Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Inconștiență la volan. ,,Șoferi” fără permis și beți mangă, pe șoselele Sătmarului

În urma unei acțiuni desfășurate pe raza județului Satu Mare, polițiștii au depistat în trafic șoferi fără permise de conducere și sub influența băuturilor alcoolice. Se pare că fenomenul continuă, iar unii sătmăreni sunt atât de inconștienți încât cu greu pot fi opriți de la a călca în picioare Codul Rutier.

Concret, în cursul zilei de 26 octombrie, în jurul orei 23.30, polițiștii Secției Poliție Rurală Beltiug au oprit pentru control pe raza localității Gelu, un autoturism având numărul de înmatriculare emis de autoritățile germane, condus de un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Decebal.

În urma controlului efectuat, polițiștii au stabilit faptul că numărul de înmatriculare montat pe autovehicul era expirat iar persoana de la volan nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Totodată, fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat  o concentrație alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările în cauză continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Și la data de 27 octombrie, oamenii legii au depistat o infracțiune. Polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, au depistat în oraș Negrești Oaș, un bărbat, de 59 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism pe strada Victoriei, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, testarea cu aparatul alcooltest a relevat o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

În urma activităților desfășurate în perioada 26 – 28 octombrie a.c., polițiștii au aplicat peste 25 de sancțiuni contravenționale, la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și în jur de 200 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 51 000 de lei.

În cazul a 14 conducători auto, polițiștii au dispus măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au ridicat 2 certificate de înmatriculare.

Astfel, 11 conducători auto au fost surprinși de aparatul radar rulând cu viteze de peste 50 km/h în localități, 2 nu au respectat regulile privitoare la acordarea de prioritate iar unul a efectuat o depășire neregulamentară.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat controale pe raza municipiului Satu Mare, care au vizat verificarea respectării prevederilor legale în domeniul pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Cu această ocazie au fost verificate 7 obiective și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 900 de lei.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.