Ultima actualizare: azi, 16:13
Locale

Primarul demis din Medieșu Aurit, găsit din nou incompatibil

Lovitură după lovitură pentru fostul primar al comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu. După ce a fost demis din funcție la începutul acestui an, fostul edil a fost găsit din nou incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

,,În mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea membru în Consiliul de Administrație al Școlii Profesionale „George Coșbuc” Medieșu Aurit. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”, se arată în raportul ANI din data de 21 noiembrie 2018.
Reamintim că prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, l-a eliberat din funcție pe primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a emis ordinul prin care s-a dispus eliberarea din funcție, ca urmare a unei decizii definitive și irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”Decizia nr. 3710/21.11.2017. Respinge recursul declarat de Iancu Mihai Radu împotriva Sentinţei nr. 956 din 03 aprilie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 noiembrie 2017”, este soluția judecătorilor.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), Radu Iancu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

”Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează Agenția Națională de Integritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.