Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

O sătmăreancă și-a pierdut fătul, din cauză că n-a fost tratată corect. Acuzații de malpraxis

Un medic ginecolog din Satu Mare este acuzat de malpraxis, după ce o femeie și-a pierdut fătul înainte de naștere. 

,,După 17 săptămâni de bucurie, ieri am aflat cumplita veste cum că o inimioară nenăscută a încetat să mai bată. Consultatii lunare la un cabinet privat de ginecologie din Micro 17, analize medicale în valoare de 1000 lei, iar ieri am aflat că totul s a sfârșit. Doctorul in cauză ne-a abandonat spunând că pleacă în concediu și ne-a trimis la UPU Satu Mare unde am fost întrebați de ce nu s-a făcut analiza RH care s-a dovedit ieri a fi negativ, iar din cauză că nu s-a facut tratament specific a dus la moartea fatului”, a declarat, pentru Portal SM, S.V.D., tatăl copilului.

Mama care ar fi trebuit să-și țină copilul sănătos în brațe, urmează acum să fie supusă unui chiuretaj.

,,In aceste momente S.Ș., în vârstă de 24 de ani, se află internată la Spitalul Județean Satu Mare unde i se provoaca o nastere forțată și va fi supusă unui chiuretaj”, a mai declarat tatăl copilului.

 

30 comentarii

  1. D Răspunde

    Ce medic, de ce nu mentioneaza ?

  2. Ank Răspunde

    Este vorba de domnul Doctor Costin

  3. Cetatean Răspunde

    UN CRIMINAL!!!! Daca li s- ar lua pe viață dreptul de a practica medicina, ar fi mult ma responsabili ! Din nefericire medicii din Satu Mare sunt celebrii pentru că tratează bolnavii ca pe sacii de cartofi! Așa să fie tratați și ei!

  4. Cineva Răspunde

    Scrie undeva ca este vorba de dr.Costin?Eu nu vad sa fie menționat numele.Mi se pare ca se încearcă denigrarea acestui medic, fără a fi siguri dacă este el sau nu.Nu patati reputația unui medic cu acuzații nefondate!

  5. Irina Răspunde

    Medic iresponsabil! Să.i fie rușine !!

    • Ciucă Paraschiva Răspunde

      Costin era sa mă ucidă și pe mine ma trimis acasă cu sarcina extrauterina cu o trompa sparta și un litru de sânge în burtă

  6. Altu Răspunde

    Propun o mărire de salariu că merită. Mulțumim PSD că le dai să ne ducă în rai.

  7. Ana Răspunde

    Ce face dna si televiziunea in cazul lui?nimik

  8. Ana Răspunde

    Deoarece spaga iau la greu desi au salarii frumoase

  9. Ioana Rebreanu, medic ginecolog. Răspunde

    Sunt colega cu domnul Doctor Costin si stiu ca isi face meseria foarte constiincios si cu atentie fata de pacienta.Am vazut cuvantul CRIMINAL scris cu majuscule si m-am gandit ca este foarte usor sa acuzi si sa lipesti etichete. O sarcina se poate opri in evolutie ! Gravida a respectat toate indicatiile medicului, medicul curant a respectat toate protocoalele, totusi, sarcina se opreste in evolutie. Cu ce a gresit colegul meu, Dr. Costin ? Se pare ca pe unii ii deranjeaza ca are cabinet particular. Altii arunca cu noroi doar asa, de amorul artei. Dovediti ca Dr. Costin a gresit cu ceva. Alte paciente, foarte multumite, ar putea lasa un comentariu cu multumiri si punctul lor de vedere pozitiv. Hipocrate,parintele medicinei,a spus ,, Colegii mei vor fi fratii mei . ” Sunt alaturi de colegul meu si il sustin. Va multumesc ca ati citit si postarea mea .Salutari .

