Ultima actualizare: azi, 20:55
Locale

FOTO. Povestea unui penal eliberat de Judecătoria Satu Mare. „Păsulă” a furat seiful unei firme

Un bihorean şi doi fraţi din judeţul Sălaj sunt anchetaţi pentru furt calificat după ce, în urmă cu trei luni, au plecat cu seiful unei firme. Bihoreanul, Lucian Câmpean, poreclit „Păsulă”, e cunoscut prin judeţ după ce l-a mituit cu un porc pe poliţistul rutier care l-a prins circulând fără permis pe motocicletă, scrie adevărul.ro.

Lucian Câmpean (36 ani), din comuna bihoreană Gepiu, şi fraţii Alexandru (24 ani) respectiv Marcel Puşcaş (36 ani), din comuna Românaşi, judeţul Sălaj, au comis furtul în această vară, în noaptea de 19 spre 20 august.

Sălăjanul de 36 ani şi Câmpean au intrat în clădirea firmei de unde au luat seiful cu aproximativ 40.000 lei, bonuri de masă, cartele telefonice, precum şi file CEC, în timp ce tânărul de 28 de ani a avut rolul de a le asigura transportul şi să le asigure ”spatele” în timpul spargerii.

Ancheta în caz a fost desfăşurată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, care au reuşit să-i identifice pe autori în urmă cu câteva zile iar marţi, 6 noiembrie, aceştia.l-au reţinut bihorean pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, pentru furt calificat.

O zi mai târziu, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, procurorul adresându-se apoi Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând faţă de bărbat măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Păsulă este client vechi al Poliţiei

Câmpean, poreclit ”Păsulă” în lumea intrerlopă, este client vechi al poliţiştilor, fiind implicat în numeroase spargeri de locuinţe şi chiar furturi de autoturisme în ultimii ani, dar şi într-un scandal de corupţie. S-a întâmplat în toamna anului 2014 când era anchetat tot pentru furt iar interceptările dispuse în dosarul său au scos la iveală o nouă faptă: prins fără permis pe o motocicletă, l-a şpăguit pe poliţistul de la Rutieră cu un porc tranşat.

Doi ani mai târziu, poliţistul, Ionuţ Sala, a încasat 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi favorizarea făptuitorului, în timp ce Câmpean, acuzat de dare de mită şi infracţiuni rutiere, a fost condamnat la 2 (doi) ani, 6 (şase) luni şi 916 zile închisoare, ultima parte a pedepsei fiind de fapt un rest de pedeapsă dintr-o condamnare anterioară, dispusă tot pentru furturi, şi pe care o executase doar parţial, fiind eliberat condiţionat.

Eliberat condiţionat de Judecătoria Satu Mare

”Păsulă” a stat după gratii doi ani, până în martie 2018, când a fost din nou eliberat condiţionat de Judecătoria Satu Mare, pentru bună purtare. Ajuns în libertate, bărbatul de 36 de ani şi-a reluat vechile afaceri, de astă dată intrând în „combinaţie” cu cei doi fraţi sălăjeni.

În timp ce bihoreanul e anchetat în stare de libertate, amicii lui sunt în arest preventiv, cercetaţi pentru un furt comis doar cu câteva zile înainte de lovitura din Salonta. Este vorba de o spargere dată în noaptea de 14 spre 15 august la un magazin de prezentare al unei companii de telefonie mobilă din Zalău, de unde au plecat cu patru telefoane noi şi 40 de telefoane folosite, prejudiciul fiind stabilit la aproximativ 8.300 lei, din care s-au recuperat, până în prezent, bunuri în valoare de 1.750 lei (două telefoane noi şi trei folosite).
Mai multe detalii pe adevărul.ro: adev.ro/phx7di

 

2 comentarii

  1. Joe Răspunde

    Asta e copil mic pe linga penalul de Dragnea!

  2. x-ulescu Răspunde

    Iohanis il depaseste pe dragnea..la infractiuni..dar daca procurorii tin ascunse dosarele ..este imaculat ca scutecul nou a unui bebelus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Sensul de la Terebeşti, semnalizat după o serie de accidente

Sensul giratoriu de la Terebeşti a fost, în sfârşit, semnalizat, după o serie de accidente, unele dinte ele foarte grave....

Închide