Ultima actualizare: azi, 11:34
Locale

Transportatorii amenință cu greva. Transportul în județul Satu Mare, sub semnul întrebării

Transportatorii de persoane amenință cu greva în transportul interjudețean de persoane și chiar și în cel județean. Un ordin al ministrului Transporturilor le amenință monopolul pe baza căruia anumite firme opereză și de 15 ani rutele de transport interjudețean, anunță Digi24.

Greviștii vor să înceteze efectuarea curselor regulate între judeţe şi în interiorul acestora începând de joi, la ora 12:00, dacă proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere nu va fi retras, anunţat, marţi, Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

“Începând de acum în 48 de ore cheia va fi scoasă din contact. Mai exact, joi, la ora 12:00, cheia este scoasă din contact şi cei care au curse nu le vor mai efectua. Cred că la acest demers se vor ralia toţi patronii de firme, nu doar cei care fac şi (transport – n. r.) interjudeţan, ci şi cei care fac judeţean”, a afirmat Hagiu, după dezbaterea publică organizată de Ministerul Transporturilor pe marginea acestui proiect, potrivit Digi24.

Ordinul de ministru propune modificări ale modului în care firmele sunt punctate la licitațiile privind atribuirea traseelor interjudețene de transport de persoane. În prezent vechimea firmei pe traseul pe care vrea să îl deservească pare a fi factorul determinant.

Sursa – Digi24

4 comentarii

 1. stiu Răspunde

  Monopol= 30 la 100 Comunism
  Oprit motoarele =aer curat si pelicani

 2. avut Răspunde

  Ce bine ar fi, sa il mai gadile concurenta la talpi pe gunoiul ala de la autoreflex…

 3. Satmarean Răspunde

  Sa relanseze si sa se modernizeze transp pe cale ferata

 4. Cicio Lina Răspunde

  Ordinul prevede AUTOBUZE NOI !! Daca cei care se lauda cu ”vechimea” vin cu autobuse noi,atunci n-are de ce sa le fie frica !!In judetul Satu Mare majoritatea autobuselor sunt EPAVE,multe dintre ele circuland cu stare tehnica extrem de precara si care demult trebuiau aruncate la fier vechi !! Daca nu,atunci SA VINA ALTIIdar,cu autobuse noi !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.