    • Rodica Răspunde

      Stimata doamna doctor ( daca e pe bune) , sunt de acord cu dvs. ca , uneori , sub impresia unor fapte si conjuncturi , noi, pacientii , folosim prea des cuvantul criminal la adresa medicilor ; e adevarat si faptul ca generalizam aproape totdeauna lucrurile negative ce se intampla in sistemul sanitar , atribuindu-le tuturor cadrelor sanitare vina , desi nu e corect . Dar acest lucru se intampla tot din cauza dvs. (nu personal , fac din nou referire la multe cadre medicale , incepand cu medici, asistenti , infirmieri ) ; sunt prea multe erori in acest sistem , carora cadem victime doar noi , in calitate de pacienti ! Si trebuie sa admiteti si faptul ca exista si printre colegii dvs. -din pacate , cam multi , care n-au nici o treaba cu respectul si dedicatia pentru omul bolnav si suferind ! De ce , in cele mai multe cazuri de malpraxis , n-a raspuns nimeni din cei vinovati ? De ce fiecare se raporteaza doar la el si nu se pune in locul celui afectat , facandu-si mea culpa , in situatii de genul celei de mai sus prezentate ? De ce , de cele mai multe ori se incearca ascunderea adevarului si numelui persoanei vinovate , invocandu-se mereu complicatii aparute ca din senin ? De ce ,daca nu ai o pozitie sociala si financiara anume esti privit si tratat altfel decat e normal ?De ce nu primim niciodata raspunsuri la aceste intrebari , doamna doctor ? De ce , doamna doctor -colegii mei vor fi fratii mei – ca sa va citez , la randu-mi ? Nu cred ca sunt eu in masura sa va amintesc de juramantul lui Hipocarte in totalitatea lui , care face mai mult referire la conduita pe care trebuie s-o aveti fata de bolnavi , pardon , fata de oamenii aflati in suferinta fizica sau psihica ! N-o luati ca pe un afront personal , dar parca una din frazele de capatai a juramantului invocat de dvs. spune ca sacra si curata va veti pastra arta si viata . In final , doamna doctor , pentru toti cei ca dvs. care-si conduc viata dupa aceste principii , pentru toti cei care binele celui bolnav este prioritate , respect , multumiri , consideratie !

    • mely Răspunde

      ma indoiesc sa fie vorba de domnul doctor Costin dar si dacă da, el nu are nici o vină , eu am stat cu sufletul in gură în fiecare luna cand mergeam sa fac analiza anti corpi rh si nu as da vina medicului dacă asta ar fi iesit pozitiv ,comentariile sunt facute de persoane care nu cunosc cauzele corecte si scriu lucruri aiurea că nu au altceva de facut, am auzit acum cateva zile de stirea respectiva dar mi se pare ceva la mijloc ce noi nu stim deci nu trebuie comentat una doua ca vai vai ce medici .

  10. Cetatanul Răspunde

    Buna ziua tuturor,

    1. Nu stiu cum poti acuza pe cineva fara sa stii macar Cate ceva desire caz. Inafara ca e un medic din m17….
    2. Sa fiim seriosi la urgenta am vazut multe si pe multi… Nu intru in detalii
    3. Daca s-au facut analize de 1000lei e bine de stiut ca analizele despre care se scrie la dl. Doctor e de baza
    4. Noi avem 2 copii sanatosi, sarcinile, controalele fiind la dl Dr.

    Totodata dl doctor, a dat bon pt fiecare consultatie si n-a luat nici un leu/Euro in plus. Nici pe perioada sarcinilor, nici la nastere.

    Oare toti doctorii (nu numai ginecologii) pot spune acest lucru? Haideti sa condamnam dupa ce apar dovezi si apare sentinta finala.

    5. Imi pare rau de pierderea si suferinta familiei. Doresc multa putere, intelegere pt a trece de aceasta perioada grea.

  11. Cristina Răspunde

    Tot citesc aceste comentarii de cand a aparut stirea. Se pare ca avem foarte multe persoane specialiste in medicina. Inainte sa acuzati pe cineva,interesati-va exact ce presupune a avea RH negativ,si daca se poate opri sarcina din evolutie din cauza aceasta. Imi pare rau pt parinti ca trec prin asa ceva!

  12. Carmen Răspunde

    A intrat in functiune “selectia naturala”

  13. Florentina Răspunde

    Bună.
    Acum 5 ani era să îmi pierd copilul din cauza Dr. In cauză. Cu ajutorul Domnului am trecut cu bine e peste toate si suntem bine.am fost furioasă pe dânsul mult timp.
    Eu zic că si ei sunt oameni si greșesc (cu voie sau fără de voie) ,oricât de bun medic ar fi toți au cate-un rateu.Nu am auzit vreun medic din oraș care sa nu fi avut măcar un rateu grav.Eu pun vină SI pe soarta.

