Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Primele localități care beneficiază de cadastru din bani europeni. Comunele norocoase din Satu Mare

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat procedura de licitație pentru cadastrarea integral din fonduri europene a primelor 194 de comune, din cele 660 de localități alese. Între acestea, regăsim și șase comune din județul Satu Mare.

Planul ANCPI este să realizeze cadastrul din fonduri europene pentru 660 de comune, adică o suprafaţă de teren de 5,7 milioane de hectare.Valoarea totală a proiectului este 312,9 mil. euro, din care 265,9 mil. euro reprezintă fonduri europene şi 46,9 mil. euro, cofinanţare de la bugetul de stat. Termenul de finalizare a acestor lucrări este anul 2023.

Cele 660 de comune au fost alese după următoarele criterii: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe şi localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate. Cele șase localități norocoase din județul Satu Mare sunt Medieșu Aurit, Pomi, Turulung, Halmeu, Sanislău și Beltiug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.