Ultima actualizare: azi, 11:58

Locale

FOTO&VIDEO. Convoi de căruțe pe Drumul Unirii. Maramureșenii și oșenii au pornit spre Alba Iulia

Peste 100 de maramureșeni și oșeni au pornit cu căruțele spre Alba Iulia, pentru a reface Drumul Unirii. Îmbrăcați în straie populare, oamenii au pornit călare și în căruțe pe drumul înaintașilor noștri, care în urmă cu 100 de ani au înfăptuit Marea Unire.

Căruţele au fost umplute cu provizii atât pentru oameni, cât şi pentru animale, exact ca acum 100 de ani. Drumul parcurs are aproximativ 300 de kilometri, dar maramureșenii își propun să îl încheie de 1 Decembrie, la Alba Iulia, scrie alba24.ro.

,,Oameni ca și ei au înfăptuit Unirea, oameni ca și ei duc mai departe spiritul care ne-a unit sub tricolor pe vecie. Prin ei și spiritul care îi animă, fiecare român, din toată lumea, va fi de 1 Decembrie la Alba Iulia! M-am alăturat lor la Dej, unde am avut parte de o primire istorică și emoționantă”, a scris primarul municipiului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Adrian Cozma şi ceilalţi membri ai Asociației Ecvestre Perla Neagră Satu Mare, au pornti astăzi călare spre Alba Iulia. Pornirea s-a făcut din fața Primăriei orașului Ardud, unde grupul de călăreți a fosti salutat de oficialitățile locale, în frunte cu primarul Marius Ovidiu Duma.

46 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Drum bun….bravi români! Să ajungeți cu bine la Alba, cetatea Marii Uniri!

  2. Rodica Răspunde

    S-aveti parte de drum(si drumuri ) bun (e) , s-aveti parte de trairi si momente unice si frumoase , constienti de faptul ca sunteti printre norocosii care au privilegiul sa fie contemporanii unui asemenea eveniment care marcheaza existenta noastra pe acest pamant ! Traiasca Romania dodoloata ! Traiasca Romania Mare impreuna cu cei care o iubesc si o construiesc zi de zi ! La multi , multi ani tara draga !

  3. Garuboz Răspunde

    La multi ani in pace si liniste la toti Romanii adevarati.TRAIASCA ROMANIA MARE!

  4. ALEXANDRU Răspunde

    262.500 de lei au iesit din visteria Consiliului Judetean Maramures pentru “Drumul Unirii”. Conform comunicatelor de presa transmise de institutia amintita, traseul Baia Mare- Alba Iulia ar avea 300 de km. La un scurt calcul facut, mai exact o impartire, rezultatul ne-a aratat ca pentru fiecare km parcurs de carute, dus-intors, judetul plateste nici mai mult nici mai putin de 875 de lei. Scump! Nici sa fi fost un convoi de autoturisme pe benzina cu consum mare nu ar fi fost necesari 875 de lei/km. Cel mai probabil aceste atelaje sunt extrem de pretioase daca pentru acest eveniment s-au alocat atatia bani. Se pare ca risipa e la moda in Maramures… Concluzia va apartine!

    Saracii cai ,vai de ei ! Boi sunt calare pe ei ! Asta e tara ! Astia is ! Ei merg cu calu 300 de km ca sa ce ?
    Unde pola mee vezi dovada de patriotism ca niste prosti merg calare pe niste amarati de cai pe banii mei si ai tai ??? UNDE POLA MEE E ASTA PATRIOTISM !~

    Lasa o in masa de patriotism ! FA MA DRUMURI,CANALIZARE ,ALTE CACATURI PENTRU CARE IMI TRAGE MIE IMPOZIT ! NOI DAM BANII SA SE PLIMBE NISTE IDIOTI PE CAI !

    Is multi ca papagali ca astia de mai sus ,de aia suntem vai de pola noastra ! Ca nimeni nu ii trage la rost pe dobitocii astia care se plimba pe banii luati din impozitele noastre !

    Cat timp avem impozitele pe salarii mai mari ca in GERMANIA ,Franta etc, voi vorbiti de patriotism cand altii mor de foame si boii calaresc caii ! Ce patriotism ma ?

