Ultima actualizare: azi, 19:11
Locale

Peste 1.300 de ambulanţe noi, din fonduri europene! Pompierii şi ambulanţierii vor avea dotări de ultimă generaţie

Ambulanțe noi pentru siguranța voastră

Au fost semnate șapte contracte de finanțare pentru achiziționarea a peste 1.300 de ambulanțe, în vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și dezastrelor colective. Aceste ambulanțe vor fi distribuite în șapte regiuni eligibile ale țării (Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est și Centru) și vor permite evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților, prin modernizarea sistemului integrat de urgență și dezvoltarea de noi structuri în cadrul acestuia.

Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de lider de parteneriat și inspectoratele județene pentru situații de urgență din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanță Județene, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane.

Valoarea totală a contractelor este de 558.903.141,45 lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Deocamdată nu se ştie exact câte ambulanţe vor fi repartizate judeţului Satu Mare, însă este cer faptul că vor fi câteva zeci, din moment de toate ambulanţele au sute de mii de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.