Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Pensionarii, păcăliți prin ,,metoda investitorul”. Poliția trage un semnal de alarmă

O nouă metodă de înșelăciune face victime printre pensionari. Este vorba despre ,,metoda investitorul”. Rețeta este una simplă: un bărbat prezentabil, cu ecuson în piept spune că este reprezentantul unor firme care vor să construiască pe terenul victimei.

Poliția trage un semnal de alarmă și descrie noua metodă de înșelăciune:

,,După metoda Accidentul, prin care au fost exploatate la maxim emoţiile părinteşti la auzul unei veşti tragice în care le-ar fi fost implicaţi copiii, pensionarii sunt asaltaţi cu fel şi fel de noi metode prin care să le fie smulse economiile într-un mod cât mai justificat”.

Metoda investitorul prin care persoane vârstnice sunt invitate să vândă pământ pe sume mari de bani, pentru o aşa zisă mare firmă care ar urma să construiască acolo-mizează pe naivitate şi pe dorinţa de câştig imediat, mult peste valoarea pieţii. O persoană elegant îmbrăcată, cu o legitimaţie falsă, reuşeşte cu bunele-i abilităţi de comunicare să determine proprietari de terenuri să le dea procură pe numele lor sau chiar să-i declare nepoţi la notariat, pentru a intermedia aşa-zisa afacere.

,,Pensionari vigilenţi ne-au semnalat şi metoda ,,investitorul” în varianta telefonică. Promisiuni venite de la persoane necunoscute care încearcă să convingă vârstnicul apelat să depună o anumită sumă de bani într-un cont, urmând a primi de cinci ori suma investită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.