Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Rezultate finale referendum Satu Mare: DA – 92,3%, NU – 6%

Rezultate finale referendum Satu Mare. PortalSM a obținut rezultatele finale ale referendumului, pe judeţul Satu Mare.

Cifrele arată astfel: 46.912

Număr participanți:

Voturi totale: 46912

Voturi DA: 43296 DA – 92,3%

Voturi NU: 2972 – 6,33%

Voturi urna specială: 352

Voturi anulate: 644 – 1,4%

Potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Central, prezenţa la nivelul judeţului Satu Mare a fost de 14,89%.

Rezultatele finale ale referendumului de la Satu Mare au fost anunțate oficial și de prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, respectiv de președintele Biroului Electoral de Circumscripție nr. 32 Satu Mare, judecătorul Remus Nemeș, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această după-amiază, luni, 8 octombrie.

Astfel, în județul Satu Mare, au fost în total 334 de secții de votare și 346.882 de buletine de vot, bugetul total al referendumului ridicându-se la 1.285.000 de lei. Nu mai puțin de 1.200 de lucrători M.A.I. (polițiști, jandarmi, pompieri) au muncit pe raza județului Satu Mare în perioada celor două zile de referendum, fără însă să fie nevoie de intervenția acestora, în județ neexistând evenimente speciale.

,,Procedura s-a derulat conform calendarului, cu repsectarea dispozițiilor legale. Nu au fost sesizări în scris și nici contestații”, a declarat astăzi președintele Biroului Electoral de Circumscripție nr. 32 Satu Mare, judecătorul Remus Nemeș.

 

5 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Pentru a avea o imagine mai clara asupra rezultatelor unui scrutin, pe langa DA (Yes) si NU (No), ar trebui introduse si unele valori din informatica: EMPTY, NULL si INVALID VALUE, astfel incat fiecarui cetatean inscris pe listele electorale sa-i fie atribuit o valoare.

  2. Alex Răspunde

    Ar fi cazul sa trecem la votul electronic. Nu trebuie sa-ti sopteasca nimeni cum sa votezi, nu risti sa nu dea mana cu tine vreunul dintre cei care supravegheaza votarea, nu trebuie sa te indemne vreun politician sau preot cum sa votezi, costul este mult mai mic, etc.

  3. Alex Răspunde

    Cred ca acest Referendum va fi ingropat repede, prea au iesit prost rezultatele. Ele vorbesc clar de esecul societatii romanesti, asa cum este ea conceputa azi. Ne rostogolim repede intr-un abis social cu consecinte grave pentru viitor.

  4. Alex Răspunde

    @I.T. Am scris comentarii si pentru cei putini si speciali, aici suntem la liber si tu sper ca m-ai inteles. Oricum n-aveam nimic de pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.