Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Povestea sătmăreanului care construiește casele miliardarilor din Londra

Stabilit în Marea Britanie în urmă cu mai bine de un deceniu, sătmăreanul Nelu Ciorba şi-a înfiinţat acolo propria firmă de construcţii. Clienţii CC Ltd. (Ciorba Construction Ltd.) sunt bancheri, politicieni sau oameni de afaceri din centrul Londrei. Firma de construcţii a românului a fost medaliată cu argint la cea mai importantă competiţie a firmelor de profil din Regatul Unit. 

Originar din judeţul Satu Mare, Nelu Ciorba a plecat în 1998 în SUA, unde a lucrat în domeniul construcţiilor. S-a întors în România, dar nu s-a adaptat aici, a mers pentru o perioadă scurtă de timp în Suedia, iar din 2007 s-a stabilit în Marea Britanie.

În 21 octombrie 2011 lua fiinţă Ciorba Construction Ltd, numele companiei fiind ales la sugestia unui arhitect. Înainte de a avea propria firmă, Nelu Ciorba a ocupat o funcţie de conducere într-o companie de construcţii din Londra. „Din cauza unor interese interne, am fost dat la o parte pentru a face loc altuia, care avea rădăcini de familie cu cele ale directorului”, îşi aminteşte românul. Mărturiseşte că, la vremea respectivă, nu ştia că „o lovitură în spate, înseamnă, de fapt, un pas spre o nouă oportunitate în viaţă”.

 

Firma românului din Londra are clienţi unul şi unul. Spre exemplu, unul dintre clienţii firmei Ciorba Construction Ltd este prieten cu David Cameron, cei doi având şi copiii la aceeaşi şcoală.

„Activitatea companiei este centrată în cea mai mare parte în Central London (Chelsea), care este visul oricărui copil englez să locuiască când va devei matur, South Kensington, Belgravia şi, uneori, chiar Mayfair. Ne ocupăm cu diverse proiecte, precum lucrări de structură, basements (niveluri subterane), extensii, renovări complete de case sau apartamente. Venim în contact cu clienţi din segmentul de sus al societăţii, cum ar fi bancheri, directori de televiziune, parlamentari, manageri, oameni de investiţii de peste hotare, avocaţi sau oameni de afaceri. Recent am terminat un proiect pentru a doua cea mai bogată familie din Malaezia, adăugănd un nivel subteran până la 4.5 metri adâncime sub toată casa şi curtea din faţă”, a mai declarat sătmăreanul din Londra.

Potrivit acestuia, firma este în strânsă legătură cu arhitecţi, ingineri de strucutură, designeri şi inspectori în domeniul construcţiilor, cât şi cu diverse companii englezeşti angajate ca subcontractori. „Obiectivul nostru este să fim în continuare de încredere şi să demonstrăm că românii merită să aibă şansa lor peste hotare”, a mai spus românul. Soţia lui Nelu Ciorba, Angela, care îi este şi parteneră de afaceri, a declarat că Ciorba Construction Ltd. mai are un obiectiv:

 

„Vrem să îmbunătăţim domeniul construcţiilor, ca o ramură a industriei. De multe ori, muncitorii sunt desconsideraţi. Ce vrem noi este ca industria construcţiilor să nu mai pară o meserie de jos, vrem să îi îndrumăm pe băieţi să facă o calificare, să înveţe limba engleză, să fie mai bine văzuţi. Odată ce băieţii înţeleg lucrul acesta, pot să se ridice şi astfel să ridice şi compania”.

Sursa – adevărul.ro

 

3 comentarii

  1. mae Răspunde

    felicitarii nicu (sa nu uitam e osan )

  2. Adrian Cozma Răspunde

    Un ratat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.