Ultima actualizare: azi, 17:16

Locale

Păţanie incredibilă de Black Friday! A plătit un telefon, a primit două. Bonus, un dosar penal!

Păţanie incredibilă de Black Friday!  Un tânăr sătmărean a avut parte de o pățanie de-a dreptul incredibilă, după ce a decis să își achiziționeze un telefon de la un magazin de produse electronice din municipiul Satu Mare. Acesta a încheiat, fără să vrea, o dublă afacere cu angajații magazinului și a primit două telefoane, la preț de unul. Când a devenit clar că este vorba de o încurcătură, sătmăreanul s-a trezit cu șeful magazinului la poartă și cu poliția la telefon.

Iniţial a plătit, dar n-a primit nimic…

Povestea a început odată ce sătmăreanul a intrat în magazin și s-a înțeles cu angajații în legătură cu achiziționarea unui telefon mobil. După ce a achitat produsul, tânărului i s-a comunicat faptul că modelul pe care l-a ales nu mai este pe stoc și urmează să-l primească acasă, printr-o firmă de curierat.

,,Am mers de Black Friday la un magazin din Satu Mare de unde am vrut să cumpăr un telefon mobil. Am întrebat vânzătorul daca are pe stoc telefonul afișat pe stand. Acesta mi-a spus că are telefonul. Am achitat contravaloarea telefonului, iar după ce mi s-a întocmit factura , am așteptat să mi se înmâneze telefonul nou. O angajată care se afla și ea la tejghea a mers să scoată telefonul de pe raft. Între timp a mers la ea angajatul cu care am vorbit pentru telefon. După câteva momente angajata mi-a spus faptul că nu are telefonul pe stoc și îmi va fi trimis prin curier. Mi-a înmânat o factura și a zis sa aștept acasă telefonul”, își începe sătmăreanul povestea.
La auzul acestor vorbe, sătmăreanul a plecat și a intrat într-un alt magazin similar, iar acolo exista acel model de telefon pe stoc. Imediat s-a întors în primul magazin și le-a spus angajaților să-i anuleze factura pentru că a găsit produsul în altă parte. Angajații i-au spus însă că nu e cazul să anuleze factura pentru că va primi telefonul îndată.
,,Am plecat la alt magazin unde aveau telefonul in cauză pe stoc , fapt pentru care m-am întors la primul magazin și i-am rugat să îmi anuleze factura deoarece am găsit un telefon identic care mi se livrează pe loc. Atunci șeful de magazin a zis că au pe stoc telefonul și îl primesc pe loc. Am primit telefonul, după care am plecat”.

Când a cerut anularea facturii, a primit telefonul pe loc…

De aici începe însă adevărata încurcătură. Tânărul achitase produsul, pe care într-un final l-a și primit pe loc, dar cum inițial era vorba că îl va primi printr-o firmă de curierat, după câteva zile curierul i-a bătut la ușă și i-a adus telefonul. Și nu i-a cerut niciun ban! Când șeful magazinului și-a dat seama că a avut loc o greșeală iar telefonul nu mai trebuia trimis prin curier, s-a prezentat la poarta clientului său.
,,A venit la mine curierul care mi-a adus un telefon identic cu cel cumpărat din magazin, fara a necesita plata unui ramburs. Iubita mea a ridicat telefonul, iar după câteva ore am fost sunat de o persoana care a zis că este de la magazin și să îi duc telefonul pe care l-am primit. Plus că m-a certat pentru faptul că am desfăcut coletul. I-am zis că îi voi duce telefonul dar sa primesc in prealabil un email sau o scrisoare prin care să îmi explice faptul că trebuie să returneze telefonul in cauza. După care s-a prezentat la poarta casei mele șeful magazinului care a strigat la iubita mea sa ii de-a telefonul că știe că telefonul este in casa”.
Între timp, toată povestea a ajuns și la urechile polițiștilor care l-au premiat pe tânărul sătmărean cu un dosar penal.
,,Am primit din partea magazinului un email prin care mi se aduce la cunoștință faptul că trebuie sa returnez telefonul și voi fi contactat de către curier pentru a preda telefonul. Între timp, am fost sunat de la Politia Satu Mare și mi s-a spus că mi s-a întocmit dosar penal și voi fi cercetat”, a conchis sătmăreanul, posesorul telefonului buclucaș.

