici învață,în primul rând, să se hrănească singuri, renunță la scutece și își însușesc toate deprinderile care constituie fundamentul pentru activitățile de învățare care se desfășoară mai departe la grădiniță. Doresc să mulțumesc conducerii Primăriei, domnului director al Serviciului Public de Asistență Socială, Adrian Bălaj, pentru implicare și susținere, dar și domnului administrator public, Maskulic Csaba, care ne-a ajutat să amenajăm curtea creșei”, a declarat Daniela Kinces, coordonatorul Centrului de Creșe din cadrul S.P.A.S Satu Mare.

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a anunțat că va continua să investească în modernizarea creșelor, în acest sens urmând să fie semnat și contractul de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea creșei ”Punguța cu 2 bani”, proiectul fiind declarat eligibil în cadrul Programului Operațional Regional 2016-2020.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

 

 

3 comentarii

 1. Ghita Răspunde

  Bravo Ghita, intra cu pantofii. Scump sa iti tragi un zacsko https://www.mkd-medicale.ro/botosi-unica-folosinta-45-microni.html

  • Dan Răspunde

   Exact despre acest aspect voiam si eu sa comentez. Doar c-ai fost mai rapid 🙂
   De dragul stirii, stimabilii nostri uita de regulile elementare de igiena untr-un astfel de spatiu, in care multi dintre copilasii de acea varsta au un sistem imunitar inca nedezvoltat complet, umbla in patru labe, baga in gura aproape tot ce intalnesc……
   Inca o data FELICITARI !!! Ati iesit impecabili in poze.
   Restul nu mai conteaza.

 2. Carmen Răspunde

  Ghita si Dan!! Nu v-ati gindit ca de aceea nu au “botiseii de unica folosinta” pe copite ca nu mai are bani Primaria? Ca banii s-au dus pe salarii si alte protocoale? Propun marirea taxelor si impozitelor locale pe anul 2019.Sa ajunga banii si pt asemenea “fleacuri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.