Ultima actualizare: azi, 09:52

Locale

Caravana Moromeții 2 ajunge în județul Satu Mare

Cel mai așteptat film al anului, Moromeții 2, va avea două proiecții de gală, ambele în prezența echipei, pe 28 noiembrie, în județul Satu Mare. Astfel, prima proiecție va avea loc la Carei, la Centrul Cultural Carei – NAGYKÁROLYI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, de la ora 18:00. Biletele se găsesc la casieria Centrului Cultural. În aceeași zi, de la ora 20:00 filmul va fi proiectat și la Satu Mare, la Teatrul de Nord. Biletele se găsesc la casieria teatrului.

Moromeții 2 s-a lansat oficial în cinematografele din întreaga țară vineri, 16 noiembrie, și a adus după primul weekend peste 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de orașe. Cel mai așteptat film al anului devine astfel și cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani, până acum un număr total de 70.878 de spectatori urmărind filmul.

Pelicula Moromeții 2 se află pe locul 2 în clasamentul box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 1.014.189 de lei. Pe primul loc se află filmul de aventuri Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald cu încasări de 1.953.460 de lei și 84.084 spectatori, a cărui premieră a fost în același weekend, iar pe locul al treilea se poziționează biopicul Bohemian Rhapsody, cu 864.116 de lei și 38.890 de spectatori.

Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi. Trailer-ul oficial al filmului poate fi urmărit aici.

Un comentariu

  1. Analfa Bety Răspunde

    Romanele lui Preda aproape toate se ”invart” in jurul ”Morometilor” .N-am vazut noua productie insa cred ca extraordinarul roman ”Delirul” ar fi fost cel cu care se putea continua ecranizarea povestii familiei Moromete din Silistea Gumesti,roman dealtfel scris doar pe jumatate ,intrucat autorul s-a stins inainte de a scrie partea a doua a romanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.