    2000 DE EURO BRUT IN GERMANIA- 1580 E IN MANA (Poate varia +,- aproximativ 80 euro in fct de copii avuti in intretinere,regiune etc)

    9300 lei in Romania ( 2000 de euro ) – 5440 (1170 EURO ) RON in MANA Faceti voi diferenta !
    Autostrazi avem ca si ei ,deci ne pot taxa,spitalele sunt super,scolile sunt,avem canalizare,putem calatori pe autostrazi , vai de noi si de el patriotism ! Suntem rusinea rusinilor !~

    Fereasca DUMNEZEU ,

  5. Rodica Răspunde

    Alexandru , (nu cel Mare si Bun ), am stat putin pe ganduri daca sa-ti raspund sau nu ? Nu te-ai prea remarcat cu postarile pana acum , atunci cand era cazul ; sigur ai gasit acum de cuviinta s-o faci , si-nca intr-un stil grosolan ( ca sa nu spun altfel) ! Ce nu pricepi tu este faptul ca nu se confunda patriotismul ( calitatatile sau trairile unei persoane fata de tara si simbolurile sale) cu actiunile si realizarile unora , mai mult sau mai putin patrioti ! Dac tu ai impresia ca trebuie sa-ti fie rusine cu faptul ca esti roman , ca la 1 Decembrie sarbatorim o suta de ani de unire , ca a flutura un tricolor este jenant , esti jalnic ! Patriotismul si continuitatea unui popor in negura istoriei nu se masoara doar in km de autostrazi sau in salarii ; si nici macar in gradul de cultura , civilizatie si de exprimare ! Daca poti pricepe ce-am vrut sa-ti spun !

    • satmarean Răspunde

      ia citeste boule :https://portalsm.ro/2018/11/criza-de-muncitori-la-noul-mall-se-cauta-persoane-care-sa-amenajeze-magazinele/, de care tineri vorbesti tampitule? de aceia care vin la interviu cu masa de mana la 25 de ani si mamele de lepadaturi vor program de la 10 ca sunt copii obositi? tinerii care cer salarii de peste 3000 de lei, ca altfel mai bine sta acasa? stai langa cineva care se ocupa de posturile de la mall si dupa aia vorbeste tampitule despre tinerii din satu mare.

      • ALEXANDRU Răspunde

        Doamna Rodica iti spune un om care are masterat in inginerie ! Iti fac un print screen in privat !
        Cat despre ipocritu cu angajari la mall ,asta ii nebun la cap !
        De ce sa steie tineri mai boule pe salarii pe care le ofera in tara daca au alta sansa in afara ?
        Imi spuneti mie ca sunt genul agramat sau nu stiu ce,unde vedeti greseli gramaticale mari sau alte tampenii de care vorbiti.
        La ce sistem de impozitat are statul roman ,matematica e simpla ,dar grea pentru ! Ti-am spus si vorbesc in cunostiinta de cauza .
        SCRIE PE GOOGLE CALCULATOR SALARIU BRUT ROMANIA 2018 si vei vedea mai de ce pleaca lumea.
        TU vrei ca lumea sa munceasa pe doi lei ca sa te imbogatesti tu ,care cauti oameni la mall !

  6. Alexandru Răspunde

    Imi mentin ideile si spun ca adevarul e cel pe care-l vedem cei mai multi dintre noi.
    Mie rusine da ca sunt roman,la cum merge tara mie rusine, in UGANDA SAU IN ZANZIBAR ,acolo mai exista tampenii ca la noi.
    Din punctul meu nu trebuia nici o unire, mai bine eram si noi in UNGARIA si aveam sanse la job uri mai bine platite,autostrazi ce au vecini nostri din ungaria.
    Mi se rupe mie de patriotism, daca vezi si iti face placere sa face parte dintr-o tara,in care saracia e la tot pasul,un om tanar nu are prea multe sanse ,atatea si atatea exemple ,de persoana pensionare care se descurca cu sub 400 de lei pe luna ,diverse cazuri ,si altii se lafaie pe banii si impozitele noastre.
    Fiecare cum ii place,adevarul e ca nu e cum ar trebui sa fie, si noi garantam prin nepasare.

    • cârcotaş Răspunde

      Alexandre,îi fi având şi tu dreptate dar atâta vreme cât scuipi pe ziua naţională şi-ţi dezavuiezi ţara şi unitatea ei eşti demn de încătuşare.Poţi (poţi?) exprima decent nemulţumirile care te frământă fără a fi vulgar şi rudimentar.Eu nu vreau asemenea conaţionali.După ce trece această sărbătoare putem protesta cât vrei,dar decent.Acum e vremea solemnităţi,a respectului,a comemorării sacrificiilor,a reflecţiei asupra destinului acestui neam şi a ce trebuie făcut în viitor.Ruşine ţie!

