Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

FOTO. Creațiile unei sătmărence, la Bucharest Fashion Week

Creațiile sătmărencei Roxana Moise au ajuns la evenimentul cu cea mai mare anvergură din România. Colecția Roxanei, ,,Indigo Child”, a fost prezentată la Bucharest Fashion Week.

Despre ,,Indigo Child”

Colecția “Indigo Child” este de  inspirație japoneză “BORO”, tehnica îmbinării materialelor și peticirii hainelor, specifică țăranilor japonezi din secolul 19. Materialele scumpe precum bumbacul și matasea nu erau accesibile decât oamenilor bogați astfel piesele de îmbrăcaminte boro au ramas un simbol al sărăciei țăranilor japonezi din acea perioada, aducând cu el marginalizarea acestora.

Colecția îmbină indigoul denimului boro cu cel al fenomenului copiilor indigo ai secolului 20 caracterizati a fi ei insiși marginalizați de societate, dar si creativi, curioși, nonconformiști și care schimbă lumea.

Colecția “Indigo Child” este constituită din materiale naturale precum inuri, denimuri de diferite texturi și grosimi, cu aspect nou și folosit pentru a combina vintage-ul și noul,  pentru a accentua frumusețea materialului trecut prin timp, conferându-i totodată o imagine moderna. Fiecare piesă este un model unicat, imposibil de reprodus intocmai, datorită peticelor cu proveniențe diferite.

Ceea ce era în trecut o necesitate, azi, in secolul XXI, este un trend îndrăzneț dedicat femeilor sigure pe sine, nonconformiste cu o puternică dorință de a se afirma și de a arata oamenilor cine sunt ele în cea mai pură forma a lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.