Ultima actualizare: azi, 13:24
Locale

Primarul demis din Medieșu Aurit, găsit din nou incompatibil

Lovitură după lovitură pentru fostul primar al comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu. După ce a fost demis din funcție la începutul acestui an, fostul edil a fost găsit din nou incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

,,În mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea membru în Consiliul de Administrație al Școlii Profesionale „George Coșbuc” Medieșu Aurit. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”, se arată în raportul ANI din data de 21 noiembrie 2018.
Reamintim că prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, l-a eliberat din funcție pe primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a emis ordinul prin care s-a dispus eliberarea din funcție, ca urmare a unei decizii definitive și irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”Decizia nr. 3710/21.11.2017. Respinge recursul declarat de Iancu Mihai Radu împotriva Sentinţei nr. 956 din 03 aprilie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 noiembrie 2017”, este soluția judecătorilor.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), Radu Iancu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

”Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează Agenția Națională de Integritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Sătmăreancă izbită din plin pe trecere. Aruncată la 10 metri!

Sătmăreancă izbită din plin pe trecere de pietoni din cartierul Mănăştur din Cluj Napoca. În urma impactului, tânăra, de 19...

Închide