Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Sătmarul marchează Centenarul. Prima întâlnire pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie

Organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, în Anul Centenarului Marii Unirii, reprezintă o prioritate pentru Primăria Municipiului Satu Mare.

Astfel, la invitația comisiei de organizarea a Zilei Naționale a României 2018, constituită în cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare, a avut loc joi, 1 noiembrie, o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean, Teatrului de Nord, Centrului Cultural “G.M Zamfirescu“, Muzeului Județean Satu Mare, Bibliotecii Județene Satu Mare, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, precum și cu reprezentanții Asociației “Uniți pentru Satu Mare” și a unor asociații patriotice din județ.

Este pentru prima dată când se poartă discuții între instituții și asociațiile patriotice privind organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte privind implicarea fiecărei entități în organizarea programului care se va desfășura pe mai multe zile, astfel încât momentele să fie sincronizate și la care să poată participa toți sătmărenii, inclusiv cetățenii din alte localități ale județului.

De asemenea, s-a conturat un program al momentelor solemne în care reprezentanții autorităților locale și reprezentanții asociațiilor patriotice vor depune coroane de flori la busturile din municipiul Satu Mare, astfel încât Ziua Națională a României să reprezinte și un moment de sărbătoare, dar și de cinstire a eroilor, care s-au jertfit pentru a lăsa urmașilor lor țara pe care avem.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.