    • Rodica Răspunde

      Si noua ne e rusine pentru felul in care ai scris ! Atat din punct de vedere ortografic si ortoepic, cat si din punctul de vedere al continutului ! Se vede ca ti-a fost rusine si la scoala de n-ai ramas cu prea multe , asa ca in privinta asta mai bine stai in bancuta ta ! Sau du-te in Ungaria sau Uganda si cauta-ti un job bine platit ! Da sa stii ca ai sanse mici , la felul in care gandesti ; de scris nu mai vorbesc , nu cunosti nici romana , am dubii ca poti scrie corect in alta limba !

    • y Răspunde

      Stimabile @Alexandru. Națiunea care nu își cunoaște și nu își respectă istoria nu are și nu își merită nici un viitor. Dacă la tine totul trece exclusiv prin buzunar și prin burtă pot să-ți spun că ai o logică primitivă. Eu nu am postat până acum pentru că riscam să iau pe coajă indiferent de ce spuneam având în vedere contextul actual. Însă respect ziua națională și Centenarul, indiferent dacă unii cred că pentru mine este motiv de doliu. Nici vorbă de așa ceva! Dar ce faci și afirmi repetat este o jignire la adresa națiunii române, a demnității și identității sale. Ia să încerce careva să facă la fel în Ungaria de 15 Martie sau de 23 Octombrie! Puțină decență și sărbători fericite. La mulți ani România!

      • Rodica Răspunde

        Iti multumesc eu pentru lectia pe care ne-o dai ! Respect!

        • y Răspunde

          @Rodica, cu plăcere. Problema este că sunt prea mulți care gândesc ca acest @Alexandru și din cauza lor țara este cum este. Încă ține faza cu găleata, pixul, făina, găina sau alte mărunțișuri date de pomană. Iar politicienii ne râd pe la spate indiferent de culoarea politică și spun că “am prostit p@limea”. Din păcate este adevărat, dar din fericire nu este invenția mea, pot să dau și “sursa”. Iar derbedeul ăsta poate să meargă de mine și în Botswana, am înțeles că deja și ei stau mai bine ca și noi, dar să nu mai spună niciodată că este român. Pentru că nu este. Eventual că are acte de identitate românești.

          • Rodica

            Crezi ca pricepe ceva din ce-ai spus ? Never ! Si eu am convingerea ca din cauza atator obtuzi in gandire suntem unde suntem azi ! Si problema nu este numarul lor , ci ca se perptueaza !

  7. Om Răspunde

    Felicitari bravi romani ! Lasati cainii sa latre, Va iubesc. Iar cui nu-i place in tara noastra nu are decat sa isi ia talpasita . Ce atatea lamentari.

  8. Altu Răspunde

    @Alexandru ai perfecta dreptate. Pentru un om cel mai important este să aibă un trai decent,care presupune o slujbă bună, să aibă un sistem sanitar și educațional functionabil, copiii lui un viitor bun,etc. Asta îmi doresc de la țara în care trăiesc,nu catedrale, moaște, ciolan și fasole, cântări și alte nimicuri de astea. Și ipocriții de mai sus vorbesc de ulei și făină,ei care merg în oraș să le dea Lucut de mâncare gratis ca de ziua centenarului. La ce ne trebuie autostrăzi,calul merge și pe arătură. Păcat de țara asta că e locuită de cine nu o merită. Ei atâta vor pâine și circ și dau din coada ascultători la vrajelile politicienilor și popilor. Cu mentalitatea asta sigur vom evolua.

    • y Răspunde

      @Altu, mie Lucuț nu-mi dă nimic din simplul fapt că eu nu consum produsele lui. Nici să mă plătească. Am văzut cum le face și dacă eram o idee mai sensibil mă făceam vegetarian. În rest referitor la circul din viața cotidiană și eu sunt de acord. Dar cu afirmația “mi se rupe de patriotism” în sensul bun al cuvântului nu pot să fiu de acord. Unde poate duce dacă nu îți iubești orașul, județul, ținutul, țara? Cine să-și iubească țara dacă nu noi, cei care trăim aici? Emigranții? Bruxelles? Vecinii noștri ruși? Sau schimbi țara cum îți convine?Azi sunt englez, hmm, dar de săptămâna viitoare am chef de niște pizza autentică, apoi mă mut la Munchen cât ține festivalul de bere.
      Un scriitor de-al nostru maghiar de prin secuime Tamási Áron a spus “”Azért vagyunk a világon hogy valahol otthon legyűnk benne” , adică “De aceea suntem pe lume ca undeva să fim acasă în ea”. Dacă nu știi unde îți sunt rădăcinile …. Crede-mă, banii nu sunt totul dar majoritatea când își dau seama de asta este prea târziu. Și regretă amar.

