Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Un pictor sătmărean, în topul mondial al artiștilor. Are propriul său atelier în Chicago!

Pictorul Alexandru Darida, originar din județul Satu Mare, a fost inclus în topul celor 60 de maeștri ai artei contemporane, „Top 60 Masters of the Contemporary Art”. Gala ceremoniei de premiere a avut loc recent la Muzeul de Artă și Design din New York.

Topul reprezintă clasamentul artiștilor din întreaga lume a căror lucrări au o contribuție semnificativă în curentele contemporane ale artelor plastice. Art Tour International Magazine, o renumită publicație de specialitate recunoscută la nivel mondial, a realizat întreaga selecție.

În ceea ce privesc lucrările sătmăreanului, potrivit unui critic de artă, acestea evocă emoții puternice în sufletul observatorului.

„Arta lui Darida reflectă o atmosferă dramatică ce evocă emoții puternice în sufletul observatorului, menținând o armonie și balanta perfectă, revelând astfel forța vizuală a artistului. O caracteristică fundamentală a picturii sale este suprafața plastică de o cromatică vibrantă într-o continuă devenire”, afirmă criticul de artă Yadira Roman.

Alexandru Darida s-a născut la Satu Mare într-o familie mixtă, italiano-română. Încurajat de familie, acesta a studiat la Academia de Arte din București unde și-a perfecționat talentul.

Constrângerile specifice regimului comunist l-au determinat pe pictor să se îndrepte către alte țări. Inițial, acesta s-a mutat în Italia, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii. Viața sătmăreanului a luat o întorsătură uriașă, pictorul reușind să se impună de atunci la nivel internațional. Tematicile pe care le abordează sunt: schimbările climatice, miracolul forței cosmice, lirismul și muzicalitatea cromatică, eternul feminin și potretele oamenilor iluștri din cultura românească și universală.

Alexandru Darida are, acum, o galerie de artă și un atelier la Chicago.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.