Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

NEPI Rockcastle se prăbuşeşte la Bursă, cu o săptămână înainte să deschidă la Satu Mare

NEPI Rockcastle s-a depreciat cu 14% miercuri la bursa de la Johannesburg din Africa de Sud în contextul în care un raport semnat de investitorii care mizează pe deprecierea preţului acţiunilor susţine că cel mai mare proprietar de mall-uri din România a operat falsuri contabile, scrie Bloomberg, potrivit ZF.

Grupul de investigaţii Viceroy, care pariază short pe acţiuni, arată într-un raport publicat miercuri că a descoperit “numeroase inadecvenţe în raportul financiar al NEPI Rockcastle”. Chiar şi fără a lua aceste aspecte în calcul, compania este supraevaluată comparabil cu alte acţiuni asemănătoare, potrivit Viceroy. De la începutul anului, acţiunile NEPI au scăzut cu 53%.

“Raportul este bazat pe numeroase erori factuale, informaţii înşelătoare şi afirmaţii false”, conform unei declaraţii NEPI, citată de Bloomberg. “Compania ia în considerare măsuri pentru a trage orice parte la răspundere pentru prezentare de informaţii înşelătoare.” Într-o notă informativă publicată la bursa de la Johannesburg, NEPI menţionează că Viceroy nu a contactat compania pentru a-i solicita comentarii şi un punct de vedere cu privire la aceste acuzaţii.

Portofoliul NEPI din România a generat un profit înainte de taxe de aproape 285 de milioane de euro în 2017, potrivit rezultatelor financiare raportate. Cu toate astea, activele operează pierderi anuale de mai mult de 40 de milioane de dolari, potrivit Viceroy, citând date de la Ministerul de Finanţe. România reprezintă cea mai mare piaţă a companiei şi sursa a aproape jumătate din veniturile din chirii.

 

NEPI Rockcastle deschide pe 5 decembrie Shopping City Satu Mare

Marea deschidere a noului Shopping City Satu Mare de pe Drumul Careiului este programată pe 5 decembrie.

Muncitorii fac ultimele retușuri, astfel încât sătmărenii să se poată bucura pe deplin de oferta centrului comercial.

Mult așteptatul centru comercial se deschide chiar în ajun de Moș Nicolae, pe 5 decembrie, începând cu ora 10:00.

Programul oficial al deschiderii Satu Mare Shopping City

Smiley şi Lidia Buble vor cânta la deschiderea Satu Mare Shopping City. Oficialii companiei au anunţat programul oficial.

Sâmbătă, 8 decembrie 2018:

16:15 – 16:45: Spectacol de dans – Open Wings Street Dance;
16:45 – 17:25: Școala Populară de Arte;
17:30 – 18:30: Spectacol Royal Team;
18:45 – 19:45: Spectacol Petrică Mureșan și orchestra;
20:00 – 21:00: Concert live Lidia Buble.

Duminică, 9 decembrie 2018:

16:20 – 17:00: Demonstrații lupte – CS Cetate Ardud;
17:15 – 18:15: Spectacol XXL Band;
18:30 – 19:30: Concert live R.U.A.;
20:00 – 21:00: Concert live SMILEY.

Lista brandurilor care se vor putea găsi în incinta noului Shopping City poate fi consultată aici.

Imagini din interiorul NEPI Rockcastle din Satu Mare

6 comentarii

  1. cineva Răspunde

    Si uite asa in loc sa_l asteptam pe mos cu nasurile lipite de geam de cum se face intuneric, o sa ne calcam in picioare cu totii ( bunici, copii, parinti ) la Nepi unde o sa ne lasam dusi de val si orbiti de chestii sclipitoare cumparand lucruri de care nu avem nevoie dar sunt la reducere ,o sa vedem ( probabil ) la tot pasul cate un mos ( saracii copii ce sa mai inteleaga ? ) numai bine o sa avem ce povesti peste ani cum am distrus farmecul sarbatorilor de iarna.

  2. abc Răspunde

    Și uite așa ne vom ruga la Sfânta, Preacuvioasa și Neprihănita Bursă ca Nepi Rockastle să nu dea faliment și să nu avem un mall gol. Societatea asta este ceva amestecătură și nu de prima mână. Am înțeles că de mult are probleme cu finanțele și de aia trăgea tare la investiția asta ca să primească o gură de aer și niște bancnote verzi în plus în conturi. Bine că au dispărut măcar bălăriile de acolo.

  3. cineva Răspunde

    Balariile puteau sa dispara in cel putin doua moduri ; fie Primaria pretindea un minim de efort din partea asistatilor sociali ( adica sa faca curat si sa intretina ) , asta in situatia in care terenul era al Primariei ; fie sa impuna proprietarului sa pastreze curatenia ( si mai stim locuri cu balarii ) . Ce ziceti domnule PRIMAR poate va zice cineva ? Stiu ca subiectul nu se refera la Primarie si activitatea sa dar zic si eu poate………cine stie.

    • y Răspunde

      Da, dar asta presupune niște oameni competenți în anumite poziții plus ceva viziune din partea echipei primarului, adică ce s-ar putea face ceva util pentru comunitate acolo. Aviz serviciului de urbanism. Chestia cu nu se poate sau nu sunt bani nu ține. Baia Mare, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea cum fac?

  4. avut Răspunde

    ba, da chiar nimic nu va e bine…?

  5. reality Răspunde

    cate malluri si hipersupermariomarkete se va mai construi in viitor_?din salarul minim pe economie cate ori putem merge la marele super mall?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.