      • Altu Răspunde

        Patriotismul îți pune în farfurie,te vindeca dacă ești bolnav,te educă,te apără?Nu, este ca și religia o găselniță să țină oamenii cu botul pe labe și să vă asmută împotriva celor care au păreri și sunt lipsiți de sentimentul de turmă. Dacă vouă vă place țara asta așa cum este ,ori sunteți bugetari cu salarii babane ori vă mulțumiți cu nimic. Căci asta este la noi un mare Nimic.

        • y Răspunde

          @Altu, ce-ți pune Lucuț (dar nu numai) pe farfurie nu se cheamă mâncare. Se cheamă boală curată. Ascultă-mă. Ia interesează-te ce înseamnă așa numita carne industrială, nu cea separată mecanic că și aia este o grozăvie. Despre restul nu comentez, fiecare își alege viața pe care o dorește sau încearcă măcar s-o trăiască. Nu trebuie să mă iei de sus și să mă școlești cu viața în stânga, viața în dreapta, educație, învățământ etc. Și eu am fost la fel cum ești tu, mereu grăbit, mereu supărat. Accidentul mi-a schimbat brusc perspectiva. Numai gândește-te că 6 luni a trebuit să mă care familia la tratamente. Știi cum sunt trotuarele sau scările instituțiilor ? În astfel de situații tu probabil calculezi, CASS, CAS, impozite și taxe. Ca un mândru contabil care moare cu TVA-ul nerecuperat.

          • Altu

            Îmi pare rău pt accidentul suferit,sincer. Chiar din acest motiv ,din cauza problemelor avute ai putea avea altă gândire. Și eu am ceva probleme de sănătate și toate analizele, vizite la doctori, medicamente plătite din buzunarul meu. Pt ce plătesc CASS lunar și nu puțin. Acum când am probleme cu ce mă ajută statul ăsta mult iubit de tine. Singurul meu gând și speranță este să mă fac bine și să plec din tara asta, undeva unde ești tratat bine. Am mai fost plecat și m-am întors, sperând că țara merge pe un drum bun. A fost cea mai mare prostie din viața mea. In rest multă sănătate.

  9. ALEXANDRU Răspunde

    Rodica tu traiesti in lumea ta ! Romania ta frumoasa .
    E problema mea ce gandesc si ce cred .
    Va banuiesc ca sunteti bugetari,ca altfel sunteti papagali mari !
    Nu isi au rost jignirile ,dar uitati-va in jur si vedeti daca am sau nu dreptate !
    Uitati-va la emisiunea Romania TE iubesc ,in care prezinta cazurile de care vorbeam eu !
    Daca tinea faza cu pixul si gaina nu ziceam nimic,sau spunea cum spuneti voi ca CE ATI SPUS MAI SUS ! SUNTETI NISTE IPOCRITI LA MAXIM,Rodica si celalalt papagal y,un dobitoc ,satmarean, cine nu-si spune numele spune multe ! Bugetari sau orbiti de prostie ! Nu veti intelege nimic,daca voi imi spuneti ca Romania e normala,n ati iesit din satul vostru ! Sau daca ati facut-o ,o fost degeaba.

    • y Răspunde

      Dragul meu @Alexandru. Pentru satisfacția ta îți transmit că prenumele meu este István. Dar cum nici tu ni ți-ai dat numele mare nici eu nu spun. De altfel nu-i văd relevanța în acest caz. Și nu sunt bugetar, sunt pensionar de handicap din cauza unui oșan cu permisul luat la loz în plic. Am pensia enormă de 1072 RON pentru care am muncit dar nu-mi ajunge nici de medicamente și tratamente. Înainte lucram pe pfa și plăteam dările la stat, nu cred că ești în situația să mă școlești ce și cum. De fapt nici acest aspect nu mă interesează. Dar cu vehemența cu care mă contrazici pe unul sau pe altul/alta ai putea și tu face ceva util. Cât puteam eu am făcut, tu în schimbi ești un Don Quijote al tastaturii, cauți și văd că găsești destule mori de vânt cu care să te lupți. Când am zis patriotism am mai scris acolo ceva, dar văd că nu a ajuns în câmpul tău vizual, de minte nici atât. Recitește te rog. Dar ca să te simți bine acasă trebuie să fii un pic patriot local. Altfel vei hoinări toată viața după mirosul exclusiv al banului. Am mai mulți colegi, și de școală și de facultate, care s-au răspândit după roza vânturilor. Mulți dintre ei ar veni înapoi dar angjamentele, familia nu mai lasă. Easy hombre cum spune @Norick, alergând doar după bani la un moment vei constata că hopa ce a trecut vremea și asta, asta, asta sau aia n-ai apucat să faci. Și nici nu mai poți. Trăiască sfântul Dollar și Euro! așa să fie! Amin. Îți doresc sănătate.

