Ultima actualizare: ieri, 21:38
Locale

Episcopia Romano-Catolică, despre profanarea mormintelor: Deteriorări majore. Multe trebuie înlocuite

Reprezentanții Episcopiei Romano-Catolică au emis un comunicat de presă în care vorbesc despre profanarea mormintelor, precum și despre bilanțul distrugerilor.

Comunicatul Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare în legătură cu vandalizarea mormintelor din cimitirul de lângă podul Decebal:

Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare a luat la cunostință cu părere de rău faptul că au fost vandalizate mai multe morminte din cimitirul de lângă pod în noaptea dintre 2 noiembrie (Ziua morților) și 3 noiembrie.

Administratorul cimitirului a fost înștiințat prin telefon de către poliție, fiind rugat să se prezinte la cimitir, căci poliția a primit o semnalare prin telefon referitoare la vandalizare. Administratorul cimitirului s-a prezentat la fața locului în scurt timp și a ajutat poliția în căutarea persoanelor suspecte, eventual rămase în cimitir. Din păcate, acestea nu se mai aflau la fața locului. Sâmbătă dimineața la ora opt poliția s-a întors și a reluat investigarea urmelor – vopseaua galbenă a apărut pe morminte și pietre mortuale în urma procesului de cercetare a urmelor.

În urma cercetărilor s-au constatat următoarele: persoane necunoscute au doborât în total 51 de pietre mortuare. În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. 70% dintre pietrele mortuale au suferit deteriorări mai mici și pot fi lipite la loc. 30% dintre acestea însă trebuiesc schimbate.

În vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naționalitatea sau religia celor trecuți în cele veșnice.

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    Actiunea “dracusorilor” nu trebuie interpretata ca a fost indreptata impotriva vreunei biserici sau religii ci impotriva cetateanului de rand, cetatean care plateste niste institutii care sa-l apere de astfel de actiuni. Ar fi cazul ca acestea sa-i caute pe vinovatii si-n focurile Iadului si sa-i judece aici pe Pamant pentru pacatele facute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Sătmăreanca Lavinia Pop, premiu special la un concurs internațional

Asociația Națională de Folclor din România, Uniunea Mondială de Folclor și Fundația Culturală „Șopterean” au organizat în perioada 1-2 noiembrie...

Închide