Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

FOTO/VIDEO. Cum a intrat o șoferiță în Vama Petea. Polițiștii i-au confiscat imediat mașina

Polițiștii de frontieră  au descoperit și confiscat mii de pachete cu țigări și aproximativ 8 kg de tutun fără documente legale într-un alt autoturism.

Concret, în cursul dimineții de ieri, sâmbătă, 8 decembrie, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pe sensul de ieșire din țară, Andreia F., în vârstă de 30 de ani, cu dublă cetățenie româno-maghiară, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ungaria.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în spații special amenajate sub bara de protecție spate și sub bancheta autoturismului, cantitatea de 2.810 pachete cu țigări, diferite mărci.

Țigările, în valoare de 33.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 15.000 de lei a fost indisponibilizat deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

De asemenea, conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete, conform Codului Fiscal.

Totodată, data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară Ioan C., în vârstă de 49 de ani, din județul Satu Mare, la volanul unui autoturism, înmatriculat România.

La controlul de frontieră efectuat pentru intrarea în România, polițiștii de frontieră au descoperit în mașină, mai multe pungi cu tutun, pentru care bărbatul nu a putut prezenta nici un document de proveniență.

În urma inventarierii tutunului a rezultat cantitatea de 7.930 grame tutun pentru fumat în valoare de 793 de lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste 1 kg de tutun de fumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.