Ultima actualizare: azi, 17:38

Locale

12.000 de locuințe din Satu Mare încă sunt fără curent!

Nu mai puțin de 12.000 de locuințe din județul Satu Mare sunt încă fără curent, Sătmarul aflându-se astfel printre județele cu cele mai mari probleme din acest punct de vedere.

Ministrul Energiei, Anton Anton a solicitat, ca urmare a fenomenelor meteo inregistrate in tara, pe fondul codurilor galben si portocaliu de ninsori si de viscol, activarea in cadrul autoritatii a celulei de coordonare a domeniului de furnizare si distributie a energiei electrice.

“Astfel, echipa ministerului, condusa de secretarul de stat Andrei Maioreanu a coordonat si supravegheat actiunile operatorilor de distributie pentru reconectarea la retea a consumatorilor afectati de caderile masive de zapada. Precizam ca cele mai mari probleme in tara au fost inregistrate in judetele Timis, Arad, Buzau, Gorj, Satu Mare, Maramures si Bihor”, se mentioneaza intr-un comunicat remis de Ministerul Energiei.

Vârful de consumatori ramasi fara curent electric in urma fenomenelor meteo severe a fost inregistrat duminica, in jurul orei 13:00, cu un total de 289.412 de consumatori afectati. Dintre acestia, cei mai multi au fost din judetele Timis (67.994), Arad (38.386), Bihor (28.300), Maramures (17.000), Satu Mare (12.317) si Buzau (9.405).

In acest context, Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distributie suplimentarea masiva a echipelor operative de interventie, in special in zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare. Echipele vor ramane in teren si pe parcursul noptii pentru a restabili situatia.

“Precizam ca Ministerul Energiei va supraveghea intreaga actiune a operatorilor de distributie pana cand situatia va reveni la normal, peste tot in tara. Totodata, precizam ca, potrivit estimarii operatorilor de distributie, majoritatea consumatorilor inca afectati de intreruperea curentului electric va fi reconectata pana la finalul zilei de maine”, se mai arata in comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.