Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Episcopia Romano-Catolică, despre profanarea mormintelor: Deteriorări majore. Multe trebuie înlocuite

Reprezentanții Episcopiei Romano-Catolică au emis un comunicat de presă în care vorbesc despre profanarea mormintelor, precum și despre bilanțul distrugerilor.

Comunicatul Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare în legătură cu vandalizarea mormintelor din cimitirul de lângă podul Decebal:

Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare a luat la cunostință cu părere de rău faptul că au fost vandalizate mai multe morminte din cimitirul de lângă pod în noaptea dintre 2 noiembrie (Ziua morților) și 3 noiembrie.

Administratorul cimitirului a fost înștiințat prin telefon de către poliție, fiind rugat să se prezinte la cimitir, căci poliția a primit o semnalare prin telefon referitoare la vandalizare. Administratorul cimitirului s-a prezentat la fața locului în scurt timp și a ajutat poliția în căutarea persoanelor suspecte, eventual rămase în cimitir. Din păcate, acestea nu se mai aflau la fața locului. Sâmbătă dimineața la ora opt poliția s-a întors și a reluat investigarea urmelor – vopseaua galbenă a apărut pe morminte și pietre mortuale în urma procesului de cercetare a urmelor.

În urma cercetărilor s-au constatat următoarele: persoane necunoscute au doborât în total 51 de pietre mortuare. În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. 70% dintre pietrele mortuale au suferit deteriorări mai mici și pot fi lipite la loc. 30% dintre acestea însă trebuiesc schimbate.

În vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naționalitatea sau religia celor trecuți în cele veșnice.

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    Actiunea “dracusorilor” nu trebuie interpretata ca a fost indreptata impotriva vreunei biserici sau religii ci impotriva cetateanului de rand, cetatean care plateste niste institutii care sa-l apere de astfel de actiuni. Ar fi cazul ca acestea sa-i caute pe vinovatii si-n focurile Iadului si sa-i judece aici pe Pamant pentru pacatele facute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.