Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTO. Maghiarii se mișcă incredibil de repede. Autostrada a ajuns aproape de România

Maghiarii trag tare pentru a termina, înainte de finalul anului, un nou tronson de autostradă lângă graniţa cu România. Se lucrează intens pe aproape 20 de kilometri de şosea rapidă, iar până în 2020 autostrada va ajunge la granița cu România, informează Digi24.

Muncitorii lucrează intens la ultima porţiune a autostrăzii M35, care leagă orașul maghiar Debrecen de graniţa cu România. După ce au terminat cei cinci kilometri care înconjoară oraşul, constructorii profită de vremea bună pentru a finaliza alţi aproape 19 kilometri, până în localitatea Beretyoujfallu. Este locul în care autostrada M35 va face joncţiunea cu autostrada M4 care va ajunge până în România.

Cozile de tiruri din vama Borș au determinat deschiderea unui punct temporar între localitățile Santăul Mare și Nagykereki, destinat exclusiv firmelor care transportă pietriş pentru autostradă. Anul trecut, România exporta între 30 şi 40 de mii de tone de balastru, în fiecare lună, prin vama Borş, pentru lucrările la autostrada din Ungaria.

În România, sectorul din Bihor al autostrăzii Transilvania care ar trebui să facă legătura cu autostrada vecinilor maghiari, are un constructor desemnat de CNAIR, însă licitaţia pentru un lot de peste 28 de kilometri a fost contestată.

Sursa – Digi24

29 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Incredibil de repede fata de noi… De altfel si acolo sunt probleme serioase si se fura ca-n codru’ … :-)))

    • M Răspunde

      cum zice romanul, daca ai nostrii ar fura doar jumatate din ce fura tot am fi mai in fata, macar ar vedea cetateanul ca se face ceva.

      Nu stiu cum merge cu furatu in Ungaria, dar daca privesti rezultatele eu zic ca ii ok. o tara mai mica ca Ardealul si e plina de autostrazi.

      • Norick Răspunde

        Din perspectiva asta ai dreptate . Eu m-am gandit si mai spre vest (DE , B , NL ,NO etc. ) unde 20 km de autostrada se face intr-o zi fara tam-tam -uri suplimentare …. :-)))
        Seara placuta ! 😉

  2. DACIAN Răspunde

    bravo lor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. sebi Răspunde

    Mai bine ar tot trece cu ea și pe la noi că hoții de sudiști dă la bucale no s-o facă niciodată . Suntem un ținut parcă blestemat condus de imbecili și mafioți .

    • Sergiu Răspunde

      Bine ai grait!Esti un adevarat Oracul daca nu chiar Nostradamus!Dar din Nostradamus esti versiunea imbunatatita 4.2.1Oreo!

  4. balastru Răspunde

    “România exporta între 30 şi 40 de mii de tone de balastru, în fiecare lună, prin vama Borş, pentru lucrările la autostrada din Ungaria.”

    Asta este trist. Vindem in loc sa construim noi……

  5. Geo Răspunde

    Domnilor pataki Csaba si Kereskenyi Gabor, vorbiti cu Orban al vostru sa ne faca si noua centura de ocolire a municipiului Satu Mare, rute de ocolire sa descongestionati traficul acesta infernal . Este inadmisibil ce greu se circula !!!, nemaivorbind de locuri de parcare. Ati promis cetatenilor municipiului Satu Mare ca incepeti construirea parcarilor subterane langa Liceul Mihai Eminescu, ce se întîmplă???

    • Ciudatu' Răspunde

      Cand ai auzit ultima data sa fi facut ceva pentru judetul asta, Pataki, decand e presedinte de CJ. Inainte de Stef nu incapea nimeni in oras, in presa, in poze ,la taiat de panglici, la evenimente, la orice! Da’ de asta ati auzit sa faca ceva, orice! E practic inexistent ca presedinte de CJ! ZERO! In afara de marea realizare de a cumpara autoturisme de lux pt. sleahta de la conducerea CJ, si a le transforma in autoutilitare!

  6. Pavel Răspunde

    Asa e, cam slab presedintele Pataki, din pacate, iar avem de suferit locuitorii acestui judet. Parca suntem batuti de D-zeu. Cu ce au gresit oare oamenii acestui judet, ca mortalitatea e nr. 1 pe tara, drumuri jalnice, circulatie greoaie si haotica, etc., et.

  7. Gigi Răspunde

    Portal SM, ce e ala “balastru”??

