Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

FOTO. „CM – création de mode”: Salon de modă și spațiu de artă în centrul municipiului Satu Mare

În această dimineață, vineri, 14 decembrie, în centrul municipiului Satu Mare, a avut loc inaugurarea salonului de modă “CM – creation de mode”. Cu ocazia inaugurării salonului, a avut loc și vernisajul expoziţiei de pictură “The Whole Universe” avȃnd semnatura Alexiei Pop/pictură ambientală, “CM – creation de mode”  dorind astfel să ofere prin salonul său şi un spaţiu de expunere dedicat artei.

Proiectul „CM – création de mode” s-a diversificat considerabil de-a lungul timpului, acoperind actualmente o gamă aproape completă de ţinute atât feminine cȃt şi masculine, în sistem bespoke sau custom made.

CM – création de mode – Începuturi

„CM – création de mode” a intrat pe piaţa sătmăreană acum 11 ani cȃnd propunea rochii de mireasă executate la comandă, în sistem unicat. Folosind ţesături de calitate şi o execuţie care împleteşte tehnologia şi handmade-ul, acest proiect de imagine vine în întȃmpinarea dorinţei de unicitate a miresei, ghidȃndu-se dupa crezul lui Dior care afirma că „orice femeie este o prinţesă”. Echipa „CM – création de mode” are la bază cunoştinţele şi talentul a doi designeri: Sebastian David şi Cosmin Mureşan.

,,La început, proiectul s-a dorit a fi exclusiv destinat rochiilor de mireasă, pentru că, la momentul respectiv, din ce în ce mai multe femei își doreau rochii pe care să nu le cumpere dintr-un magazin ci pur și simplu să le creeze cu ajutorul cuiva. Astfel, am venit în întâmpinarea acestei nevoi cu rochii care aveau la bază visul miresei și contribuția noastră la partea de stil și de imagine. Ulterior, conceptul s-a dezvoltat, am început să ne ocupăm și de costumele de miri, apoi am dezvoltat conceptul de nuntă, în ideea în care îmbrăcam din ce în ce mai multe persoane din cadrul evenimentului și ne-am diversificat pe partea de rochii de gală, de costume de ocazie, de rochii de botez, iar apoi am adăugat o parte strict de design vestimentar, și anume colecțiile personale”, a declarat Cosmin Mureşan, designer „CM – création de mode”.

Noul salon de modă marca CM – création de mode

Cei doi designeri sătmăreni au obținut o finanțare prin programul Start-up Nation, reușind astfel să pună la punct noul salon și să achiziționeze mașinile necesare pentru crearea rochiilor.

,,Prin deschiderea acestui salon am încercat să aduce altceva pe piața din Satu Mare. Din start nu ne-am gândit să fie un magazin cum găsim pe orice stradă din oraș, ne-am dorit să fie altceva, o locație mai elegantă în care doamnele să vină să se simtă bine, să își găsească produsele de care s-au îndrăgostit și să lucreze împreună cu noi la rochiile pe care și le doresc pentru evenimentele importante din viața lor. Prin accesarea acestui program am reușit să updatăm tot ce ține de tehnologie, tot ce ținea de locație și dacă înainte doamnele au avut încredere în noi, acum pot să aibă și mai mare încredere, pentru că produsele care vor ieși din mâna noastră vor fi pe măsura așteptărilor lor”, a explicat Sebastian David’, manager „CM – création de mode”

Noua locație de pe bulevardul Vasile Lucaciu, nr. 13, nu este o casă de modă ori o croitorie, ci un spațiu mult mai complex.

,,Spațiul acesta ni-l dorim să fie cu multiple utilizări. La bază este un salon de modă, adică aici ne primim clienții, avem și un atelier, dar pe lângă acest concept de salon de modă noi vrem să transformăm acest spațiu și într-unul expozițional”, a mai precizat designerul Cosmin Mureșan.

Astfel, pe lângă posibilitatea de a contribui la crearea unor rochii și ținute impecabile, doamnele și domnii care vor călca pragul noului salon marca  „CM – création de mode” vor avea ocazia să simtă și atmosfera unui spațiu care respiră artă.

 

Un comentariu

  1. Satmarean Răspunde

    Interesant concept. Dar dacă e artă atunci mare atenție la tablourile expuse. Să fie artă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.