Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

,,Legături bolnăvicioase”: Apaserv Satu Mare, în Teleorman Leaks

În cadrul investigaţiei publicate de jurnaliştii de la Rise Project legate de conţinutul valizei cu documente Tel Drum se face referire şi la judeţul Satu Mare, mai exact la Apaserv Satu Mare.

Concret, totul pornește de la firma Interfrigo Logistics din Pitești, despre care jurnaliştii Rise Project spun că ar aparţine grupării Dragnea şi care în 2013 a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Apaserv SA Satu Mare.

,,Interfrigo a avut tranzacții de peste 77 de milioane de lei (peste 17 milioane de euro) cu Tel Drum. Banii s-a scurs către apendicele din Pitești prin subcontractarea unor lucrări publice adjudecate de Tel Drum. Au circulat și în sens invers, cu precădere în 2013, când Interfrigo a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Regia Publică de Apă din Satu Mare (Apaserv Satu Mare SA – n.n.)”, susţin jurnaliştii de la Rise Project.

Mai exact, Asocierea SC Interfrigo Logistics SRL- SC Edas Exim SRL a câştigat contractul de execuţie al investiţiei „Reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din orașul Negrești Oaș și construirea unei stații de epurare în orașul Livada”. Valoarea contractului a fost de 15.201.593,47 lei fără TVA. Durata de execuţie a contractului semnat în 31.10.2013 a fost de 15 luni, fiind prelungit prin act adiţional.

Potrivit unui raport de progres al proiectelor finanţate din fonduri UE la data de 17 ianuarie 2018, publicat de Apaserv Satu Mare SA, contractul a fost reziliat în 26 octombrie 2017, informează opiniedecarei.com. În raport se arată că restul de plată neplătit din contractul în valoare de 15.201.593,47 (fără TVA) este 1.008.955,75 lei (fără TVA). Adică asocierea SC Interfrigo Logistics SRL- SC Edas Exim SRL a încasat peste 14 milioane lei de la Apaserv Satu Mare. Bani care, potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, au fost direcţionaţi către Tel Drum.

Potrivit Apaserv, motivele rezilierii au fost:

1 – „Intarzierea majora nejustificata a Antreprenorului in executarea lucrarilor”;
2 – „Intentia Antreprenorului de a nu continua indeplinirea obligatiilor asumate prin contract, respectiv neexecutarea integrala a testelor la terminarea lucrarilor, menite sa demonstreze functionalitatea corespunzatoare a statiilor de epurare, calitatea efluentului si incadrarea in costurile de operare garantate de Antreprenor prin oferta, in conditiile in care aceste costuri a fost unul dintre factorii de evaluare a ofertelor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.