Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTOGALERIE. Mall-ul NEPI se deschide în 30 de zile. Smiley și Gașca Zurli vin la marea inaugurare

Lucrările la mult așteptatul mall NEPI sunt aproape de final, iar inaugurarea se apropie cu pași repezi. Mai sunt 30 de zile până la marea deschidere, iar reprezentanții noului Shopping City pregătesc un adevărat show în data de 6 decembrie.

Smiley și Gașca Zurli vor face spectacol la inaugurarea Satu Mare Shopping City, sătmărenii find așteptați în număr cât mai mare la deschiderea ce va avea loc pe 6 decembrie.

Mall-ul va găzdui zeci de branduri importante, iar sătmărenii vot putea astfel găsi produse din toate domeniile. Carrefour, Kenvelo, Office Shoes, CCC, Cineplexx, Deichmann, Douglas, Hervis, Intersport, KFC, LC Waikiki și New Yorker, sunt doar câteva dintre brand-urile care au confirmat prezența în noul Shopping City de pe drumul Careiului.

Centrul comercial are o suprafață de 29.100 metri pătrați, iar NEPI Rockcastle se bazează pe un număr de 182.000 de potențiali clienți, care locuiesc la o distanță de 30 de minute de mers cu mașina. De asemenea, mall-ul vine cu 1.100 locuri de parcare, pe două nivele.

19 comentarii

  1. cineva Răspunde

    Sincer pe mine nu ma impresioneaza ca acest NEPI se deschide la Satu Mare . Si ce daca ? Eu voi continua sa fac cumparaturi la piata si la magazinele mici de cartier .De ce ? Pentru ca vreau in continuare sa sustin si sa incurajez pe cei care au curaj sa munceasca pe cont propiu si mai ales pe cei care sunt de aici , de langa noi , pe cei ce nu se bucura sa fie slugi , pe cei care nu fug cu limba scosa sa cumpere gunoaiele altora . Mi se pare mie sau suntem incurajati din ce in ce mai tare DOAR sa cumparam nu si sa producem ?

  2. pop Răspunde

    ce sa incurajezi?comerciantii din piata cu fructe si legume din Polonia sau magazinele de pe Careiului sau 17 ce aduc doar chinezarii si haine din Turcia,vb prostii!

  3. y Răspunde

    @Cineva, sincer mie nu-mi place deloc design-ul ales de Nepi. Arată ca naiba și este “frumos flancat” de biserica ortodoxă neterminată și de cimitir. Plus că n-am înțeles de ce s-a băgat până-n trotuar pe Careiului. N-au loc destul? Mă îndoiesc. Iar sensul giratoriu făcut expres pentru ei după mine nu este bine executat. O să fie mult mai multe accidente aici decât erau înainte pe trecerea de pietoni de la Kaufland. O să experimentăm de acum încolo de ce NU trebuie făcute mall-urile în buricul târgului. TIR-urile vor veni grămadă peste zonă cu marfă nu ca până acum pentru Kaufland ci înzecit. Să nu am dreptate.

  4. Lili Răspunde

    Cum bine zice cineva, orasul va putea fi poreclit Giratoriu city desi mai corect este Giratoriu town!
    Nu am nimic impotriva giratoriilor dar vad ca tare multe feluri, curburi si forme exista!!
    Cel de la Kaufland 2 vi se pare ca este bine proiectat caci asa se cam arata si cel de la Nepi??

    • y Răspunde

      @Lili, corect ar fi Giratoriu Village, cu restul sunt de acord. Și la Kaufland 2 este aiurea. La Nepi am impresia că intenționat este așa, practic “mă împinge” să intru la mall. Dar când vor fi accidente pe acolo fără număr, fără număr ….. ce vor zice “specialiștii”? Vezi și ieșirea de la Auchan.

