Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

Peste 300 de mistreți, vânați din cauza pestei porcine. Avertisment pentru crescătorii de porci

Focarele de pestă porcină africană confirmate în județul Satu Mare continuă să țină în alertă autoritățile. Potrivit Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), de la apariția primului focar au fost vânați peste 300 de mistreți, iar alte 30 de capete au fost găsite decedate în păduri.

,,De la apariția primului focar de pestă porcină africană la mistreț au fost vânați 312 capete, au fost găsiți morți 30 capete mistreți, iar în urma examenelor specifice de laborator au fost confirmați ca pozitivi 12 capete”, anunță DSVSA Satu Mare.

De asemenea, alte focare au fost confirmate la Bocicău, Gherța Mare și cinci la Dindești.

,,Având în vedere situația epizootologică actuală, cu privire la existența celor patru focare de Pestă Porcină Africană în localitatea Bocicău, a două în localitatea Tarna Mare, una în Gherța Mare și cinci focare apărute în Dindești, confirmate de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, informăm crescătorii de animale, că riscul foarte mare îl constituie rezervoarele naturale ale virusului reprezentate de porcii mistreți dar și porcii domestici, în cazul în care aceștia intră în contact direct cu cei bolnavi”, mai informează DSVSA.

Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu – Mare, rămân închise până la noi dispoziții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.