Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Ministrul Sănătăţii: Satu Mare are nevoie de cardiologie intervențională; răspuns mai rapid în caz de infarct

Spitalul Județean Satu Mare are nevoie de o secție de cardiolgie intervențională pentru ca pacienții care suferă un infarct să poară fi salvați sau să poată avea șanse mai mari de supraviețuire. Afirmația aparține ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a ajuns în această seară în județ.

“În primul rând, judeţul Satu Mare trebuie să se ajute şi singur, ministerul Sănătăţii să vină în completare. Aici a funcţionat o secţie de chirurgie cardiacă dar din punct de vedere al specialiştilor, e nevoie de o cardiologie intervenţională care să completeze ceea ce există în Satu Mare, astfel încât timpul de răspuns în cazul unui infarct sau probleme cardio vasculare să fie mai scurt, şansa pacienţilor să fie mai mare. Din ceea ce ştiu eu este în curs de achiziționare sau este achiziţionat angiograful dar acum trebuie să achiziţionaţi medici mai mulţi şi Ministerul Sănătăţii trebuie să includă Satu Mare în programul naţional pentru boli cardiovasculare iar Casa de Asigurări în programele curative. Asta se va întâmpla începând cu anul viitor, dar până atunci spitalul trebuie să susţină aceste aspecte”, a spus Sorina Pintea.

Ea a arătat că în general managerii se plâng de fonduri când trebuie efectuate tromboze, dar adevărata problemă este resursa umană insuficientă. În acest sens, susţine ministrul, se iau măsuri la nivel naţional ca tot mai mulţi medici să urmeze această specialitate.

 

3 comentarii

  1. pacient Răspunde

    Doamna ministru, sperăm ca directorul spitalului județean și conducerea județului Satu Mare să facă din spitalul județean măcar ce ați făcut dvs pentru spitalul din Baia Mare. Numai că la Satu Mare au mult, mult de recuperat, chiar și la capitolul OMENIE!!!!

  2. Mae Răspunde

    Da alfter sau cum îl cheamă pe statuia asta ,la ce ajută ce face ,știe vorbi românește sau suge bani statului degeaba ?????,cu așa oameni sa facem progrese ,doamna ministru nu mai pierdeți timpul la SATU mare e un oraș pierdut ,e a lui Orban ei renovează numai ce îi interesează pe ei ,vai sa amar

  3. Gunoiul alfater Răspunde

    Un gunou mare mare..
    Stie si el de ce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.