Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

FOTO&VIDEO. Bloc ghetou de pe Ostrovului, modernizat și predat sătmărenilor

Blocul ghetou de pe Ostrovului a fost predat sătmărenilor. Municipalitatea a investit nu mai puțin de 3,4 milioane de lei pentru a reabilita imobilul.

Primarul Kereskenyi Gabor şi deputatul Magyar Lorand au fost prezenţi la predarea acestui bloc către beneficiari.

Blocul a necesitat o modernizare din temelii, asta după ce, potrivit primarului, în urmă cu câțiva ani la etajul clădirii a fost ținut și un cal. Noul bloc are 39 de apartamente, cu 1,2, respectiv 3 camere, iar locuințele se vor da în chirie pe o perioadă de cinci ani. Chiria lunară variază între 70 și 120 de lei pe lună, plus utilități.

“Finalizarea acestui bloc arată că suntem preocupaţi de problemele sociale din municipiu şi facem paşi concreţi să le rezolvăm. Vorbim aici de 4,3 milioane lei care cuprinde construcţia a 39 de apartamente cu una, două respectiv trei camere. Blocul verde care a fost în locul acestui bloc, ani de zile a fost blocul groazei în municipiul Satu Mare. În anul 2009 când eram viceprimar am găsit inclusiv un cal viu aici la etajul II”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Edilul Kereskenyi Gabor a ţinut să mulţumească deputatului Magyar Lorand pentru sprijinul acordat în realizarea acestui obiectiv.

“Iată că sunt câţiva ani de când am gândit această investiţie, am reuşit să găsim finanţare, a fost o colaborare foarte bună între primărie şi Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării”, a declarat Magzar Lorand.

Potrivit conducerii municipalității, între noii chiriași nu există persoane care să nu aibă loc de muncă. Pe lista de așteptare mai sunt aproximativ 100 de persoane.

 

7 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Abia asteapta tiganul sa-si duca iar calul de data asta intr-un apartament “pus la punct” ?

    • abc Răspunde

      Întrebarea lui este de fapt dacă poate face focul cu parchetul laminat din cameră că se face frig. Să nu am dreptate.

  2. Nha Răspunde

    Si celelalte blocuri din zona cand le reabiliteaza macar exterior – termic ? Si ar fii buna amplasarea in zona a unui post de politie permanent ! Poate visez …

    • y Răspunde

      @Nha, știi și tu foarte bine care este problema. Culoarea, nu cea politică ci a pielii. Noi restul avem obligații și rareori și ceva drepturi. Ei în schimb ……… Postul de poliție nu este o idee rea. De fapt după cunoștințele mele este un apartament prin apropiere pe care scrie “Poliție” dar este nefuncțional. Mă întreb de ce?

      • Nha Răspunde

        Scriem si noi in speranta ca “aude “ cineva si ia masuri ! Poate printre cele scrise vor gasii si ceva idei bune de pus in practica ! Putin probabil 🙁 !

  3. cineva Răspunde

    Nu fiti rautaciosi , daca intradevar noii chiriasi au locuri de munca este un pas mare inainte .Felicitari Primariei. Iar voi oameni buni care cititi, nu mai lasati pe cei fara educatie ( se vede din comportament) ,pe cei certati cu bunul simt ,pe cei lenesi sa va intristeze zi de zi prin comportamentul lor dezagreabil, LUATI ATITUDINE.

  4. y Răspunde

    @Cineva, eu sper doar că este și va rămâne un proiect la fel de reușit ca blocul Dallas din Micro 14 reabilitat de Hans Lindner și care s-a păstrat, nu s-a distrus. Dar un post de poliție n-ar strica acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.