Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

FOTO. Corneliu Coposu, comemorat la Satu Mare: 23 de ani de la trecerea în Eternitate

Un grup de sătmăreni l-a comemorat astăzi, duminică, 11 noiembrie, pe Corneliu Coposu, cu ocazia împlinirii a 23 de ani de la trecerea în eternitate a marelui om politic.

Corneliu Coposu a fost comemorat în municipiul Satu Mare, în pasajul din centrul orașului care-i poartă numele.

,,23 ani de la trecerea la cele vesnice a marelui om politic Corneliu Coposu….Seniorul! Dumnezeu sa-l odihnească în pace iar Națiunii Române, pe care a iubit-o atât de mult, Înțelepciune!”, se arată în mesajul sătmărenilor care au participat la comemorare.

Corneliu Coposu a fost liderul opoziției din România postcomunistă. Absolvent de drept și ziarist, om de încredere al liderului național-țărănist Iuliu Maniu, Coposu a fost membru al Partidului Național Țărănesc până la interzicerea acestuia, în 1947. Ulterior, a fost deținut politic în condiții foarte aspre timp de 17 ani, în faza stalinistă a regimului comunist din România.

Corneliu Coposu a trecut în eternitate la 11 noiembrie 1995.

5 comentarii

  1. y Răspunde

    Cinste Seniorului! Majoritatea politicienilor de astăzi nu-i ajung nici până la gleznă. Păcat că nu a trăit mai mult, pe unii i-ar fi obligat la puțin mai mult respect.

  2. satmarean Răspunde

    Întâmplarea a făcut să fiu la București în ziua în care a fost înmormântat Corneliu Coposu. Bulevarde întregi erau arhipline de oameni, cred că zeci de mii, care l-au condus pe ultimul drum. Impresionant! Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa!

  3. gheorghe Răspunde

    Este bine ca-si mai aduce aminte cineva de acest OM cu adevarat Mare!!!Am vazut un interviu cu el unde spunea chinurile la care a fost supus in temnitele comuniste.Si pentru ce?Pentru ca a fost un infractor?Pentru ca a furat din avutul national?A facut vreo crima?NIMIC din toate acestea.El si-a iubit tara,si a preferat mai degraba sa faca puscarie decat sa se dezica de ideile si principiile sale!!!Cati dintre politicienii de azi(sau cati dintre noi)ar (am) fi capabili de o asemenea tarie de caracter (care pana la urma se poate numi Jertfa)???

  4. Ion Răspunde

    Atat de mare a fost Coposu ca a mosit un partid care a dat cel mai prost exemplu politic de dupa revolutie. Ia uitati numai acum cine reprezinta pntcd la Satu Mare si ganditi-va cine l-a reprezentat in anii 90… Numai nulitati. Oameni buni de gura dar fara nici o aplecare spre munca si spre gandire. Lozinci goale, personaje desprinse de realitate… Jalnic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.