Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Doi scriitori sătmăreni la “Gaudeamus”, cel mai important târg de carte din România

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la București, Târgul de carte ”Gaudeamus”, cel mai important eveniment de acest gen din România.

La această manifestare și-au prezentat cărțile și doi scriitori sătmăreni, Robert Laszlo și Felician Pop.

Prima, ”Istoria secretă a Sătmarului” scrisă în colaborare și cea de-a doua, ”Țipătul cenușii” de Felician Pop.

Despre cărți a vorbit Nadia Baciu, director al  editurii ”Ecou transilvan” din Cluj Napoca, acolo unde au apărut cărțile și prof. dr. Laszlo Alexandru.

Vorbitorii au subliniat ineditul problematicii pe care aceste cărți o aduc în atenția publică, abordarea curajoasă a unor probleme de care alți scriitori în general se feresc, și nu în cele din urmă talentul literar incontestabil al celor doi scriitori, care și-au prezentat aceste cărți la Alba Iulia, Cluj Napoca, Iași, Zalău, Chișinău, etc.

Robert Laszlo și-a exprimat bucuria că și prin aceste cărți Sătmarul devine tot mai cunoscut și iubitorilor de literatură din capitală.

Numărul mare de participanți la prezentare este dovada că Sătmarul și oamenii lui sunt demni de interesul publicului bucureștean.

Tot la târgul ”Gaudeamus”, cei doi scriitori sătmăreni au prezentat recenta carte a lui Laszlo Alexandru, ”A revedea stelele” o excelentă exegeză privind opera lui Dante Alighieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.