10 comentarii

  1. Sandu Răspunde

    Foarte corect au procedat cei de la Politie!Trebuiau sa deschida 2 dosare,nu unul!Prietenii stiu de ce!Un lucru insusit care nu ti se cuvine e cam si cum l-ai fi furat!Sau cum se spunea acum 30 de ani completat!

    • Tibi Răspunde

      Adevarat, in acelasi timp marele sef de magazin trebuia sa isi scrie demisia inainte sa sune la politie. De la altii asteptam sa fie intruchiparea lui Isus pe Pamant si cand vine vorba de noi ne facem ca ploua.

  2. Bogu Răspunde

    O societate care are legi dar lumea traind in afara legii, datorita protocoalelor sociale si institutionale, nu stie cum ar trebui respectate si interpretate. Parca e o piesa de teatru in care avem:
    – Managerul (seful in limba romana) magazinului e pe filmul lui, scutura poarta, se agita, acuza si cheama politia.
    – Politistul find presat si conform primei fraze de mai sus, nu stie ce e de facut asa ca “striga hotul” si se ajunge la dosar penal in curs de cercetare.
    – Persoana in cauza (prietena partasa, ajungem si acolo) a profitat de incurcatura si a exclamat: BAaa, ce prosti is astea!!! Noooo iubi, ai telefon tu !!!!.”.
    – Curierul e si el pe filmul lui, in care lasa coletul altei persoane, adica prietenei partase (“la iubi”).

    Caragiale ar avea ce sa creeze din aceasta intamplare…clasic business romanesc.

  3. Ionel Răspunde

    Bãi oameni buni!Politia nu te sunã,te cautâ personal dacã îi ceva neregulã!!!

    • Tibi Răspunde

      Da mah, dar marele sef de magazin ii prieten cu ceva pulitai altfel nu se explica rapiditatea. Cand ii sa fuga dupa un hot sau sa rezolve cazuri adevarate trebuie sa ii cauti si in gaura de sarpe.

  4. Nae Răspunde

    Deh…acu i se spune sef de magazin aprozaristului celui care te fura la cantar si iti arunca ce-i venea in mana in punga de 1 leu.

  5. y Răspunde

    O singură dată în viață am făcut greșeala să încerc să cumpăr din magazinul în cauză. Acum exact 3 ani de Blekfraidei tot așa, un telefon. Bineînțeles nu era pe stoc exact acest model (ce să spun băiatul are pretenții și este și naiv, crede în reclame) dar sigur-sigur în câteva zile o să aducă curierul. “E bine așa, șefu’?” Altă minune, ce să zic. Nu lungesc, nici după 3, daaaa, ați citit bine, 3 săptămâni nu am primit marfa dar este pe drum din depozitul din București. La acel moment am sunat la depozit (nu am aflat numărul de la magazin pentru că nu au vrut să mi-l dea și atunci am devenit suspicios) ca să aflu de fapt că nici vorbă de așa ceva, ieri, adică după trei (3) săptămâni și la insistențele mele !!! au lansat comanda către depozit și va trebui să aștept încă o săptămână. La care vă dați seama care a fost reacția mea mai ales că era și un cadou de zi de naștere pentru un copil de 14 ani. Mulțumesc mult ! Și să nu mă mai așteptați să vă trec pragul Plus că am așteptat vreo 10 zile să primesc banii plătiți în avans. Că trebuie să se aprobe. În concluzie văd că nu s-a schimbat nimic. Dacă la un moment dat rămâneți fără clienți și veți da faliment probabil o să vă mirați. Oare de ce?

  6. Hunter Răspunde

    Nu-i nici un secret, Flanco.
    Ajunge sa cititi reviewurile de pe pagina lor de Facebook.

  7. Oria Răspunde

    Si eu am fost la o retea de telefonie si am ales telefonul, am încheiat contract pe 2 sni si cand sa-l primesc mi-au spus că nu mai su pe stoc. Sunt niste sarlatani, asa ca nu stiu cata bine are împricinatul. Mi se pare nedrept. Dacă e o greseala trebuia pe cale amiabilă rezolvat .

  8. unnu Răspunde

    cum vine asta o data nu este produs de stoc odata este produs de stoc cum este asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.