Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Români de toate confesiunile, chemați la Convenția “România Creştină în Europa”

Români creştini, de toate confesiunile se vor aduna la Cluj-Napoca, în 17 noiembrie, la prima convenţie naţională pentru a susţine ,,România creştină în Europa”. Grupul de organizare a Convenției Naționale este format din lideri care se implică, în mod voluntar, în promovarea valorilor creștine în spațiul public românesc. Convenția Națională este o organizație civică, o platformă națională de comunicare prin care se exprimă unitatea creștinilor, menţionează organizatorii.

Vor avea intervenţii:

Constantin Necula, preot

Mihai Neamțu, scriitor

Vladimir Pustan, pastor

Radu Moraru, realizator TV

Ioan Bolovan, prorector UBB

Ioana Picoș-Făgădaru, actriță

Matei Dobrovie, deputat independent

Avram Fițiu, profesor USAMV

Florin Ionovici, pastor

Marian Cioceanu, președinte BIO România

și alți invitați speciali.

Liderii convenţiei afirmă trei principii axiomatice de acțiune civică și socială:

  1. România este o ţară occidentală datorită creştinismului şi nu în pofida creştinismului. Orientarea euroatlantică a țării noastre e crucială pentru securitatea și prosperitatea poporului român.
  2. Creștinii nu se retrag în catacombe, ci, dimpotrivă! La 100 de ani de la Marea Unire, 3,5 milioane de români şi familiile s-au exprimat în favoarea valorilor creştine, aflate astăzi sub asaltul globalist și secularist. Vocea acestora trebuie să fie respectată, nu doar auzită.
  3. Chemăm la unitate pe toți ambasadorii valorilor creștine din România și diaspora. America și Europa postbelică s-au fondat pe valorile civilizației Decalogului. Iată de ce reprezentanți ai tinerei generații vor proclama la Cluj nevoia de solidaritate a creștinilor în acțiunea socială care apără astăzi viața, libertatea, familia și proprietatea.

Pentru că trebuie să fie din ce în ce mai auzită vocea creștinilor. Dacă în 1918 toată suflarea românească, intelectualitatea și liderii spirituali, au proclamat ca într-un gând Marea Unire, după 100 de ani ne întâlnim la Cluj, împreună cu oameni de cultură, dascăli, studenți, antreprenori, lideri spirituali, liber profesioniști, diplomați, jurnaliști și oameni simpli, pentru a consolida bazele creștine ale României într-o Europă a națiunilor libere.

Convenția Națională va genera o platformă de comunicare a valorilor creștin-democrate, dar și un context de afirmare a unei noi generații de lideri, dornici să mărturisească adevărul Evangheliei aflat sub asaltul agendei seculariste, al relativismului moral și al propagandei globaliste.

Libertatea de conștiință, viața și demnitatea persoanei, familia și interesul superior al copilului, pluralismul și proprietatea privată. Îmbrățișăm Civilizația Iubirii împotriva ideologiilor urii, bazându-ne pe decență, dialog și respectul aproapelui.

Peste 3,5 milioane de concetățeni vor să așeze principiile de viață creștine la temelia reconstrucției materiale și spirituale a ţării noastre. Sute de mii de români din diaspora înțeleg din ce în ce mai mult, și ne transmit și nouă, cât de importantă este cultura creștină pentru o Europă unită.

Organizatorii precizează că se va înființa Grupul de Strategie și Dezvoltare în care vor fi cooptați în mod voluntar participanții la convenție, prin completarea unui chestionar de implicare. Acest grup are ca misiune formarea și promovarea liderilor de mâine ai României creștine.

Înscrieri se pot face aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.