Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Amenzi de 2,2 milioane de euro date de Consiliul Concurenței la Satu Mare

Reprezentanții Consiliului Concurenței au susținut în această dimineață, la Satu Mare, o conferință de presă în care au dat detalii despre raportul activității Consiliului în județul Satu Mare. De asemenea, s-a vorbit și despre promovarea legii concurenței în țară.

Potrivit consilierului de concurență, Laszlo Gyerko, în ultimii ani Consiliul a primit nenumărate solicitări și plângeri cu privire la înțelegerile încheiate la licitații publice. În perioada 2012 – 2017, au fost date amenzi în valoare de 2,2 milioane de euro în judeţul Satu Mare.

Cele mai multe probleme s-au ivit la înțelegerile pe produse electronice și electrocasnice, respectiv la vânzările de centrale termice, jante și vopsele. Cu toate că amenzile au depășit 2 milioane de euro, reprezentanții Consiliului Concurenței au declarat că suma nu este una uriașă, dat fiind faptul că legea concurenței a fost respectată în mare parte.

De asemenea, la întâlnirea la care au participat și autoritățile din Satu Mare, consilierul de concurență Laszlo Gyerko a vorbit și despre Caravana Concurenței, proiect ce a fost început în urmă cu 3 ani și jumătate și în cadrul căruia se fac deplasări în țară, deplasări la care participă autorități și oameni de afaceri cu scopul de a promova legea concurenței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.