  5. cineva Răspunde

    Din punctul meu de vedere magazinele mari nu au ce cauta intr_un oras mic.Ne sufoca , ne tenteaza sa cheltuim timp si bani , ne invadeaza spatiul ( de joaca , de plimbare ) ,ne strica peisajul . Stiti ? Inca mai sunt la piata producatori care se zbat sa _ si vanda produsele trebuie doar sa _ i observati , sunt mai pe la margine si au mainile batatorite ( in fata stau asa zisii producatori mai tuciurii ) iar magazinele de pe Careiului supravietuiesc pentru ca noi toti cumparam aceste chinezarii ( de parca avem asa o ciuda pe tot ce inseamna produse romanesti ) . De curiozitate stie cineva in orasul acesta un loc unde pot lua ceva de mancat ( asa in fuga intre doua joburi ) sa fie gustos si daca se poate comerciantul sa lucreze curat ? La bun simt si drag de munca pe care o face , nu sper.

  6. C.K. Răspunde

    Oare de ce atata rea vointa din partea unora ??? Chiar nu putem fi multumiti niciodata ??? De ce nu luam in calcul faptul ca s-a creat un numar mare de locuri de munca prin construirea acestui Mall, sau simplul fapt ca a disparut ” jungla ” din acea zona ? Nu este nimeni obligat sa treaca pragul acestor magazine dar este o sansa in plus de a putea procura acele produse pentru care multa lume prefera sa faca zeci sau chiar sute de km. spre orasele mai mari . Nu doar din perspectiva noastra trebuie sa studiem si sa judecam problema !!! Daca nu suntem direct afectati trebuie sa tinem cont si de binele orasului in care traim !!! Si consider ca aceasta investitie este un nou pas in dezvoltarea economica a orasului !!!

    • y Răspunde

      Această investiție nu are nimic în comun cu dezvoltarea orașului pentru că igienizarea și deratizarea zonei nu se poate numi dezvoltare. Este o firmă privată care vrea să câștige ceva bănuți din închirierea spațiilor nou create. Și ce locuri de muncă? Casieri, gestionari, magazioneri sau cel care îți verifică biletul la cinema? Toți plătiți cu 1200 plus tichete? Orele suplimentare, care vor fi bugăt, neplătite? Angajați pe salariul minim pe economie care astăzi sunt mâine nu? Hai lasă. Singurul element pozitiv este că au dispărut bălăriile. Dar clădirea nu-mi place deloc, nu se încadrează în peisajul urban. Nu știu cine este arhitectul dar am idee ce să facă cu diploma.

  7. cineva Răspunde

    Am pierdut definitiv sansa de a vedea cum s_ ar fi putut transforma jungla intr_un parc mare bine gandit ( cateva balarii se puteau salva ) sau poate o sala de sport mare ( sau avem ? )

    • y Răspunde

      @Cineva, foartă corectă observația mai ales că erau și ceva proiecte făcute în acest sens deja înainte de 89. Dar parcă am avut 29 de ani să încercăm să facem ceva cu terenul, nu?

  8. romy Răspunde

    Eu zic că am scăpat de o zonă plină de gunoaie. Dacă nu venea Nepi și Lidl era la fel și peste 50 de ani. Și să fim serioși,, marketurile, hipermarketurile și mall-ul au mai schimbat fața orașului și oferă vreo 2000 de locuri de muncă, bune, rele cum sunt. Iar producătorii locali și piețele au fost, sunt și vor fi dintotdeauna. Numai că și în piețe îs chinezii, rușii, ș.a.m.d. Eu cred că deocamdată e bine, mai rău să nu fie.

    • y Răspunde

      Asta cu piețele și cu producătorii locali poate crezi tu în naivitatea ta. Ia mergi tu afară puțin mai departe. Acolo piețele agro sunt ceva cum vine circul la noi, de câteva ori pe an. În zona mediteraneană mai este dar nici acolo nu peste tot e zilnic. Aceste superchestii omoară încet producătorul local prin simplu fapt că mulți consumatori sunt puturoși să caute produse ca lumea, intră în market și cumpără din ce li se oferă iar producătorul local nu poate expune marfa pentru că nu intră la “standardele înalte” ale magazinului. Cum explici că nu prea găsești produse lactate sătmărene în supermarketurile locale? Cred că ar fi de la cine să se aprovizioneze. Sau cum explici că fabrica de lapte Someșana a dat faliment de mult “mulțumită” și cumpărătorului olandez iar acum pe raft vezi numai cașcaval olandez superfrumos feliat, galben dar care nu se topește nici în 30 de minute în cuptor? De tot tabelul Mendeleev pe care ai putea găsi cu ușurință cu un minim efort în legumele superperfecte de pe raft nici nu mai pomenesc.
      PS. Fă un exercițiu de imagine sau știi ce, caută pe net cum arată supermallurile care au dat faliment în SUA de unde a plecat toată nebunia.

