Ultima actualizare: azi, 22:59
Locale

FOTO. Gabriel Leș, întâlnire cu președintele Agenţiei Spaţiale Române

Gabriel Leș, minstrul Apărării s-a întâlnit ieri cu Marius-Ioan Piso, președintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA) și și cu o delegație de experți tehnici ai Agenției Spațiale Europene (ESA).

Subiectul principal de discuție a fost proiectul de realizare a primului sistem satelitar de telecomunicații din România, care va deservi nevoile Sistemului Național de Securitate al României, program coordonat de Ministerul Apărării Naționale.

”Experții ESA se află în România la invitația și în sprijinul Agenției Spațiale Române, una dintre instituțiile care participă la realizarea studiului-concept pentru fundamentarea proiectului. Sistemul satelitar militar de telecomunicații este un proiect strategic de interes național cu aplicare în domeniul comunicațiilor satelitare și tehnologiei avansate ce va asigura acoperirea nevoilor de misiuni ale Ministerului Apărării Naționale și instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul securității naționale.

România devine astfel un potențial furnizor de servicii satelitare în zona Balcanilor și la frontiera de sud-est a NATO și deschide noi arii de dezvoltare a industriei aero-spațiale la nivel național.

Sigur vor fi multe întrebări din spațiul public, în perioada umătoare, cărora le vom răspunde cu maximă transparență, pe măsură ce soluțiile tehnice și procedurale vor fi creionate și vor parcurge traseul de validare și aprobare, conform procedurilor cerute de lege”, precizează Gabriel Leș.

6 comentarii

 1. Rodica Răspunde

  In sfarsit , un civil pierdut ….in spatiu se-ntalneste cu specialisti ai agentiei spatiale europene !

 2. abc Răspunde

  Popa asta pocăit vrea să-și facă un post avansat către șeful superior.

 3. Jan Răspunde

  Nu le-au fost de ajuns cei 850 milioane de Euro platiti de Romania catre EADS, un concern franco german, pentru securizarea la standarde europene a frontierei de est a UE, cu promisiunea ca numai asa putem accede in spatiul Schengen, dar ne vor mai cere pe atit ca vezi doamne trebuie sa putem comunica prin satelit cu Bruxellesul !
  Astia ne tin de prosti si tare ma tem ca nu degeaba !!!

 4. "Admiral" Răspunde

  Ce poate discuta ministrul cu generalul din imagine ?
  Ce subiect comun pe linie de strategie militară poate avea un militar de carieră, cu un neica fără armată care nu știe nimic în materie de militărie ?

 5. 007 Răspunde

  Les-D-le Piso,asa cum ati aflat de la dl.Tutuianu,partidul nostru este un partid de maimute si in consecinta am venit la dvs.pentru a fi prima maimuta trimisa in spatiu de Agenţiei Spaţiale Româna,ca asa au inceput toate natiile,mai cu caini,mai cu maimute…
  Piso-Dar de ce doriti neaparat sa zburati in cosmos ?
  Les-Vreau sa vad de unde isi are raiul lumina
  Piso-Pentru atat stati pe pamant si orbitati in jurul lu’ Dragnea,ca va spun eu…il lumineaza iadul cu flacarile lui !

 6. Adrian Cozma Răspunde

  Un ratat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.