Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Nici în această iarnă nu se va schia la Luna Şes

Nici în această iarnă nu se va schia la Luna Şes. Potrivit actualei conduceri a Consiliului Judeţean Satu Mare lucrările propriu zise la pârtie sunt finalizare, dar mai trebuie finalizate lucrările de alimentare cu apă a tunurilor de la partea superioară a pârtiei şi amenajarea lacului artificial pentru captarea apei.

De asemenea, mai este necesară montarea elementelor de protecţie, verificarea instalaţiei telescaunului şi omologarea pârtiei. Totodată, Primăria Negreşti Oaş mai trebuie să amenajeze o parcare pentru autoturisme. Pe urmă mai trebuie găsită o formă de organizare pentru administrarea investiţiei.

Conducerea Consiliului Judeţean a precizat că cel mai probabil toate lucrările vor fi finalizate la începutul anului viitor, în funcţie de condiţiile meteorologie. Se estimează ca în primăvară să fie făcute toate testele, să fie obţinute toate autorizaţiile, astfel încât staţiunea să se deschidă din următorul sezon de iarnă.

Reamintim cititorilor că proiectul Luna Şes este unul ce se întinde pe zeci de ani. Se discută despre realizarea acestei staţiuni încă de dinainte de Revoluţie, dar primele lucrări au început în anul 2002 cu un proiect Phare, care însă a fost blocat din cauza constructorului. Ulterior, conducerile care s-au perindat pe la Consiliul Judeţean au tot încercat deblocarea proiectului şi au făcut paşi mici pentru finalizarea investiţiei.

Actuala conducere a Consiliului Judeţean nu se aventurează să dea un termen exact pentru finalizarea lucrărilor, însă dă ca aproape sigură deschiderea pârtiei începând cu iarna următoare.

13 comentarii

  1. unu Răspunde

    Mai crede cineva în Moș Crăciun???

  2. altul Răspunde

    Eu sper ca autoritatile locale nu ne-au mintit si la anul statiunea o sa fie mai mare si mai frumoasa ca Bukovel.

  3. y Răspunde

    @Altul, știi și tu vorba aia cu “speranța moare ultima”? Eu personal aș vrea să văd dacă se trage vreodată linia și se calculează pentru că sunt niște costuri enorme. Iar la sfârșit după ce s-a tras linia se pune întrebarea “Oare a meritat ?”.

    • altul Răspunde

      Toate partiile din lume se construiesc cu costuri imense , pe mine m-au deranjat declaratiile politice in care se lauda cineva ca o sa fie o statiune mai frumoasa ca la vecinii din Ucraina .Apoi cu 2 km de partie si 26 de locuri de parcare ne putem compara cu ei , cine a fost si pe alte partii din Europa rade 2 zile.
      Oricum este un inceput si nu ne putem astepta la minuni numai ca nu vad un viitor stralucit acestei investitii.

      • y Răspunde

        Treaba este că din start nu se poate face mare lucru acolo. Nu este nici loc, nici posibilități pentru nu știu câte pârtii. Acum îmi cer scuze dar să faci o pârtie pentru avansați-avansați (pârtia construită fiind destul de grea, ceva de genul Borșa partea superioară pentru cunoscători) plus încă una pentru începători și ceva derdeluș nu se poate numi stațiune. Eventual după un “tratament” cu niște horincă de Certeze. Iar pe dealul ăsta amețit ce avem de 1200 m și cu expunere aproximativ spre sud (adică zăpada se topește mai repede) nu știu cât timp se va putea schia vreodată. Zăpada artificială nu suplinește integral zăpada naturală, oricum are alte calități, se comportă altfel. Pentru a pune în funcțiune tunurile de zăpadă, cunoscând realitățile din România trebuie încă minim 3 ani. Părerea mea. Și subliniez încă o dată, nu știu dacă merită sau în cât timp se amortizează, dacă se amortizează.

        • altul Răspunde

          Este clar ca nu o sa se finanteze singura , sunt si alte partii noi construite in tara care sunt in pierdere.
          Primaria o sa fie obligata sa suporte aceste pierderi nici o firma privata nu o sa poata administra o afacere in pierdere.Ca sa ai incasari care sa acopere cheltuielile de functionare ( sa nu vorbesc de un profit care sa permita investitii in anii urmatori ) trebuie sa ai mii sau zeci de mii de turisti saptamanal .Asta inseamna zeci de pensiuni si hoteluri , sute de locuri de parcare , zeci de restaurante etc care pe perioada verii nu stiu din ce o sa traiasca.Autoritatile nu sunt in stare sa conecteze la reteaua electrica primul hotel construit in zona de vreo 6 luni apoi la ce lucruri marete visam.

    • satmareanul Răspunde

      Noa buna dimineata ! V ati trezit domnule Y ! Cand comentam de costuri m ati jignit ! Eu nu fac acest lucru decat sa va dau dreptate la intrebarea Dvs.„Oare a meritat ?”.

  4. Ggg Răspunde

    Bani aruncați…e treaba anumitor autoritati sa studieze lantul slabiciunilor.

  5. Jan Răspunde

    @ y , nu a meritat investitia si nici nu-si va recupera nimeni milioanele de Euro bagati pina acum in acest obiectiv.
    Ca sa nu mai vorbim ca se cheltuie in continuare cu intretinerea lui desi nu este dat in functiune.

  6. abc Răspunde

    Nu-i bai, nu se va schia la iarnă atunci se va schia la vară. La pulivară.

  7. Bogu Răspunde

    Nu vad nici o problema. Va fi gata la vara si se poate folosi de atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.