Ultima actualizare: azi, 13:32
Locale

Primăria Satu Mare simplifică birocrația: va trimite documentele fiscale prin e-mail

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor anunță faptul că Direcția de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare a implementat un sistem prin care se dorește reducerea birocrației, a timpului petrecut la ghișee precum și creșterea trasparenței.

Astfel, sătmărenii de pretutindeni au acces la platforma online globalpay.ro , atât pentru administarea plăților electronice, efectuate cu cardul bancar prin internet, cât și pentru consultarea privind debitele si amenzile , precum și pentru plata amenzilor de circulație.

Sătmărenii pot depune prin intermediul platformei informatice declarații fiscale fără a mai fi nevoiți să se deplaseze până la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale de fiecare dată.

,,Ne dorim să îmbunătățim comunicarea dintre Primăriei și Cetățean. Să reducem birocrația, documentele tipărite și să venim în sprijinul sătmărenilor care, de altfel așteaptă ca și admistrația publică locală să facă trecerea la comunicarea digitală”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Pentru autentificare, cetățenii comunică adresa de e-mail la Direcția de Impozite și Taxe Locale, după care vor primi din partea instituției un USER și li se va solicita să își stabilească o parolă pentru activarea contului pe platformă.

De fiecare dată când vor exista noutăți, declarații fiscale de completat, cetățeanul va primi pe adresa de e-mail o notificare din partea instituției, după care poate depune declarațiile online  urmând să obțină confirmarea acceptării declarației de impunere depuse.

,,Comunicarea actelor administrativ fiscale se va realiza cu economii semnificative la bugetul local. Prin această metodă estimăm o reducere a costurilor pentru tipărirea și comunicarea prin serviciul postal a deciziilor de impunere anuale, deoarece costurile pentru tipărirea și expedierea deciziilor de impunere  pot ajunge la peste 440.000 lei pe an, o sumă care ar putea fi utilizată pentru alte cheltuieli”, a mai declarat primarul Kereskényi Gábor.

Paltfoma este destinată și persoanelor juridice deoarece sistemul oferă date despre debitele restante și majorările de întârziere calculate la zi. Autentificarea se face pe bază de CUI, iar  pentru efectuarea plăților parola nu este obligatorie, ea este necesară doar pentru accesul la informații detaliate.

Sistemul de gestiune electronică a taxelor și impozitelor locale nu stochează sub nici o formă nici o informație despre datele cardului cu care se efectuează tranzacția, datele proprietarului cardului, sumele disponibile, codurile de activare sau codurile înscrise pe card.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.