Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO&VIDEO. Operațiile cu angiograful, reluate la Satu Mare. Peste 100 de intervenții chirurgicale

Peste 100 de intervenții chirurgicale au fost efectuate la Spitalul Județean Satu Mare, din august și până acum, după repunerea în funcțiune a angiografului achiziționat în anul 2016. 

Pe lângă performanta aparatură, la Satu Mare există și doi medici care lucrează cu acest echipament și care au reușit să ducă la bun sfârșit peste 100 de operații.

,,Media cheltuielilor pentru un singur pacient ar fi undeva la 2 mii de lei dacă luăm toate cazurile și facem o medie. Așadar, din august și până acuma s-au efectuat peste 100 de proceduri, atât la cazuri obișnuite, cât și la cazuri de urgență. Programul nostru, al echipei, deocamdată cuprinde 4 zile din 7 și sunt doar 2 medici pregătiți pentru cardiologie intervențională și 3 asistente pregătite de lucru în sala de cateterism. Pe viitor sperăm să mărim această echipă, în ceea ce privește operatorii, cât și în ceea ce privește asistentele medicale, a declarat medicul specialist în cardiologie intervențională”, Bogdan Duțu.

Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, a declarat că angiograful de la Satu Mare a ajutat la reducerea infarctului miocardic cu 50 de procente.

2 comentarii

  1. Dr.Mengele Răspunde

    Urla interesul pentru subiect, pe fata presedintelui CJ ! Iar managerul vietii, alt specialist in management sanitar si in coordonarea unui spital, noroc ca i-au scris ce sa spuna, ca altfel, avea o problema! Capac la asta mai lipseste, ultra specialistul in domeniul sanitar care detine functia de presedinte al Consiliu de Admnistratie al SJU, om a carui pregatire prin definitie al recomanda pentru o asemenea pozitie de mare responsabilitate, dupa ce a purtat cu devotament ani de zile geanta lui Riedl, si ai cel mai devotat si competent trio, care nu mai pot de grija Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare! Vai de mama noastra!

  2. Dr.Mengele Răspunde

    In schimb, tot respectul pentru cadrele medicale, pregatirea si profesionalismul lor, salvand multe vieti, la propriu! RESPECT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.