Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

FOTO. Intervenții ale pompierilor în minivacanța de 1 Decembrie. Case și anexe cuprinse de flăcări

În weekendul care tocmai a trecut, marcat, pe de o parte, de răcirea accentuată a vremii, iar pe de altă parte, de desfășurarea evenimentelor dedicate Centenarului pompierii din cadrul I.S.U. ,,Someş” Satu Mare au intervenit la mai multe situații de urgență, au executat o serie de misiuni de recunoștere, de asigurare a zonei, respectiv au participat cu efective și tehnică la paradele militare organizat în orașele Negrești Oaș și Satu Mare.

4 incendii în ultima zi din noiembrie

În dimineața zilei de vineri, 30 noiembrie, la ora 03:22, pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă și un garaj din localitatea Apateu.

La fața locului s-au deplasat 15 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Culciu.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la acoperișul anexei și la garaj. Forţele prezente la fața locului au acționat rapid pentru lichidarea incendiului, reușind să împiedice extinderea focului la casa de locuit. În urma evenimentului au ars construcția din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 90mp și materialele combustibile aflate în garaj și s-au degradat: aproximativ 100 bucăți de țiglă, 80mp azbociment și câteva utilaje.

Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost scutcircuitul electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Un al doilea incendiu s-a produs la hornul unei case din localitatea Odoreu, în jurul orei 10:40. La adresa menționată s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și 3 voluntari din cadrul S.V.S.U Odoreu, care au intervenit pentru lichidarea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost stins în limitele găsite,în urma evenimentului arzând depunerile de funingine din interiorul hornului. Cauza probabilă: coș de fum necurățat.

La ora 18:34, I.S.U. ,,Someş” Satu Mare a fost anunțat despre  producerea unui incendiu la un autoturism aflat pe strada Retezatului din Municipiul Satu Mare. La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, care a intervenit pentru lichidarea incendiului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Incendiul a fost stins în limitele găsite, însă în urma evenimentului au ars compartimentul motor și bordul autoturismului. Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost scutcircuitul electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Tot în cursul zilei de 30 noiembrie, la ora 22:36, ISU ”Someș” Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în localitatea Dorolț.

La fața locului s-au deplasat 14 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenţie flăcările se manifestau la una dintre încăperi, unde ardeau diferite materiale combustibile.

Pompierii au reușit lichidarea rapidă a incendiului, împiedicând propagarea acestuia la întregul imobil. În urma incendiului au ars elemente de mobilier și o fereastră și s-a degradat zugrăveala și mobilierul din restul încăperilor.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei sobe cu acumulare de căldură nesupravegheate corespunzător.

Incendii multiple în data de 1 decembrie

La ora 09:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu la un depozit în aer liber de piese rezultate din dezmembrări auto, din localitatea Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri din Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și voluntari din cadrul S.V.S.U. Vetiș. La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Pompierii au acționat concomitent atât pentru lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea altor bunuri depozitate în apropiere. Intervenția a fost dificilă și de durată (4 ore) din cauza cantității mari de materiale combustibile cuprinse de flăcări (aproximativ 150 mc de piese auto rezultate din dezmembrări: scaune, materiale plastice, anvelope). Cauza probabilă: foc deschis în spații deschise.

La interval de câteva minute (ora 10:06), pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un autotren aflat pe raza localității Botiz. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă , care a reușit lichidarea rapidă a incendiului. În urma incendiului produs, cel mai probabil ca urmare a frecării mecanice, au ars ferodourile , nefiind înregistrate victime.

Un alt incendiu s-a produs la hornul unei case din localitatea Negrești Oaș, în jurul orei 14:30. La adresa menționată s-au deplasat 4 subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș, care au intervenit pentru lichidarea incendiului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost stins în limitele găsite, în urma evenimentului arzând depunerile de funingine din interiorul hornului. Cauza probabilă: coș de fum necurățat.

Sursa – ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.