  10. avut Răspunde

    Panem et circenses

  11. Alexandru Răspunde

    La dobitocul cu anunturi de angajare în mall , în cartea de munca le dati 3500 lei ,zic si eu ,impozite ,cass, cas,etc se ia în mana 2052 ! Are acasa o familie ,2 copii ,taxe ,chirii ,ce casa sa si cumpere ,în vreo 10 vieti ! Asa ca boule ,pentru ca tu si alti cocalar cu impresii de mari patroni, si isteață de rodica ,altii se chinuie ! Sa plece toti si sa vedem ,ori cresc salariile ori vei lucra tu !idiotule
    In franta ia în mana 2000 ,da idiotule aia is euro nu lei,da voi nu vedeti asta ! La amărât care are minim pe economie,2050 de lei statu ii ia 800 de lei și un pic !
    Isteață asta de rodica ,spune i la unu pe șantier ca ii sau nu ceva agramtic ,sau tampeniile care nu au legătură cu realitatea ,ala nu pune pe masa la copii ce spui tu ! La fel nici macar nu e vb de a pune pe masa cat despre respectul pe care îl fac autoritățile pe impozitele noastre ! Da cum sa înțelegeți,sunteti filozifi !

    • cârcotaş Răspunde

      @Alexandre,eu ţi-am cerut doar să nu stricăm ziua naţională pe teme colaterale.După aceea ne putem întâlni la proteste dacă n-ai prea multă treabă în altă parte.Ai dreptate că nu se poate trăi decent cu 2000 de lei dar a pretinde salar de Franţa în România e cale lungă.Noi ne-am pierdut vremea în comunism construind fabrici proaste(nu toate) ca apoi să le vindem la fiare vechi iar când au venit francezii sau nemţii cu fabricile lor viabile să ne scoată din belea le cerem salar ca la ei.Ar fi bine dar binele unei societăţi se construieşte cu abnegaţie,pricepere şi multă muncă.Precis înţelegi şi tu că una este să faci o fabrică performantă şi alta este să te duci cu mâinile în buzunar să munceşti în ea 8 ore şi să te doară-n bască.

    • satmarean Răspunde

      prostu pulii, era vorba de tinerii pe care ii laudai, despre conceptia lor de a traii pe lumea asta.

    • satmarean Răspunde

      si inca ceva. toate fufele care vand la magazinele din centru, au dreptul terminat la goldis. de ce nu s-au facut avocati, procurori, judecatori? pentru ca au facut facultatea stand in genunchi si s-a putut. alea or sa migreze la mall ca e la moda. daca vrei exemple de magazine i-ti dau.

    • Rodica Răspunde

      Facem schimb de venituri o luna de zile ? Nu cred ca ti-ai dori , iar din acel putin sa-ti mai gasesti sa ajuti si pe altii ! Am mai spus-o candva , nu am lucrat si nu lucrez la bugetari , iar o persoana care isi foloseste putin neuronii si-ar fi dat seama de acest lucru dupa postarile pe care le-am avut vis-a-vis de aceasta categorie de angajati de la noi ! Nici macar nu am 2050 in cartea de munca , daca tot esti asa istet , socoteste la minimul pe economie actual de 1900 cat poate fi netul si fara tichete de masa cum primesc unii ! De tratamentul cu interferon si urmarile sale ai auzit ? De cheltuielile aferente si implicatiile acestei boli ai auzit ? Nici nu-ti doresc , asa ca nu te hazarda in afirmatii aiurea daca nu stii cum stau lucrurile ! Nu face presupuneri , ca sigur nu nimeresti tinta ! Era vorba de cu totul altceva aici , despre faptul ca nici nu mai stim sa ne bucuram de nimic , ca nu am mai avea dreptul (dupa unii) s-o facem , in conditiile actuale de trai de la noi . Sunt convinsa ca majoritatea dintre noi nu sunt multumiti de viata de aici , dar era vorba despre a nu deturna discutia de ziua nationala la tot felul de subiecte care n-au alt final decat jigniri si injuraturi . Asta era esenta , nu faptul ca toti am vrea salarii de mii de euro , conditii normale de viata , autostrazi pana pe …Marte si-napoi , copii cu studii la Sorbona , si multe alte chestii …. Da sigur n-ai inteles nici acum …….

