Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Bilanţul Poliţiei de Crăciun: peste 300 de amenzi şi 9 permise reţinute

Bilanţul Poliţiei de Crăciun: peste 300 de amenzi şi 9 permise reţinute. În perioada 21 – 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică și de combatere și prevenire a accidentelor rutiere, pe raza județului Satu Mare.

Astfel, în perioada 21 – 26 decembrie a.c., pe lângă măsurile de menținere a ordini publice și de fluidizare a traficului rutier, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat în total peste 310 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 86 000 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județ în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere, precum și pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier, ocazie cu care au aplicat peste 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 48 200 de lei, au reținut 9 de permise de conducere, 6 certificate de înmatriculare și au constatat 8 infracțiuni rutiere în flagrant.

Iar polițiștii de ordine publică au aplicat aproximativ 110 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, în valoare de peste 27 800 de lei.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 6 800 de bucăți de articole pirotehnice, ocazie cu care au întocmit 3 dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de deținerea de materiale pirotehnice fără drept.

 

Șoferi aflați sub influența alcoolului depistați de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au depistat mai mulți bărbați, care se aflau la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 22 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au oprit în trafic pe raza comunei Apa, un autovehicul condus de un tânăr, de 26 de ani, din județul Satu Mare.

În urma testării cu aparatul alcooltest a persoanei de la volan a rezultat o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Iar polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au identificat în trafic la data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 02.40, pe raza municipiului Satu Mare un bărbat, de 31 de ani, din comuna Doba, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul alcooltest a persoanei de la volan a relevat o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Și la data de 24 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat la volanul unui autoturism în municipiul Satu Mare, un sătmărean, de 30 de ani, care fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice  unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.