Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Drapel imens sfințit la Lipău

La Lipău a avut loc duminică sfințirea și arborarea unui drapel imens iar la baza catargului a fost amplasată o placă comemorativă în cinstea eroilor din sat care au luptat în primul și al doilea război mondial, dar și drept aniversare a Centenarului Marii Uniri.

Au fost prezenți și au luat cuvântul Cecilia Marinescu, șefa de cabinet a prefectului judeţului Satu Mare, primarul Comunei Culciu, Domokos Alexandru, fostul director al Școlii Generale din Lipău, Suciu Vasile, profesorul de istorie Alin Pop dar și organizatorul acestui eveniment, solistul Romică Fernea, care a interpretat imnul național pe durata arborării drapelului, și un cântec patriotic: “Ne întoarcem iar biruitori”.

Micuța Iulia Fernea a rostit poezia “Nu plânge maică Românie”.

Și ca acest eveniment să se ridice la cel mai inalt nivel, militarii Batalionului 52 Geniu Tisa au salutat și au dat onorul acestui moment solemn.

La final preotul paroh al satului Lipău, Ioan Iederan, a înmânat militarilor Batalionului 52 Geniu o icoană purtătoare de biruință in misiunile ostaşilor.

2 comentarii

  1. sebi Răspunde

    în ultima poză cine-s ăia doi mici ce stau cu spatele și-s îmbrăcați în firoanguri ? Parcă stau în fața plutonului de execuție .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.