Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Firma care repară podul Decebal, dispărută! Primăria reziliază contractul!

Firma care repară podul Decebal este pur şi simplu dispărută din Satu Mare. Reprezentanţii primăriei s-au chinuit mai multe săptămâni să ia legătură cu aceştia pentru repararea gropilor de pe podul Decebal, însă nu au avut cu cine discuta. Conducerea Drum Inserv din Zalău nu a răspuns nici măcar la adresele trimise de Primărie.

În aceste condiţii, potrivit city managerului Maskulik Csaba, singura soluţie este rezilierea contractului.

Mai mult decât atât, firma din Zalău ar mai fi trebuit să încaseze 5 milioane de lei, bani pe care primăria nu îi va mai plăti.

Cert este că cel puţin stratul de uzură al podului trebuie refăcut, ceea ce înseamnă trafic îngreunat din nou. Deocamdată nu se ştie cum se va finaliza întreaga telenovelă a podului Decebal.

Până la clarificarea aspectelor de ordin juridic, conducerea Primăriei a dat comandă altei firme să astupe gropile apărute în asfaltul proaspăt turnat pe pod.

 

11 comentarii

  1. Rodica Răspunde

    Firma ….serioasa ! Josefini , mic ucenic pe langa astia !

  2. Rodica Răspunde

    Pai daca firma-i disparuta , cu cine reziliati contractul ? Ca , se presupune la un contract , indiferent de natura lui , ca este un act incheiat intre cel putin doua parti ! Domnilor city manageri si ce-ti mai fi , asta e prosteala pe fata ; ati spalat niste banuti si iesiti sifonati cu totii din situatia asta ! Acu sa vedem din ce bani alocati pentru ….ceva , scoateti reparatiile ! Sau mai bine nu , lasati podurile asa , ca circula fraierii pe ele ! Asteptam pistele pentru bicilete , ca acolo nu-i asa mare pericol !

  3. Crăciun Iţa Răspunde

    Nu cred sa fie atat de prosti incat sa renunte la 5 milioane de lei !!Primaria se va trezi cu un proces cat Turnul Eifel de mare !!

  4. gheorghe Răspunde

    Inca nu -ati prins um vine treaba cu afaltarile?Va spun eu .Dupa parerea mea, sumele pe care se contracteaza o lucrare sunt super umflate.Patronii firmelor care fac asfaltari cer bani foarte multi tocmai pentru ca ei stiu ca lucreaza foarte prost si se va ajunge ca si in cazul de fata cand se fac reparatii la reparatii.Credeti ca ei au iesit in pierdere la aceasta lucrare chear daca pierd cele 5 milioane??Nici vorba.ei sunt pe plus ..si-au scos parleala,au inchis firma si peste putina vreme deschid alta.Cu ce profil?/…a-ti ghic it…asfaltari drumuri din banul statului si poate vor mai face asfaltari in SatuMare dar sub un alt nume…ha,ha ha.Nu sunt ei vinovatii ci cei care platesc.Haideti sa vorbim concret.Drumul pe care la facut Astaldi(Satu Mare -Cluj) de ce nu are nevoie de atatea reparatii si se dovedeste ca rezista de vreo 15 ani fara mari interventii???!!De ce nu a fost contactata aceasta firma daca a facut lucru de calitate??Intreb asa de fapt divers.Daca domnii din primarie responsabili cu acest sector ar face o asfaltare pentru ei ,pentru proprietatea lor tot cu astfel de firme ar face?Sunt sigur ca NU.Pai atunci de ce pentru cetateanul care te-a votat(si pe care l-ai mintit)faci astfel de magarii.Pe buna dreptate oameni sunt nervosi si va injura pentru ca va bateti joc de noi. Cea mai buna vaca de muls este …banul pulic..indiferent de culoarea politica a celor care conduc ,lucrurile decurg la fel.Hotie peste hotie…pana la infinit…

    • y Răspunde

      Dragul meu Gyuri. Îți scriu aceste rânduri ca să te edific. Din banii vehiculați prin mass media cam 70% ajung la firmă, restul se cam pierd la sursă. Semnătura bat-o vina. Așa că firma lucrează cu ce are. Astaldi a făcut muncă cât de cât de calitate pentru că s-au dat bani gârlă, cu nemiluita. Doar președintele UE era Romano Prodi, ce naiba! Cu hoția în schimb sunt și eu de acord.

      • matroz Răspunde

        @y:baciu istvan,zici tu in minunata ta intelepciune din pusta ,ca banii sunt vehiculati de catre sau prin mass media!!!Precis nu te-ai apucat de drinkalit inainte de sarbatori?Saracu de tine…Te rog sa ma anunti cand revii la starea initiala de mahmur ,nu de beat-sa ne mai putem scrie ,unul altuia cate ceva!In speranta desarta ca poti pana la Craciun sa faci asta ,inca nu-ti spun traditionalele urari!Rade si Baba Novac!

  5. corector Răspunde

    Mai Gheorghe mai ai dreptate .,, dar decat sa scrii cu multe greseli ,mai bine povesteste mai departe in birt,,,,,citeste tu incet si fa o evaluare ,,vezi ce nota ai primi ZERO BARAT,Craciun fericit!!!!!

  6. PE rodika Răspunde

    vezi ca este Craciun si in loc sa scrii prostii mai bine dute la o biserica si poate poate, ,este post si nu te rezolva nimeni sa nu fii nervoasa ,,,vezi o farmacie in apropiere,,si lasa comentariile ,fara noima..multumesc

  7. Crăciun Ghiuri Răspunde

    Corectore, vezi că-l superi pe domn colonel pensionar!

  8. corector Răspunde

    da asa este daca are cuc ma mai gandesc ,poate Stefan Gheorgiu colonel fara cuc !!!!l
    facut la apelul bocancilor ,,,,,,pensie lunga ii doresc da sa nu mai scrie plina tara de veorica!!!!

  9. gheorghe Răspunde

    Corector eu imi cer scuze pentru greselile din comentariu.dar era dimineata cand am scris.Am scris de pe telefon,iar cand am revizuit textul mi-au scapat unele greseli.E OMENESTE SA GRESIM.Eu nu sunt un om perfect,sunt asa ca si ceilalti oameni,cu greseli si cu calitati.Faptul ca nu ai facut nici un comentariu mai de Doamne ajuta la subiectul dezbatut ma determina sa raman la ceea ce am scris.Cat despre birt vreau sa stii ca nu am intrat in birt in ultimii vreo 40 de ani(asa ca fapt divers)dar tu ma faci betiv sau alcoolic.Sa-ti dea Marele Stapan de 100 de ori ceea ce le doresti tu altora.(ai observat ca nu te jignesc ci iti vreau doar binele pe care tu il vrei altora,nu te-am ,,evaluat sa-ti dau zero barat” cum ai facut-o tu).Noapte buna si sa auzim de bine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.