Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. AFIR Satu Mare a premiat primarii şi proiectele de succes. Fonduri de 2 miliarde de euro!

Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (CRFIR) Nord Vest a premiat astăzi, la Satu Mare, cele mai de succes proiecte din regiune dar şi pe unii primari care s-au făcut remarcaţi la atragerea fondurilor europene şi dezvoltarea localităţilor.

Evenimentul a avut loc în cadrul simpozionului „Dezvoltarea durabilă a mediului rural”, care marchează aniversarea a 18 ani de la înființarea primei agenții de plăți care a gestionat fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală. La eveniment au participat secretarii de stat în Minsiterul Agriculturii Claudiu Sorin Roșu Mareș Alexandru Potor, directorul general al AFIR Adrian Chesnoiu, senatorul Gabriel Les, deputatul Magyar Lorand, primari din judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Sălaj şi Bihor, oameni de afaceri din această regiune.

Directorul adjunct CRFIR Nord Vest, Mihaela Măhălean, a făcut o scurtă prezentae a istoricului instituţiei, arătând că în cei 18 ani de la înfiinţare au fost atrase fonduri în valoare de 2 miliarde de euro în regiune.

Astfel, în cele şase judeţe au fost semnate 32.000 de contracte de finanţare, a fost înfiinţată 2.500 km de reţea de alimentare cu apă şi canalizare, 2.100 km de drum comunal şi peste 2.000 de km de drumuri agricole şi forestiere. În nord vestul ţării au fost instalaţi în propriile ferme peste 4.000 de tineri are au primit fonduri nerambursabile.

Directorul AFIR, Adrian Chesnoiu, a arătat că la nivel naţional s-au atras în România peste 11 miliarde de euro, el felicitându-i în primul rând pe fermieri pentru că au avut curajul și ambiția să se dezvolte.

Primarii premiaţi

De asemenea, secretarul de stat Alexandru Potor a ținut să sublinieze că instituţia se descurcă foarte bine şi astăzi, fiind sigur că până la finalului anului va fi cheltuită peste 50% din anvelopa financiară.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate unele cazuri concrete de proiecte de succes, fiind acordare şi plachete şi diplome.

Din judeţul Satu Mare s-au făcut remaraţi primarii din negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, Odoreu – Dumitru Pop, Halmeu – Ludovic Incze, Racşa – Toma Betea. Cele mai multe proiecte de succes sunt din comuna Odoreu, fiind evidenţiate firmele Tagu Roșu și Salymed.

7 comentarii

  1. sebi Răspunde

    altă petrecere cu bugetari ? oare câți mai sunt , frecători de mentă și atârnători la banul public . Interesant ca cele mai bune proiecte au avut taman cei care trebuie ,adică reprezentanții ciumei roșii .

  2. Sat fără câini Răspunde

    Cine a făcut lista de invitați ?
    Jumătate nu au ce căuta acolo,

  3. Unu Răspunde

    Domnule primar din odoreu sper ca nu aveti de gând sa lăsați drumul din martinesti tot spart pana la anul !!ne distrugem mașinile..

  4. Ioan Pop Răspunde

    Minciuni, marca PSD. Aș fi curios ce proiecte are Negrești Oaș pe fonduri PNDR ( Dezvoltare rurală) dacă este oraș? Nici nu are calitatea de aplicant pe Programele AFIR!? Manipulări mai grosolane decât în Epoca de aur! Rușine să vă fie!!!

  5. cetatean Răspunde

    De ce numele Gabriel Les trebuia scris cu alta culoare fata de ceilalti ,trebuia sa iasa in evidenta ?

  6. Bor Răspunde

    Atata minciuna dar….

  7. Govor Răspunde

    Felicitari Mitica din tot sufletul meu, am unul si eu totusi ,
    nu place la toti da asta e, neamurile toate ma iubesc.
    Iarta-ma ca ti-am facut atata rau, recunosc ca am gresit si sper sa nu fiu
    condamnat cu executare ca iar ma apuc de luat pastile de cap.
    Ma rog la Dumnezeu tot timpul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.