Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO. Incendiu la Spitalul Județean Satu Mare. Zeci de pacienți, evacuați de urgență!

Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Someș au intervenit pentru imediat pentru a stinge flăcările.

Incendiul a izbucnit la subsolul Spitalului Județean, în această seară, în jurul orei 18.00. La fața locului au intervenit 15 subofițeri cu trei autospeciale de stingere. Incendiul a fost lichidat într-un singur minut, după care s-a trecut la ventilarea întregii clădiri.

Au fost evacuate aproximativ 30 de persoane, printre care bolnavi și aparținători.

Ce spun pompierii:

15 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul Spitalului Județean Satu Mare.

Din cauza fumului care a inundat subsolul și parțial etajele superioare, s-a procedat la evacuarea a 30 de persoane (aparținatori și bolnavi deplasabili) care se aflau pe holul spitalului. Concomitent s-a trecut la verificarea tuturor saloanelor, respectiv la ventilarea acestora.

Situația a fost rapid adusă sub control, fără ca nici o persoană să fie afectată.

Incendiul a fost anunțat la ora 18:07. Cauză probabilă: scurtcircuit electric într-o încăpere cu destinația croitorie aflată la subsolul clădirii.

Ce spun reprezentanții SJU:

Pe perioada intervenţiei specialiştilor ISU şi alte cîteva minute după intervenţie, a fost întreruptă parţial alimentarea cu energie electrică în corpul A al clădirii Spitalului. Întreruperea nu a afectat secţiile de Terapie Intensivă, Bloc Operator, Săli de Naştere, Unitate de  Primiri Urgenţe, CT, Radiologie etc. Niciunul dintre pacienţii internaţi în secţiile SJU Satu Mare, şi nici personalul de serviciu, nu a avut de suferit de pe urma acestui incendiu.
Conducerea SJU Satu Mare aduce mulţumiri pe această cale personalului ISU Someş Satu Mare pentru promptitudinea şi profesionalismul cu care s-a intervenit pentru lichidarea focarului de incendiu.

2 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Da cu hartiile/autorizarile samd de la ISU cum sta spitalul????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.