Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

FOTO. Noi lucrări pe Drumul Careiului. Planurile Primăriei Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare plantează 68 de platani pe Drumul Careiului, în locul celor 28 de copaci tuia îmbătrâniți, de pe tronsonul dintre cele două poduri.

În zona se vor mai efectua lucrări pentru amenajarea unui gard viu care să fie simetric pe ambele părți ale străzii, precum și lucrări pentru montarea de gazon natural tip rulou.

,,Prin acest demers, Primăria Municipiului Satu Mare continuă să îmbunătățească spațiile urbane și să acorde atenție detaliilor care pot îmbunătății calitatea vieții locuitorilor din zonă”.

18 comentarii

  1. Jan Răspunde

    In sfirsit o sa apara si la noi platanii ( sigur cu exceptia a vreo sase buc. plantati in centru) pe arterele principale ale orasului.
    Peste tot in lumea civilizata vezi numai platani.
    D-le Primar poate acceptati sugestia sa puneti llatani pina la sensul giratoriu de la Dedeman.
    In citiva ani Drumul Careiului ar fi un adevarat bulevard.
    Dar mai e ceva : daca iresponsabili care isi bat joc de arbori taindu-i doar ca sa-si faca lemne de foc si nicidecum sa le dea un aspect frumos vor taia la fel si platanii, atunci cu regret, lasati-va pagubasi.
    Chiar nu vede nimeni cum se toaleteaza arborii in oras ?

    • y Răspunde

      @Jan, nu verifică și de fapt nu interesează pe nimeni acest aspect. Toaletează cum pot și cum e mai comod pentru ei. Adică să nu aibă coronament prea mare pentru că atunci nu sunt multe frunze de măturat. Iar aspectul estetic nu contează, ei nu văd asta zilnic pentru că nu stau acolo.
      Eu aș avea sugestia ca tuiele alea, bătrâne așa cum sunt, ar trebui încă păstrate un an-doi. Oricum mult lemn pentru foc nu iese din ele. Că la câtă civilizație este în orașul ăsta riscăm să scoatem copacii existenți iar astea noi nu sunt dotate cu “dispozitive antirupere”. În anii 70 sau la începutul anilor 80 au fost tăiați toți plopii pe Botizului. Până aici OK, dar nimeni nu a plantat nimic în loc sau nu a rezistat la “atingerea mâinilor gingașe”. Dacă cuiva îi place peisajul selenar de ce nu se mută pe Lună și lasă pe ceilalți locuitori ai orașului să trăiască într-un mediu decent? Plătesc biletul dus.

    • ionica Răspunde

      Ai dreptate @Jan. Platanii sunt niste arbori frumosi. In sfarsit. Teii si tuia au nevoie de toaletare frecventa , altfel se usca si cresc urat. Nu vezi nici unde in vest tei batrani. Peste tot in orasele mari din vest sunt platani

  2. Unu' Răspunde

    N-ar strica să mai aibă polgarmeșterur-ul și ideea de a îngropa odată pentru totdeauna cablurile alea urâte!

  3. Jan Răspunde

    @y , ar trebui sa intereseze pe cineva.
    Primaria are un serviciu special pentru gestionarea spatiilor verzi.
    Acum o ora am trecut intimplator pe str.Musetel din Micro 16.
    Te doare cind vezi cum si-au batut joc de niste arbori ornamentali.
    Un arbore nu trebuie lasat sa creasca pina la etajul patru al blocurilor. cu doua nuiele in virf.
    Este de-a dreptul oribil.
    La un arbore ornamental se formeaza coroana intr-un mod estetic, sa te incinte cind te uiti la el.
    Ma intreb, retoric desigur, oamenii astia nu au calatorit in lume, macar pina la Mateszalka, sa vada cum se toaleteaza arborii ?
    E suficient sa intri pe Google sa vezi mii de poze cu arbori tunsi.
    Primaria , Agentia de Mediu…etc. nu va spuneti punctul de vedere ?!
    Aceasta batjocura numita “toaletare ” este facuta pe bani publici, adica banii mei, bani tai, banii tuturor……..!

    • Calin Răspunde

      E pură bătaie de joc Jane cum toatetează copacii și întrețin spațiile verzi Primăria Municipiului Satu Mare. Rușine !

