Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Un nou succes pentru hackathonul din Satu Mare. Doi sătmăreni au câștigat marele premiu

Asociația Rotaract Club Satu Mare, organizatoarea RotaHack 2018,dorește să mulțumească tuturor pentru implicare și pentru participare la hackathonul de 24 de ore din Satu Mare, dotat cu premii în valoare totală de peste 2000 euro. Ediția din acest an a cunoscut un nou succes, deoarece în ultima lună peste 50. 000 de persoane au văzut cel puțin o postare despre concurs. De asemenea, organizatorii au anunțat că vor lansa un aftermovie și pentru RotaHack 2018!

Marele premiu a fost câștigat de o echipă 100% sătmăreană!

Duminică, 18 noiembrie, sătmărenii au luat parte în număr mare la Casa Meșteșugarilor, pentru prezentarea a 10 proiecte de aplicații iOS sau Android pentru telefoane, realizate în 24 de ore la Satu Mare și care vin în sprijinul comunității.

Echipa POST Macode, formată din sătmărenii Mișu & Andy, studenți în anul IV la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, facultatea fiind și partener al concursului, a câștigat Premiul Ovilex Software de 1000 euro la #RotaHack2018, cu 80 de puncte din 100 maxim posibile, surprinzând juriul cu o aplicație bazată pe realitate augmentată, prin care utilizatorii pot crea galerii de artă în mediul virtual și care poate fi utilizată și în previzualizarea stadiului final al proiectelor urbane (construiri sau reabilitări de clădiri), prin mapare de obiecte 3D.

Premiul Zollner Electronic, în valoare de 750 euro, a mers la echipa ByteGuru, formată din Beni și Mihai din județul Cluj, aceștia fiind și câștigătorii ediției de anul trecut. Aplicația lor le-a adus 78 de puncte din partea juriului și dorește să schimbe modul în care explorăm un oraș, folosind un chatbot inteligent, pe care utilizatorii puteau să îl întrebe despre obiectivele turistice din zonă sau chiar și restaurante. O altă funcționalitate interesantă era faptul că se putea naviga printre atracțiile locale și, de asemenea, acestea se puteau proiecta în sufrageria oricui, folosind realitatea augmentată.

Echipa Nume.apk, formată din Alex și Iulia din județul Cluj, a câștigat, cu 76 de puncte, Premiul Alu Menziken, de 500 euro. Folosind AR, aplicația lor aducând la viață orice poster sau afiș de prezentare a unui eveniment din comunitate, prin rularea clipului de prezentare al acestuia. Un alt scop al acesteia a fost acela de a îmbunătăți sistemul de transport în comun, prin amplasarea de coduri cu un design special pentru aplicație în fiecare stație, care se vor transforma într-un panou cu informații, cu privire la timpul rămas, până ajung în stație liniile de transport în comun.

Astfel, s-a înregistrat și o premieră RotaHack, Iulia fiind prima participantă care a câștigat un premiu important al concursului și, de asemenea, a fost și singura participantă din acest an.

Alte exemple de proiecte interesante:

  • aplicație bazată pe realitate augmentată prin care utilizatorii pot vedea starea monumentelor istorice, înainte de momentul distrugerii sau deteriorării acestora
  • aplicație bazată pe detectarea imaginilor, prin care utilizatorii pot vedea informații în plus despre diferite exponate dintr-un muzeu
  • aplicație turistică, prin care poți să descoperi orașul într-un mod interactiv și provocator. De exemplu, utilizatorul poate să afle informații despre o anumită clădire, îndreptând camera telefonului înspre acesta. Această aplicație a fost implementată de echipa 133t t34m, formată din elevii Andrei și Alin de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și care le-a adus 60 de puncte, ocupând un onorabil loc 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.