Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Pompieri sătmăreni, exemple la nivel național. Mesajele MAI

Doi pompieri din Satu Mare sunt dați exemple la nivel național de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pe pagina de facebook a instituției este prezentat ISU Satu Mare, dar și plutonierul major Olimpiu Moș, felicitat de ministrul Carmen Dan și plutonierul major Czier Tiberiu.

Descrierile făcute de IGSU:

Pentru plutonier major OLIMPIU MOȘ (FOTO) umanitatea este cea mai importantă calitate a unei persoane, iar această convingere îl face să lupte cu toate resursele pentru fiecare viață salvată. Deși se afla în timpul său liber, colegul nostru a pătruns într-un apartament incendiat, pentru salvarea unei femei a cărei locuință a fost cuprinsă de flăcări. Fără echipamentul de protecție din dotare, doar cu hainele pe post de “scut”, până la sosirea colegilor săi, plutonier maj. MOȘ a reușit să scoată femeia din apartamentul mistuit de flăcări și fum.
Spiritul civic și curajul subofițerului au fost remarcate și de către ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, care l-a felicitat pe colegul nostru pentru devotamentul său manifestat față de semeni.

Plutonier major CZIER TIBERIU din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare se afla în timpul liber atunci când a observat o femeie căzută de pe bicicletă, după ce fusese acroșată de un autoturism. Mânat de dorința de a ajuta, colegul nostru a intervenit rapid și, cu eforturi susținute a reușit să o liniștească pe femeia vizibil speriată. Ulterior, i-a acordat primul ajutor, până la sosirea echipajelor medicale.
Mai mult, colegul nostru a delimitat locul producerii incidentului, pentru eliminarea riscului producerii altor accidente în zonă. Situația a fost sub control. Un adevărat înger păzitor care, o dată ajuns acasă, nu renunță la uniforma de salvator.

21 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Felicitări. ?. E cam pustiu pe aici la fapte bune. E înghesuială la finanțiștii cu critica la articolul din aceeași pagină. Nu contează. FELICITĂRI POMPIERILOR LOCALI ?

  2. Diana Răspunde

    Felicitari celor 2 domni!

  3. satmarean Răspunde

    pai unde sunt aia care spuneu ca freaca menta

    • y Răspunde

      Cred că sunt singurii care își văd de treabă. Ei și SMURD-ul. Restul sunt praf, cei care încă sunt profesioniști dintre bugetari sunt minoritari rău de tot.

      • matroz Răspunde

        @y:ei si SMURD sunt aceeasi!Asta ti-a scapat!

        • y Răspunde

          @matroz, stai liniștit știu eu asta foarte bine, doar am zis că hai să-ți ridic mingea la fileu.?

          • matroz

            @y:te-as crede daca ai fi sincer!Dar sub un ambalaj roz ramai putin mai priceput decat unii care umbla si bantuie pe portal!Stau linistit,nu am neimplirile tale!

          • I. T.

            Pleacă tinerii din România și voi doi va simțiți relaxați la pensie!
            Să nu aveți surprize. …Sper!

  4. y Răspunde

    @matroz, este treaba dumitale ce crezi.

  5. y Răspunde

    @IT, dacă aș fi rău aș zice că exact atâta pensie să ai cât mine, am 1072 RON, și exact așa sănătos să fii cum sunt eu. Nici de medicamente nu-mi ajung. Dar nu-s rău. Marinarul știu sigur că are pensie maaare. Doar a fost ce a fost!

    • matroz Răspunde

      @y:nu te victimiza:toti avem pensii si boli!Sincer ,nu te invidiez pentru necazuri!Le avem toti intr-o forma sau alta!Vezi aici intervine frustrarea:marinarul are….Nici nu stii,ce am lucrat,nici cuantumul pensiei mele…dar tie ti se pare ca….Y-hai sa imbatranim decent,cu respect fata de toti cei din jur…

      • y Răspunde

        @matroz, eu am vrut să zic doar că nu știu pensia dumitale. De fapt nici nu este treaba mea. La mine problema e că a trebuit să întrerup munca din cauza unui accident de mașină. N-am avut încotro. Cu restul sunt de acord.

        • matroz Răspunde

          @y:din nou fugi de propriile-ti afirmatii:tu spui cu tastatura ta:?Marinarul știu sigur că are pensie maaare. Doar a fost ce a fost”!…?Si acum ca si in alte dati nu esti in stare sa recunosti ca poti gresi,si gresesti mult!Mie chiar imi pare rau de situatia de loc de invidiat ,de dupa accident!
          Despre tipul de adresare… ce sa zic!Poate fi si cu dumitale!Va doresc o seara buna !

          • y

            @matroz, ești mare viteaz în spatele tastaturii. Ceea ce faci nu-ți face cinste, te acoperi cu băieții de la SMURD. Ce are sula cu prefectura? Oi fi având tu ceva comun cu ei, dar omul cinstit și muncitor nu se fălește la fiecare secundă sau cu orice ocazie. “Măi ce grozav sunt eu!” Ca om ești liliputan. Este dureros să ți se spună asta acum la vârsta ta. Bine că mai pică câte o slujbă de consultant, nu? În amintirea vremurilor frumoase.

  6. zic şi eu Răspunde

    Nu oricine are ocazia să treacă pe lângă astfel de situaţii.Dacă un civil făcea treaba asta nu-l băga Carmen în seamă.Oricum,felicitări celor doi!

  7. Rodica Răspunde

    Ce-am ajuns ? Sa ne bucuram de normalitate ca si cum ar fi ceva iesit din comun ! Pai nu asta este menirea lor ? Indiferent ca sunt in timpul orelor de serviciu sau in afara lor ! Da , bravo lor , dar sunt convinsa ca spiritul civic n-a ….murit ( sau omenia , cum ar zice unii) , si oricare dintre noi am fi fost parte la o situatie critica ,am fi reactionat la fel , fiecare dupa puterile sale ! Doar ca noi am fi facut-o in anonimat !

  8. matroz Răspunde

    @y:vezi ca de la o discutie normala ajungi intotdeauna la aiureli?Fabulezi singur ajutat de calc.Nu am ce si cu cine discuta!Nu te-am jignit cu nimic si vii cu afirmatii ce nu sunt reale.Acum chiar am inteles ca suferi…

  9. y Răspunde

    Marinare, de acum prefer să te ignor complet. Încearcă și tu. Eu unul nu sunt curios de emanațiile tale grandomane și înfumurate. Nu interesează de fapt pe nimeni. Ești frustrat dar n-am ce-ți face. Am lucruri mai bune de făcut. Ești expirat rău. Ți-am mai spus asta dar dacă ai țeasta groasă….. Ahol nincs ott ne keress. Hai pa!

  10. Vasile Răspunde

    Bolnavi santeti voi astia cu filet pe stinga.Gunoaie MIGRATOARE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.