Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

O firmă din Satu Mare se ocupă de amenajarea spațiului pentru Summitul UE

Primăria Sibiu a semnat contractul de amenajare a spațiului în care, pe 9 mai 2019, cei 27 de președinți și șefi de guverne rămași în Uniunea Europeană vor discuta despre viitorul construcției comunitare. Lucrările vor fi executate de o firmă din Satu Mare.

Valoarea contractului de ”îmbunătățire a valențelor funcționale ale sediului Primăriei municipiului Sibiu cu ocazia Summit-ului UE 2019” este de 2,1 milioane de lei. Contractul de lucrări a fost semnat pe 2 noiembrie 2018 cu SC Euras SRL, societatea din Satu Mare care are și acum în derulare contracte importante care vizează monumente istorice din Sibiu, printre care reabilitarea Bisericii Evanghelice din Piața Huet și a clădirii din Piața Mică.

Lucrările care urmează a fi realizate în special în spațiile largi de la parterul Primăriei Sibiu vizează lărgirea unor accese care vor fi folosite pe traseul oficial. Contractul semnat cu Primăria Sibiu de către cei de la Euras mai prevede refacerea zugrăvelilor de la parter, mezanin și etajele 1 și 2, reabilitarea pardoselilor din parchet, dar și realizarea unor tavane false.

Valoarea contractului semnat între Primăria Sibiu și SC Euras SRL este de 2.146.354,52 de lei, fără TVA. Cu 5,48 lei mai puțin decât valoarea estimată înainte de lansarea procedurii de achiziție. Cei de la Euras au fost singurii care au depus ofertă în cadrul acestei licitații.

Summit-ul de la Sibiu, din 2019, este cel mai mare eveniment internațional găzduit de oraș în întreaga sa istorie. Se estimează că între 2.000 și 3.000 va fi numărul persoanelor care vor face parte din cele 36 de delegații oficiale așteptate la Sibiu, dintre care 27 vor însoți șefi de state și de guverne. Totodată, se estimează că aproape 1.000 de jurnaliști vor veni aici, pentru a relata despre summit-ul organizat pentru a repune în discuție modul de funcționare al Uniunii Europene, după ieșirea Marii Britanii.

Sursa – turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.