      • ALEXANDRU Răspunde

        -Poti sa te bucuri de ce vrei,poti sa ma convingi ca albul e negru,la fel nu voi fii de acord cu hotia si sifonarea banului public .
        -Mai departe, orbul respectiv nu sesisează nici cauza migrației, dar nici corelația evidentă între faptul că munca este cea mai impozitată activitate în România și faptul că România este condusă de niște infractori.
        -Pe măsură ce educația muncii se diluează devenim o țară de hoți. E atât de simplu! Cauză-efect!
        -Suntem contra cronometru, căci emigrația nu dă semne de încetinire, iar de plecat pleacă fix dintre ăia 3,5 milioane. Riscul ca statul român să nu se mai poată susține pe un orizont de timp de zece ani este major. Nu e despre sărăcie aici ci despre faptul că ne dezintegrăm ca țară.
        -România trece fără să-și dea seama printr-un șoc cultural, căci ce altceva este legalizarea hoției? Dar câți realizează că am ajuns aici din cauza pierderii unei bune părți a populației active, cu chef de muncă? Munca și hoția se exclud reciproc. Nu vi se pare că era logic să se întâmple asta?
        -Cei mai mulți oameni rămași, poate bătrâni, poate doar altfel educați, nici nu înțeleg că de hoții pe care ei îi votează le-au fugit copiii din țară. Iar copiii îi iartă, separând strâmb în sufletele lor cauza de efect, țara pe care o iubesc, țara părinților votanți, de țara pe care o urăsc, a hoților ce i-au dezrădăcinat și care acum le cumpără părinții.
        Tragedia națiunii noastre este că cel mai des ea nu-și înțelege istoria. Importanța unui moment sau a unei perioade este mult prea rar înțeleasă de contemporani. Trăim și nu știm ce trăim. Condescendența sau suficiența cu care unii îi privesc pe românii ce au plecat din țară reprezintă acest tip de tragedie. Să-ți pută românii de pe cursa low-cost, fără să realizezi că în timpul vieții tale țara ta a pierdut 20% din populație, asta nu arată numai aroganță prostească, nici numai răutate fățarnică, ci o combinație catastrofală a celor două. Căci ei poate și-au pierdut o țară regăsindu-se mai bine în alta, dar, categoric, țara nu s-a mai regăsit nicicum fără ei.
        Nu ma astept sa intelegi ce am vrut sa-ti transmit,cel putin nu din prima !

    • y Răspunde

      @Alexandru, aș vrea să închei comentariile pe marginea subiectului pentru că sunt nelalocul lor. Sărbătoarea este sărbătoare. După puteți să demonstrați, să fiți supărați pe cine vreți. Cel care organizează exact în ziua asta demonstrații este un mare kretin. Chestia cu problemele economice sunt adevărate. Dacă, subliniez dacă eram o țară normală, acum la 100 de ani de la Marea Unire politicienii noștri puteau să fac un efort minim și să facă șosibile niște investiții. Nimeni nu i-a impiedicat în așa ceva în afară de incapacitatea lor umană. Uite, de exemplu de Centenar să se inaugureze autostrada Transilvania-Moldova sau să fie gata tronsonul Comarnic-Brașov. Aveau timp bugăt până acum să termine și cred că ești de acord cu mine că sunt foarte utile. De Sibiu-Pitești nici nu mai pomenesc. Sau de Autostrada Transilvania. Astea trebuiau făcute nu spectacole ieftine și tarataram se duce Cozma mândru călare pâna la Alba Iulia. Sau arborări de tricolor la fiecare colț. Nu mă înțelege greșit trebuie și astea dar nu exclusiv. Este foarte subțire “spectacolul Centenarului”. Fără supărare. Și mulți bani cheltuiți total aiurea. Parcă ai impresia că de fapt pentru unii, și aici nu mă refer la UDMR ci la politicieni în general, nici nu este o chestie așa importantă. Simt așa o automulțumire. Să nu am dreptate. De ar vedea cei care au luptat pentru unire ar înjura acum de mama focului.