  8. Alphonso Răspunde

    #Geo – ce ai mai vrea ? Un metrou imediat maine ca sa nu fie ingreunat traficul? Tu i-ti dai seama ca un ultimii 5 an s-a imultit parcul auto in SM cu 500 % ? tu vezi statistici sau numai micii oferiti de politicienii in centru inainte de alegeri ?
    Gandestete putin rational si vezi ce ti-a facut Il Dottore in 4 ani ! I-ti zic eu – Nimic bastmeg!!
    Dute si tu pe strada si deschideti ochii in loc sa scrii prostii aici.
    Nu zic eu ca astia sunt cei mai buni si ca nu fura sa fac mismasuri, dar fata de history ce am avut ei sunt Nr 1!

  9. Mae Răspunde

    O sa ne chinuim mult și bine …….. nu interesează pe nimeni fiecare își vede de treaba lui ,nu mai Sîntem oamenii care ar trebuie sa fim ,ne-am pierdut din calități ,Sîntem niște nepăsători ,ăștia din guvernare pierd timpul pe prostii sași sperii șefii și așa mai departe …..vai vai Țepeș unde ești !!!!

  10. Calin Răspunde

    Dar sensul giratoriu de ce nu se reface la intersecția Burdea???. Domnule Maskulic Csaba si domnule primar Kereskenyi Gabor dvs. chiar nu va interesează si nu vedeti cat de ingreunat e traficul la Burdea???

    • RENTEA Răspunde

      CALIN , CALIN VA USTURA IN SULA CA TREBURILE MERG MAI BINE DECAT CU SEMAFOARE ….SAU CU COI CA ???????
      NU FI RAU ………….UITE TE MAI OBIECTIV LUCRURILE ….
      TREBUIE SA RECUNOASTEM CA DE 30 DE ANI NU SA FACUT ATAT IN ORASELUL NOSTRU CAT SA FACUT IN ULTIMI 2 ANI !!!!!!
      BRAVO GABORE …. DE LA M INE AI INCA UN MANDAT

      • abc Răspunde

        Gata @Rentea nu mai lingi la PSD sau la Alde?

      • Unu Răspunde

        Rentea, domnul Calin s-a referit la refacerea sensului giratoriu asa cum trebuie in.modnormal si eficient sa fie, nicidecum ce e acum acolo. Esti prost sau bat???

  11. Szultan Răspunde

    Sensul giratoriu de la Burdea chiar e bun conceput si eficient dar trebuie stiut a folosi, nu-i de mirare cu permise cumparate sau primite cadou la majorat.

    • Unu Răspunde

      Dar unde în lumea asta, în ce intersecție ai mai văzut mă Szultan un asemenea sens giratoriu, o asemenea idioțenie, dacă vii dinspre B-dul Cloșca și vrei să traversezi intersecția Burdea e un chin, la fel și dacă vii dinspre Drumul Cateiului !!!

    • Unul Răspunde

      Ești bătut în cap Szultan, taci în p..a mea din gură !!!

      • Norick Răspunde

        Unule tu unde apartii ?? Ai cumparat , sau ai primit cadou ???
        Defapt dupa limbaj banuiesc ca doar caruta detii…. :-))))

      • Szultan Răspunde

        “UNUL”rumega odata ce ai in gura, si intre timp gandaestete un pic cu cerebelul daca ai in capsorul ala multidezvoltat.

  12. matroz Răspunde

    Si eu am vazut ieri!Bravo lor si la ai lor conducatori!E jenant ,de fapt nu ai ce explica prietenilor maghiari de prostia privind autostrazile noastre!Dar au si ei exemplarele lor!La punctul de trecere frontiera de la Valea lui Mihai,m-am oprit cu vreo jumatate de metru de vasnicul strajer ungur!Mi-a facut semn sa trag masina chiar in dreptul lui.Firesc am mers vreo 2 metri pe langa el!Sa vezi control!Al nostru ranjea…

    • Norick Răspunde

      Stii, ca ei is mai spre west si se cred mai “presus” ca si noi… ? ? ?
      Toate cele bune! ?

      • matroz Răspunde

        @norik:Nu-i vorba de aia!Am trecut prin Bors si am gasit un politist de frontiera maghiar politicos ,cu bun simt…O spun eu care nu sunt usa de biserica…

        • Norick Răspunde

          @matroz : retine-l numele,. Foarte rar te intalnesti cu exceptii… ? ? ?
          Duminică plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.