Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

A murit Aurel Ardelean, fondatorul Universităţii Vasile Goldiş

Aurel Ardelean, fondatorul Universităţii Vasile Goldiş din Arad, care are filială în Satu Mare, a decedat miercuri, în a doua zi de Crăciun.

El a fost internat pe 9 decembrie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, iar pe 10 decembrie a fost transportat cu elicopterul la un spital din București, îns tare gravă. În Capitală, Aurel Ardelean a fost internat la secția de Hematologie a Institutului Clinic din Fundeni, unde s-a stins după o luptă de mai bine de două săptămâni.

Aurel Ardelean s-a născut la 4 iulie 1929 la Chișieru Criș. Acesta absolvit Facultatea de Biologie din cadrul Universității Babeş–Bolyai din Cluj-Napoca, a fost cadru didactic şi inspector de specialitate în învăţământul preuniversitar, iar imediat după revoluţie – în 1990 – a înfiinţat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”.

A condus UVVG în calitate de rector timp de 19 ani (1993-2012), iar de şase ani era preşedintele instituţiei de învăţământ.

Aurel Ardelean a avut o perioadă în care s-a implicat şi în politică, în legislatura 2004-2008 fiind senator PRM în Parlamentul României. Ulterior s-a înregimentat în PNL, fiind consilier judeţean începând din anul 2012.

Mesajul conducerii UVVG Arad

Conducerea UVVG Arad a transmis un mesaj, la aflarea decesului celui care a fondat universitatea.

“In această dimineață de Sfântă Sărbătoare, a plecat în lumea valorilor absolute Rectorul fondator și Președintele Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, profesorul universitar doctor Aurel Ardelean.
Întemeietor de școală și făuritor de cariere universitare, a luptat cu tenacitate și eleganță pentru învățământul arădean și pentru moștenirea noastră culturală.
Fie ca Dumnezeu să îl așeze în rândurile drepților, iar drumul spre Cer să ii fie luminat de rugăciunile și de eterna noastră recunoștință!”
Condoleanțe familiei indurerate!

2 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  2. Absolvent Răspunde

    Imi flutur diploma in sems de adio, fie-ti tarana usoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.