  14. y Răspunde

    Chestia cu RH-ul e ceva de bază, se făcea și pe timpul lui Ceașcă în anii 60. Adică la grupa sanguină 0 de exemplu se face cam din start! Exact din cauza că se poate pierde fătul. De meserie sunt inginer constructor dar știu și eu. No coment.

    • Corina Răspunde

      Se face si acum la toata lumea. Este f important in mom nașterii, dar pana acolo nu influențează sarcina in nici un fel

      • y Răspunde

        @Corina, sper că nu ești doctor. Fătul nu apucă să se nască dacă este problemă cu rh-ul.

        • Corina Răspunde

          Nu sunt doctor, dar sunt informată. Copii s-au născut din mame cu Rh negativ daca acestea sunt imunitate. Si spun asta din proprie experienta

    • mely Răspunde

      sper că sa nu aveti vreodată de a face cu acestea problema Anti corpi RH . informare domnule.informare. putina informare nu strică.

  15. Nicoleta Răspunde

    Domnul doctor Costin e un doctor minunat. A fost lângă mine de-a lungul anilor de durere și suferință și nu sunt puțini credeți-mă. A făcut tot posibilul să mă vindec. Acum sunt sănătoasă. Nu cred că suntem în măsură să judecăm ceea ce s-a întâmplat. Nu avem cunoștințele medicale necesare.
    E dureros ca părinții și-au pierdut copilul. Totuși, trăim într-o lume în care internetul este accesat de copii. Nu pot să cred că o tânără mamă nu se documentează despre ceea ce înseamnă sarcina și Rh negativ sau pozitiv și nu cumpără o carte cu ceea ce implică nașterea. Primele analize făcute de mine în urmă cu mulți ani, în prima luna de sarcină au fost grupa sanguină și Rh-ul. Sunt convinsă că domnul doctor a cerut toate analizele necesare. E un doctor care comunică (nu unul căruia îi scoți cuvintele cu forcepsul din gura) explică pe înțelesul fiecăruia ceea ce constată și care atunci când ai o urgență te primește cât de repede posibil chiar dacă nu e la spital, iar dacă e plecat în concediu și este o urgentă, el roagă întotdeauna un coleg din spital să preia urgența. Îi doresc domnului doctor sănătate, putere să depășească această perioadă grea din viața lui. Chiar dacă durerea e mare aș vrea ca părinții să nu uite că doctorul e doar un om, nu face minuni, el doar încearcă să aducă pe lume sănătos, fiecare copil, fiecare minune trimisă de Dumnezeu! Uneori poate să greșească dar un doctor cu suflet când pierde un pacient, mai ales un copil, trece printr-o durere asemănătoare cu cea a părinților. Și știu că domnul doctor Costin este un doctor cu suflet !

  16. Corina Răspunde

    Este o tragedie sa pierzi un copil nenăscut si durerea părinților este mare. Dar in acelasi timp trebuie sa inteleaga ca aflarea unei cauze, găsirea unui vinovat si in acest caz cel mai usor e sa invinovatesti medicul, este de fapt suferinta care vorbește. Sarcina se poate opri in evolutie oricand indiferent de ce face mama sau medicul. La 17 săpt Rh-ul negativ nu poate influenta asta, decât la nastere prin transferul anticorpilor la fat, si mai ales la a doua nastere. Notez asta pt ca astfel lucrurile se pot înțelege gresit. Ar putea fi in cauza o problema de trombofilie, analize pe care ii sfătuiesc să le facă. Aceste analize nu se fac de rutină mai ales la prima sarcina si la o mama tânără.

  17. Corina Răspunde

    Multumesc pt informare. Eu am citit dar d-voastra a-ti citit cu atentie ? Spune asa: ” Organismul acestora din urma, in cazul in care intra in contact, la nivel sanguin, cu sange cu Rh pozitiv, fabrica anticorpi. La urmatorul contact cu acest tip de sange, acesti anticorpi ataca globulele rosii si le distrug” sau repetat in urmatorul fragment ” Fatul poate avea Rh pozitiv si sangele sau va fi atacat de anticorpii mamei imunizate de o nastere anterioara, de un avort sau o sarcina extrauterina, o grefa, transfuzie sau hemoterapie”. Deci răul fatului se produce in mom in care Anticorpii mamei ataca fătul. Acești anticorpi NU exista la mama decât dacă ă fost anterior in contact cu alt RH negativ, deci o sarcina anterioară. De aceea de obicei la prima sarcina cu mama cu rh negativ si fat cu rh pozitiv nu se produc accidente, doar la a doua nastere dat prez anticorpilor la mama, după cum am menționat anterior. D-nul inginer informati-va mai bine .