  4. y Răspunde

    În fața casei mele au fost tăiați acum 6-7 ani doi tei frumoși. Nu au rezistata la “toaletare”. Înainte cu câțiva ani am încercat când încă arătau cât de cât a copaci să încerc să le formez coroana. Am fost amenințat cu amenda de pulimiliția locală, cică nu sunt competent maid vine țiganul de la Florisal el este doctor în așa ceva?!? Bine, nu i-am mai toaletat. Acum după atâția ani de așteptare am plantat alții din banii mei, primăria nu s-a sinchisit să miște un dejet cu toate că era obligația lor legală. Importante sunt giratoriile și tăierile de panglici la manifestări sterile sau de protocol. Noi nu avem administrație locală, Oradea, Cluj, Baia Mare etc. au. Și Careiul se dezvoltă mai bine din simplul motiv că Primăria știe ce vrea. Noi suntem departe de asta.
    PS. Eu aștept cele două garaje promise în campanie de Kereskényi nu mă încălzește cu nimic aceste inaugurări la diverse investiții în comerț private. Locuri de muncă și proiecte pe termen lung pentru dezvoltare urbanistică durabilă.

  5. Jan Răspunde

    Chiar ieri imi spunea cineva ca a plantat citiva tuya in fata casei ca sa aduca un plus de frumusete si de valoare estetica pe domeniul public.
    Imediat au aparut militienii publici locali sa-l ia la bani marunti…daca are aprobare…
    Doamne in ce tara traim.
    Si repet : oamenii astia sint platiti din banii nostrii. Asta ma doare.

    • y Răspunde

      @Jan. Asta știu ei și s-o prindă pe baba cu pătrunjel. Să-mi spună și mie cineva cu ce a devenit mai performantă poliția locală de când este altul șeful din 2016? Că s-a promis marea cu sarea. Dar nu mai e mult și tot orașul se va transforma ca zona Ostrovului sau ceva aproape.

    • Vasile Răspunde

      Jane stai liniştit că în faţa blocului meu autorităţile au plantat câţiva carpeni solitari.Carpenul este lemn de foc fără coroană deosebită,chiar urâtă.Atâta i-a dus capul.Peste tot unde este un petic de pământ văd primăvara răsărind platani din seminţe purtate de vânt dar care sunt distruşi de motocositoare sau secetă.Şi ei plantează carpeni.Asta-i tot ce pot face aceşti nechemaţi în peisagistică.În CI sau Micro14 s-au plantat tei prin munca voluntară a locatarilor şi cu sprijinul primăriei care aducea puieţi şi lucrul acesta este de apreciat după ani şi ani de zile.

  6. Una Răspunde

    Își bate joc efectiv Primăria Satu Mare cu toți țiganii lor de la Florisal de orașul acesta, nu toaletează în mod corespunzător copacii de pe multe străzi ale municipiului, e jalnic , când tund vara zona verde , așa zisă iarbă , mai mult buruieni (goz), jale mare, rămâne o mizerie în urma lor, iar dacă te duci la Primărie întâlnești o flegmatică și aroganță la Serviciul de gospodărire și întreținere a domeniului public marca RAMONA CRISTEA. Parcă fac totul în scârbă și împotriva cetățenilor acestui municipiu.

  7. Ionica Răspunde

    In sfarsit se planteaza si platani in SM ca si in orasele civilizate din vest.

  8. Marius Răspunde

    Drum lung până a compara Satu Mare cu un oraș din vest , nu se poate compara la momentul de față nici măcar cu un sat din Ungaria, la cum arată acum din punctul de vedere al spațiilor verzi și administrării acestora. Serviciul de gospodărire și administrare a domeniului public din cadrul Primăriei Mun. Satu Mare este total ineficient , trebuie acolo puși niște oameni competenți și care să își de-a interesul nu cum procedează la momentul de față. Își bat joc pur și simplu de cetățenii acestui oraș. RUȘINE !!!

  9. Unul Răspunde

    Sunt foarte curios de legalitatea contractelor pe care le are încheiate Primăria Municipiului Satu Mare cu așa zisele firme care se ocupă cu întreținerea domeniului public și cam ce sume cheltuie din banii publici Primăria Municipiului Satu Mare pentru bătaia asta de joc care o fac acestea împreună cu S.C. Florisal S.A. Satu Mare. Mă doare sufletul când văd faptul că în alte orașe se poate, iar în Satu Mare nu.

  10. Sătmărean Răspunde

    Ar fi cazul și imperativ necesar ca organele abilitate, competente și autorizate să verifice aceste aspecte, din toate punctele de vedere. Așteptăm noi cetățenii acestui oraș un răspuns în acest sens.

  11. Centenar Răspunde

    Așteptăm un răspuns din partea Primăriei Municipiului Satu Mare, precum și o dare de seamă !

  12. Johanis Răspunde

    Primăria Municipiului Satu Mare , nu vă mai bateți joc de locuitorii orașului. Rog insistent și cu cea mai mare seriozitate rezolvarea problemelor în vederea îmbunătățirii vieții cetățenilor acelui oraș precum și a spațiilor verzi.

  13. Avocat Răspunde

    O emisiune televizată pe Itv sau Nord Vest TV, cu bilanțul activității Serviciului de gospodărire șiadministrare a spațiilor verzi !!!. URGENT. Să vedem și analizăm ceea ce se întîmplă !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.