      • cârcotaş Răspunde

        Recomand cartea ,,Sfârşitul hranei,pericolul înfometării în era hipermarketurilor” de Paul Roberts.Dacă nu o găsiţi luaţi aminte la titlu.

        • y Răspunde

          În sfârșit unul care pricepe ce spun! Pe lângă faptul că multe din produsele consumeriste propuse pe rafturi sunt aproape de unică folosință și de calitate așa și așa, acești monștri omoară în numele Sfântului Profit comerțul local. Iar în caz de ….. nu avem alternativă de aprovizionare. Problema este ca multe din alimentele expuse spre vânzare nu au nici o treabă cu produsul. Și repet, ce vom face dacă chestia asta dă faliment?
          PS. Am fost recent în Olanda. Mă așteptam să fiu servit cu produsele lor chiar și în extrasezon. Olandezul de rând fiind obsedat de sănătate nu consumă ardei, castraveți sau roșii. Citez pe unul din ei : “Noi nu mâncăm așa ceva pentru că știm ce conține. Le producem pentru a le vinde.” Poftă bună și spor la cumpărături. Nu mă aștept să mă înțelegeți. O să înțelegeți asta când o să începeți vizitele minim trimestriale la doctor.

  9. Bubu Răspunde

    Concluzia generala: nimic, nicicum, nu e bine!

    • y Răspunde

      @Bubu dragă îmi pare rău dacă asta ai înțeles din ce am scris. Nu mall trebuia făcut în buricul târgului ci un parc de agrement cu dotări de distracție și pentru sport și divertisment, piscină și alte chestii. Imediat era unde să organizăm sindrofia zilelor orașului și nu mai răsunau toți pereții o săptămână în centrul nou, sau nu răsunau așa tare. Este ușor accesibil, drum, curent, faci parcări cât vrei. Dar noi vrem mall. Ce va fi dacă dă să zicem faliment. Ne uităm la pereții goi? Nimic nu e veșnic. Eu numai nu înțeleg cum drq tot construim unități comerciale hipersupermega tot ce vrei. De unde bani de cheltuit șinale cui că mai toți îs pe salar minim pe economie sau pe ajutor social?

  10. alex Răspunde

    Pesimism,si negativitate…..no comment!

  11. y Răspunde

    O dată creezi condițiile ca oameni să trăiască bine, să câștige măcar un salar decent, să aibă un loc cât de cât sigur în care să-și crească copii, să aibă loc unde să se distrează să-și petreacă timpul liber. Asta este rolul administrației publice locale nu tăiatul panglicilor de exemplu la inaugurarea coșurilor de gunoi. Dacă pentru asta singurul răspuns este mall-ul atunci no co comment. Văd că în starea noastră umană nu s-a schimbat nimic de pe timpul lui Caesar. Adică panem et circenses.

  12. Robert Răspunde

    Pe mine ma cam lasa rece viitoarea adunatura de buticuri, de un gri oribil (probabil sa fie in ton cu look-ul mai nou al Kauflandului!), si s-ar putea sa-i trec pragul tot atat de des pe cat de des l-am trecut la buda lui Bud: niciodata! Fiind un om mai practic, prefer sa-mi fac cumparaturile in supermarkete, in magazinele mai mici sau la piata decat sa-mi pierd o jumatate de zi intr-un mall colindand de la un butic la altul! Sincer, nu-i prevad un succes prea mare, in doi – trei ani va deveni tot ata de vizitat de “cumparatori” ca buda de la capatul podului Golescu!
    Singurul lucru pe care-l apreciez la acest proiect este … podul pietonal peste Somes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.