Ultima actualizare: azi, 22:09
Locale

Un pictor sătmărean, în topul mondial al artiștilor. Are propriul său atelier în Chicago!

Pictorul Alexandru Darida, originar din județul Satu Mare, a fost inclus în topul celor 60 de maeștri ai artei contemporane, „Top 60 Masters of the Contemporary Art”. Gala ceremoniei de premiere a avut loc recent la Muzeul de Artă și Design din New York.

Topul reprezintă clasamentul artiștilor din întreaga lume a căror lucrări au o contribuție semnificativă în curentele contemporane ale artelor plastice. Art Tour International Magazine, o renumită publicație de specialitate recunoscută la nivel mondial, a realizat întreaga selecție.

În ceea ce privesc lucrările sătmăreanului, potrivit unui critic de artă, acestea evocă emoții puternice în sufletul observatorului.

„Arta lui Darida reflectă o atmosferă dramatică ce evocă emoții puternice în sufletul observatorului, menținând o armonie și balanta perfectă, revelând astfel forța vizuală a artistului. O caracteristică fundamentală a picturii sale este suprafața plastică de o cromatică vibrantă într-o continuă devenire”, afirmă criticul de artă Yadira Roman.

Alexandru Darida s-a născut la Satu Mare într-o familie mixtă, italiano-română. Încurajat de familie, acesta a studiat la Academia de Arte din București unde și-a perfecționat talentul.

Constrângerile specifice regimului comunist l-au determinat pe pictor să se îndrepte către alte țări. Inițial, acesta s-a mutat în Italia, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii. Viața sătmăreanului a luat o întorsătură uriașă, pictorul reușind să se impună de atunci la nivel internațional. Tematicile pe care le abordează sunt: schimbările climatice, miracolul forței cosmice, lirismul și muzicalitatea cromatică, eternul feminin și potretele oamenilor iluștri din cultura românească și universală.

Alexandru Darida are, acum, o galerie de artă și un atelier la Chicago.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Cum umflă un hipermarket din Satu Mare prețul de la raft până la casa de marcat

La raft apare un preț, iar la casă te poți trezi cu altul. Asta a pățit un sătmărean care s-a...

Închide