  12. sebi Răspunde

    mă bucur că mai există patrioți ca dl.Alexandru , dacă măcar 30% am gândi la fel țara asta ar fi altundeva , nu la plimbare cu ștrafurile pe drumuri desfundate și cu lălăieli folclorice aiurea .Patriotismul înseamnă să faci ceva pentru societate , să rămână ceva pentru urmași , să simți că țara ta se duce spre viitor , nu să te lași ca un fraier dus de nas de tot felul de gargaragii care se bat cu cărămida-n pept și eventual așteaptă să lucrăm toți be bani mărunți pentru ei .

    • satmarean Răspunde

      corect ce spui tu, dar se alegea alta zi sau zile. amaratii aia de militari, jandarmi, pompieri,politisti, o sa defileze de ziua nationala, altii o sa merga cu copiii sa vada defilarea la minus 5 grade si unii or sa strige pe acolo hotii, muie psd, mafiotii, etc. daca tie i-ti place asa ceva, ce sa spun, fiecare cu placerea lui.

      • Mirat Răspunde

        Cică amărâții ăia,la ce salarii au nu sunt amărâți. Amărâți sunt ăia de la privat care le plătesc salariile. Numai pompierii își merită banii, restul numai ….

  13. Alexandru Răspunde

    In primul rand regret situatia domlui Istvan e intr adevăr tristă, dar m ai facut derbedeu fara nici un pic de retinere
    Am zis ca doar in tarile bananiere mai se intampla grozaviile ca la noi si voi ce ati inteles?? Proasta aia de Rodica ,filozoasa lu peste ,ea zice sa ma duc acolo ,pai fa proasta nu era vorba de asta !
    Nu vreau sa se inteleaga altceva decât ce am scris !
    In anunt se cere muncitori care sa faca finisaje, si asta satmarean,, înțelege el ce poate si cat poate !
    Pt acel domn numit satmarean,nu am zis de vreo facultate ,sau vreo fufa, nu ai inteles prea multe din ce am zis,ai fumat ceva de ti a luat mintea ! Jignesti da habar n ai despre ce s -discutat !
    Eu am o problema ca sunt impozitat mai mult decat in alte țării civilizate si ei toaca banii pe plimbări si alte cacaturi cu pretextul centenarului,pai mai strămoșii noștri s ar întoarce în mormânt, daca ar vedea că noi le permitem ! Rodica tu esti marea filozoafa ,s o iei sus ! Tot cu jigniri si aere ,când eu si altii cateva milioane ne am văzut fluturașu de salariu si vezi cat iti ia statu si in ce se investește !
    Revino ti !
    Rodica,daca ii vedea stefan cel mare pe bravii nostri conducători de acum ii lua in xxxxx pe toti !

    • satmarean Răspunde

      pai boule tu dadeai exemplul de tinerii din satu mare ca nu au de lucru. daca aia au nevoie la finisari de oameni gandestete ce angajeaza. cu impozitarea asta e, ce pot sa fac eu singur, dar nu o fac de ziua nationala. dute sa protestezi in alte zile si daca nu lucrez 12 ore pe zi vin si eu. satu mare este un oras de multi lenesi, parsivi, curve, pupincuristi, etc. am cunostinta care a participat la angajarile de la un magazin din mall, am ascultat inregistrarile si m-am crucit. lucrez in constructii si fac 5000 lejer in fiecare luna dar muncesc si cunosc meserie protu pulii. afara luam 1500 de euro nu lei dar nu-mi ajungeau pentru un trai decent si eram departe de familie. acum lucrez in judet si dorm cu familia in fiecare seara. dar stiu meserie din aia invatata cu picioare in cur si palme peste cap nu pe youtube si ma dor bratele si spatele cand vin acasa dar am bani de rata, concediu, educatia copiilor etc. si nu i-mi este rusine ca am mainile crapate, port brau, vin murdar acasa.

  14. satmarean Răspunde

    inca ceva: cunosc pe cineva care are firma de transport. da 1200 de euro pe luna de sofer, dar are cel putin 10 masini noi care stau. nu sunt soferi, nu sunt meseriasi nu sant oameni sa munceasca. ma pis pe impozitele tale, pe mine ma intereseaza banii aia multi care se dau la asistatii sociali, mafia din DJASPC, acolo se duc banii tai si ai mei din impozit prostule ca stau la upu daca am o problema 5,6 ore si panaramele alea de acolo castiga multi bani, peste 4000 o asistenta care te scuipa in gura cand ajungi acolo, sau un doctor care nu se uita la tine dar castiga peste 10000 de lei pe luna si aia sunt platiti tot din banii mei si ai tai din impozit., prostule.

