Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Cătălin Cherecheș anunță Alianța Transilvaniei de Nord. Asociere între Baia Mare, Zalău și Satu Mare

După ce Alianța Vestului a devenit oficială, primarul municipiului Baia Mare lansează o nouă alianţă inedită: Transilvania de Nord. Acesta susține că în acest moment are în lucru un proiect de asociere între mai multe municipii și orașe din nordul țării, printre care Baia Mare, Satu Mare şi Zalău.
„Noi, municipiul Baia Mare, am inițiat o astfel de asociere care se va numi Transilvania de Nord, cu Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Carei, Sighetu Marmației, Seini. Ideea pe care mergem este cea a infrastructurii, drumul rapid Baia Mare – Satu Mare, cu centura municipiului Baia Mare, drumul rapid Baia Mare – Zalău, care să se intersecteze în Autostrada Transilvania. Avem deschiderea spre Ucraina, cu un pod de mari dimensiuni. Aceste puncte strategice sunt prevăzute în Masterplanul pentru Transport”, a precizat Cătălin Cherecheş, potrivit proiect100.ro.

Primarul vrea să aducă şi Consiliile Judeţene în aceste structuri asociative, pentru că foarte multe unităţi, cum sunt de pildă aeroporturile, sunt în subordinea consiliilor.

„În România funcţionează foarte multe asociaţii intercomunitare pe apă, deşeuri etc dar ele sunt la nivelul judeţelor. Vrem să le transformăm la nivelul unor regiuni. Automat şi populaţia din Baia Mare merge la o fabrică din Satu Mare şi are nevoie de drum. Suntem punct nodal între România, Ungaria şi Ucraina. Şi cunoaşteţi interesul UE pentru Ucraina. Iar drumurile nu sunt dezvoltate la capacitatea dorită”, a mai spus edilul din Baia Mare.

Edilul din Baia Mare a precizat că dezvoltarea ţării trebuie să fie una coerentă. „Este foarte util să nu ne uităm doar în curtea noastră. Trebuie să vedem cum e în Nordul Transilvaniei, în Nordul Moldovei, în Dobrogea şi aşa mai departe astfel încât dezvoltarea economică să fie coerentă, încât să se dezvolte şi celelalte politici de educaţie, programe sociale etc”, a precizat Cătălin Cherecheş.

10 comentarii

  1. Bogdan Ioan Răspunde

    ALO, PORTALSM. ESTI ACASA? UNDE DISPAR ARTICOLELE TALE DIN MEDIUL VIRTUAL? ARTICOLUL CU O MASA CALDA? Foarte interesant. Văd că sunteți făcuți din același ” aluat” că și Gabriela Firea și Balcic si alții, care după ce postați cate ceva pe internet și vedeți reactia, ștergeți postarea. Nu știu de ce nu ați lăsat articolul. Deși măcar acesta era un articol făcut de voi care nu apare și pe presasm.

  2. Pavel Răspunde

    Trebuie urgent să ne separăm de București și de sudiști, ne mânâncă toți banii !!!

  3. Calin Răspunde

    Fără ARDEAL ar fi morți !!!

  4. S-o focle și S-o crate ! Răspunde

    Si uite-asa se ”regionalizeaza” romania,fara hotarari de guvern,fara parlament,fara discutii interminabile pe subiect !!Acum discutiile vor fi pe tema:cine va fi seful de ”asociatie” ??Smecherul de Chereches o sa incerce sa traga ”spuza” de partea lui,iar centrul ”asocierii” se va dori automat in maramures !!Nu e bine !!O sa vedeti,daca se concretizeaza,cati pumni in cap o sa-si traga unul altuia Boc si Falca,Robu si Bolovan dupa care schimba adversarul !!Si totusi,motivul invocat de cei patru primari de a forma o asociere nu are niciun fundament,intrucat pot solicita fonduri europene,indiferent ca sunt sau nu ”asociati”,atat doar ca trebuie sa prezinte proiecte !! Iar aceste proiecte,indiferent ca sunt sau nu asociati, trec prin Ministerul Fondurilor Europene,poate chiar si pe la Dezvoltare…

  5. Dracula Răspunde

    Nu știe buricu ăla de manager public al județului, Nagy Szabolcs despre problemă ?

  6. Teo Răspunde

    Ce tot bateti campii cu texte de gen “fara Ardeal sunt morti”??? Cine? Muriti de foame cu salariile mizerabile oferite de “marii” antreprenori locali, care va tin in pragul saraciei cu minimum pe economie de ani si ani de zile! Nu v-a luat Bucurestiul nimic in afara de oamenii cu potential! Marea alianta a lui Peste Prajit! Fondurile nu le accesați din proprie incompetenta! In loc sa va uitati cine isi bate joc de voi cu remuneratii de rahat, dati vina pe Capitala, ca deh, vulpea care nu ajunge la struguri se plange ca-s acri! Nivelul de trai nu va este generat de Bucuresti ci de angajatorii si edilii voștri! A dracu’ de frustrați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.