    • y Răspunde

      Aha, deci după tine e gata explicația, totul e OK. Operația a reușit pacientul a murit. Și de aia cine poate pleacă la tratament medical la dracu-n praznic. De aia de mai bine de cel puțin zece de ani multe mame nasc în Ungaria. Știu ce vorbesc.

      • Corina Răspunde

        Nu am vrut să generalizes. M-am referit strict la povestea in cauza in care mie mi se pare ca un medic este acuzat, jignit, numit CRIMINAL, pe degeaba. Tot felul de persoane care își dau cu părerea despre cauza morții, când de fapt habar nu au despre ce este vorba. Medici slabi avem cu grămadă sunt convinsa, la fel noi precum și în ungaria. Tot timpul exista si buruieni. Dar de aici pana ă numi un medic CRIMINAL, numai după ce citești o informație ale cărei date nu le cunoaștem exact, e prea mult

    • mely Răspunde

      si la prima sarcina este la fel de periculos rh negativ la mama pentru fătul care poate sa aiba pozitiv. pentru ca in orice moment poate sa între in contact cu rh din fat , se generalizează aceasta problema , dar de fapt sunt la fel ,ori sa fie prima sau a doua sarcina.

  18. Maria Răspunde

    Nu înțeleg de ce catalogați un om pe care nici nu-l cunoaste_ti sau măcar sa fi fost pacienta a dansului ca să spuneți dacă este un medic bun sau nu, domnul Costin este un om minunat și își respecta meseria, eu am fost pacienta dansului și am numai cuvinte de lauda este cel mai bun medic ginecolog din Satu Mare fără doar și poate. Îmi pare rău pentru pierderea bebelușului dar hai sa nu acuzam pe nedrept pentru ca nu a fost dansul de vina, pentru ca sunt convinsa ca lui i pare rău de cele întâmplate, asta dacă chiar despre domnul Costin este vorba.

  19. mely Răspunde

    off ce nu as da ca macar cei care au scris in negativ ne stiind de cauza să citească o
    carte macar. deci doamnelor foarte înțelepte RH negativ este o problema destul de mare pentru o mama in sarcina sa nu neglijați aceasta problema , noi nu suntem medici dar suntemi oameni si ne intereseaza de sănătatea noastra ,cand mergeți la un medic si va da sa va faceti x analize ce faceti dupa, ?nu stiu exact doamna in cauza ce analize a facut dar pana la săptămâna respectiva eu am făcut 4 sau 5 sau mai multe ,analize rh in fiecare 3 saptamani mergeam la recoltare sânge si verificăm nivelul de a
    anti corp rh , este un lucru serios nu e de neglijat , eu personal am avut experiențe bune cu doctorul Costin el a recomandat personal sa am analiza respectiva in fiecare 3 saptamani, si nu zic in fiecare 3 saptamani am stat cu inima in gat ca sa fie ok rh ul , deci nu e o joacă, vorbiti aiurea fără să stiti despre ce este vorba , ia luati putin cartea si cititi putin despre rh si anti corp i acestuia prezenti in corp in timpul sarcinii si vedeti ce se poate intampla , e ceva nespus de greu de ghicit cand si cum îmbolnăvest e fătul. deci ia mai închideți subiectul cu asa medic si etc mai bine documentatia.va , îmi pare rău de mămica respectiva, dar si eu deja fetita mea are 3 ani am primit vaccin pentru anti corpi rh la nastere care este pe durata de 2 ani si dacă acum as vrea sa am copil iar o teroare de analize de rh in fiecare luna vai ne stiind de e ok sau poate sa fie complicatii la sfarsit , deci nu mai doresc acest chin ma bucur ca am avut o sarcina usoara si o nastere super usoara , si ma bucur de fetita mea . deci informare nu doare cititi si cititi întrebați si întrebați nu va doare , doar lenea doare. si punct. nu am vrut să jignesc pe nimeni dar ma deranjează cand vad atatea destepte si nu au la bord nici o carte numai vorbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.