  15. Otelarul Răspunde

    La Direcția Copilului se fac cele mai marea de porcarii. Dar se zice ca Curtea de Conturi nu vrea sa meargă acolo, ca e prea mult de lucru! Serios? Chiar nu va pasa unde si cum se scurg banii contribuabilului? Oare stie Bucureștiul de cardasia asta suspecta? Poate ar trebui să afle!

  16. Ardelean Răspunde

    Sa le zica cineva la boii aia ca mana caii degeaba, atunci au mers cu trenul la Alba, nu cu straful plin de merinde pentru carutas si dobitoace. Dar la cum mere cfr-ul, in an centenar, tot martoaga e de baza.

  17. ALEXANDRU Răspunde

    Pentru acest ins numit,,satmarean,, imi mentin parerea ca nu prea ai inteles ce transmiteam eu .Eu am o problema cu ,din nefericire pentru noi ,tot sistemul de adminstratie,aici am inclus si probleme spuse de tine.
    La faza cu impozitele ,acolo te -ai pierdut si nu ai inteles deloc,nici macar nu conteaza.
    -N-am vb doar tinerii din Satu mare, si minciuna ca faci 5000 pe luna ,poate ii faci,dar nu ti declari si nu platesti impozit pe toti,poate ai firma de constructii,ca stim cum merg lucrurile in constructii,90 la suta din bani sunt bani neimpozitati,da-ti pe sub mana,asa ca nu mai vorbi lucruri aberante.
    La aia 5000 pe care ii faci ,daca ai fi cinstit ,ar trebuie sa iei cam 8700 brut ,si 3700 impozite.Ceea ce e aberant din cateva motive:
    1) Daca ai firma nu te declari cu salariu de 8700 in cartea de munca sa nu dai la stat mult,zi-mi mie care fac asta !
    2) Cam cine te incadreaza indiferent de cat de meserias esti cu 8700 ?
    3) Nu ne prosti cu aberatiile tale,5000 daca faci nu ti -s impozitati la valoarea lor ,cum am zis eu ,sunt bani pe care nu ii impoziteaza statul pentru ca in constructii,ca mine,ca tine,mai lucram la un prieten si suntem platiti la lucrare ,nu la luna !
    Nici macar nu e vorba de banii.e vorda de ce iti ofera statul dar unora le convine,is prea indoctrinati !
    Nu mai zic ca astia fura ca-n codru,isi dau legile astea aberante,la astea faceam referire cu Uganda si Zanzibar
    Daca nu -mi convine cum se fura in tara asta ,nu-s patriot !
    Daca vad ca astia dau legi pentru ei,si mai ies violatori inainte de termen,mai omoara,mai dau in cap,si nu -s de acord,gata nu-s PATRIOT!
    Pai mai Rodica ,multi is nemultumiti si le a ajuns pana in gat !
    Paradoxul situației nu par să-l sesizeze nicicum acești socialiști înfocați care susțin că nici vorbă să avem o problemă cu munca în țara noastră. Doar cu hoția! Ca și cum munca și hoția n-ar fi antagonice, nu s-ar implica una pe cealaltă.

    • Rodica Răspunde

      Ai dreptate – prostii nu discuta cu masteranzii in inginerie , iar desteptii cedeaza totdeauna !

  18. ANDREI Răspunde

    Doamna RODICA ,are dreptate Alexandru !
    -100 de ani de România: avem un lider de partid preocupat de două lucruri: 1.să pună stăpânire pe țară împreună cu o gașcă de baroni locali, membri de partid, grupări interlope și tot felul de sateliți imorali care contribuie la implemetarea strategiei stăpânului
    – La 100 de ani de România recunosc că nu trăiesc în țara pe care mi-o doresc. Și, la fel ca mine, gândesc și alte zeci sau sute de mii de români. Anul ăsta 1 Decembrie este trist. Din toate motivele enumerate mai sus. Și dacă este să sărbătoresc ceva de 1 Decembrie, nu am să sărbătoresc trecutul “glorios” care ni se vinde ieftin și ipocrit în fiecare an.
    -untem o țară săracă, populația îmbătrânește, iar tinerii părăsesc țara. Asediul la legile justiției și modificarea codurilor penale de o manieră care să consfințească domnia jafului nu se va opri, deși mai multe instituții europene au atras atenția că România riscă să o ia pe drumul greșit al acceselor totalitare. Se pare că uităm repede noi românii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.